GreenTech szakkiállítás és Konferencia Zalaegerszegen

2021. 09 24. 08:49

A kormány célja a gyors átállás az innovatív, zöld, körforgásos gazdaságra

Nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt.

A kormány célja, hogy az ország minél gyorsabban átálljon egy innovatív, zöld, digitalizált, a hulladékot is feldolgozni képes körforgásos gazdaságra – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára csütörtökön a zalai megyeszékhelyen.

tovább olvasom...

Czeglédy Csaba szerint nem szokványos az ellene folyó eljárás

2021. 09 24. 08:37

Dr. Czeglédy Csaba meg van győződve saját és vádlott-társai ártatlanságáról.
Fotó: MTI/Rosta Tibor, archív

Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyó tárgyaláson csütörtökön azt állította, ezer sebből vérzik, és egyáltalán nem szokványos az ellene folyó eljárás.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 09 24. 08:06

Üzenet egykori diákvárosomnak (5.)

Az egykori vegyipari technikum egyik épülete jelenleg.
Fotó: Zalatáj

1968 januárja… Annak is az eleje. Ilyenkor sokan számvetést készítenek és fogadkoznak, hogy új életet kezdenek. Nekem eszembe sem jutott, hiszen benne voltam az új életben. Ötödik hónapja kanizsai diáknak mondhattam magam.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg is a képzési központok között

2021. 09 23. 11:57

Több mint 3700 fiatal tehetség fejlődését segíti az MCC az új tanévben

Zalaegerszegen augusztusban nyílt meg hivatalosan a központ.

Egyre nagyobb az érdeklődés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzései iránt: a tehetséggondozó idén több mint 3700 diákkal kezdi meg az oktatási évet.

tovább olvasom...

Ekler Gergely: nemzetközi színtérre lépett a KINCS

2021. 09 23. 08:08

Ekler Gergely államtitkár: – Büszkeségre ad okot, hogy Magyarország a GDP-jének csaknem öt százalékát fordítja családtámogatásra.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) együttműködési megállapodást kötött az Universitat International de Catalunya (UIC) Családtudományi Intézetével, és így nemzetközi porondra lépett – mondta Ekler Gergely, a családokért felelős tárca nélküli miniszter stratégiáért és koordinációért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Meggyilkolja a sportot a liberális propaganda

2021. 09 22. 14:09

A fekete felsőbbrendűség előtt térdeplő angol focisták a Puskásban.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szép módszeresen a sportot is szétveri a fősodratú libsizmus. Ugyanúgy, ahogyan a nyugati emberek mindennapi életét már szétverte a kötelező multikulti-imádattal, politikailag korrekt beszéddel, genderőrülettel, irányított népvándoroltatással.

tovább olvasom...

Eltűnt a zalaszentgróti Pendli László

2021. 09 22. 10:05

A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik

A Keszthelyi Rendőrkapitányság 20040-157/169/2021. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 59 éves Pendli László ügyében.

tovább olvasom...

Tömegverekedést vizionált

2021. 09 22. 09:16

Jogerős bírósági végzés 24 órán belül

A Lenti Járásbíróságon gyorsan döntöttek.
Fotó: Zalaegerszegi Törvényszék

Az elkövetéstől számítva 24 óra sem kellett ahhoz, hogy jogerős végzés szülessen a Lenti Járásbíróságon annak a férfinak az ügyében, aki valótlan bejelentést tett a segélyhívó központba.

tovább olvasom...

Baracskai József „meghívója”

2021. 09 22. 08:55

– avagy hány öngólt rúg még Zalaszentgrót polgármestere?

Tisztelt Baracskai úr! Kedves Jóska! Az elvtársak, akikre gondoltál, itt vannak…
Fotó: badog.blogstar.hu

Szeptember 18-án, az ünnepi megyegyűlésen találkoztam Baracskai Józseffel, Zalaszentgrót DK-s polgármesterével, aki azt kérdezte, hogy mikor keresem fel hivatalában riportkészítésre. Azt válaszoltam: azonnal, ha hónapokkal ezelőtt feltett két egyszerű kérdésemre végre választ kapok. Az egyikre egy szóval, a másikra egy mondattal is lehet válaszolni. Valószínűleg készül a válasz, mert Baracskai József közösségi oldalán közzétette sajátos meghívóját. Nem ott találkoztam ezzel, hanem valaki elküldte.

tovább olvasom...

Lemondott a hottói polgármester

2021. 09 21. 08:45

Nem indokolta döntését

Balról Vincze Ferenc, mellette Halász Ernő István alpolgármester, aki az új polgármester megválasztásáig irányítja a falut.
Fotó: Zalatáj

A hottói önkormányzat hivatalos oldalán olvasható az a tájékoztatás, hogy a község polgármestere, Vincze Ferenc 2021. augusztus 31. napi hatállyal lemondott tisztségéről.

tovább olvasom...