Le a közöttünk bujkáló burzsoá elhajlókkal!

2023. 07 13. 11:11

Gusztos István, a nagy leleplező

Gusztos István írásai a Rákosi-korba röpítik az embert.
Fotó: Wikipédia

Már csak a történelmi hangulat kedvéért is rendszeresen elolvasom Gusztos István írásait. A Rákosi-kort idéző Hírklikk-cikkek visszaröpítik az embert az ötvenes évekbe, amikor feldúlt munkáslevelezők beküldött dolgozatai alapján szerkesztették a politikai lapokat. Gusztosok cikkeiben öltött testet a munkásosztály hangja.

tovább olvasom...

Kormányülés a Leghűségesebb városban

2023. 07 13. 11:03

Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével csütörtökön reggel összeült a kormány a sopronbánfalvi (1950 óta Sopron városrésze, addig önálló község volt Sopronbánfalva – a szerk.) kolostorban; a tanácskozás péntekig tart – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

A Veszprémi Törvényszék elnökének közleménye

2023. 07 13. 10:49

A Veszprémi Törvényszék épülete…

Megjelenés ideje: 2023. július 12., 18:15

Egyes országos és vármegyei sajtóorgánumokban olyan, hangulatkeltésre, megtévesztésre is alkalmas tudósítások jelentek meg, miszerint a Veszprémi Törvényszék a nemváltoztatást támogató ítéletet hozott a közelmúltban.

tovább olvasom...

Ilyen a mesében sincs, csak az életben

2023. 07 13. 10:33

Eva, az áldozat, aki szemrebbenés nélkül szavaz

Hát itt tart az Európai Parlament… S az ott ülő képviselők mondanak erkölcsi ítéletet Magyarországról.
Fotó: MTI

Mondták sokan, hogy ez lesz, de eddig nem hittem el. Ismét tévedtem. A mi kis Evink ott ül az EP-ben és szavaz.

tovább olvasom...

Emberbe, szemetesedénybe is belekötött

2023. 07 13. 10:22

Nem volt válogatós az egerszegi erős ember

A 36 éves zalaegerszegi férfi 2022. szeptember 11. napján éjszaka erősen ittas állapotban gyalogolt Zalaegerszegen, a Dísz tér felől a Kisfaludy utcán, amikor az okmányiroda előtt észrevette egy ismerősét, és annak barátait. Az ittas vádlott hangosan és hosszasan kötekedni kezdett velük, majd két köztéri szemetes edényt is levett a helyéről, és a földhöz vágta azokat. Amikor éppen arra ment gyalogosan a szintén ittas állapotú sértett a Vizsla park irányából, a vádlott vele is kötekedni kezdett, majd két kézzel két alkalommal is a földre lökte a sértettet, aki szóban próbálta számon kérni a vádlottat, azonban a vádlott felvette a földről a korábban már eldobott szemetes edényt, és azzal a sértettet szemből arcon ütötte. A sértett az ütéstől súlyos sérülést szenvedve ismét a földre esett. A vádlott ismerősei a sértett védelmére keltek, a vádlott pedig elhagyta a helyszínt.

tovább olvasom...

Lefújták a ferencvárosi „padmeccset”

2023. 07 13. 09:02

A pad ismét egyszerű padként funkcionálhat, egy pad megszokott színeiben.
Fotó: Pál Tamás

Véget ért a ferencvárosi pad kálváriája, úgy tűnik, átmenetileg feladta LMBTQ-érzékenyítési törekvéseit a Baranyi Krisztina – féle ferencvárosi vezetés – számol be róla a Magyar Nemzet.

tovább olvasom...

Dolgoznak az érzékenyített bírók

2023. 07 12. 11:07

A veszprémi ítélet és az LMBTQ-propaganda

A Háttér Társaság felkarolta a transznemű panaszos ügyét, aki már nagyon nyugdíjba akart menni.
Fotó: Ficsor Máté/Mandiner

A Veszprémi Törvényszék döntésének értelmében a transznemű nők is igénybe vehetik a nőknek járó nyugdíj-korkedvezményt. A felháborító ítélet kapcsán Selmeczi Gabriella a kormánypártok nevében kijelentette, hogy nem hagyják annyiban az ügyet és mindent megtesznek, hogy bezárják az érzékenyített bírók által nyitott kiskaput.

tovább olvasom...

Távozik Zalaegerszegről Grácián atya

2023. 07 12. 10:40

A búcsú pillanata. A zalaegerszegi, zalai hívek jó szívvel gondolnak vissza Grácián atyára.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Tizennégy évi zalaegerszegi szolgálat után elhagyja a vármegyeszékhelyt Ocsovai Gábor Grácián ferences atya, a Jézus Szíve (olai) templom plébánosa.

tovább olvasom...

Gyalogos gázolás a zebrán Zalaegerszegen

2023. 07 12. 08:46

A gázolás helyszíne.

A 49 éves zalaegerszegi férfi 2022. február 03. napján kora reggel tehergépkocsival közlekedett Zalaegerszegen a Zrínyi Miklós úton a városközpont felől Zalabesenyő irányába a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest jobb oldali forgalmi sávjában. Amikor a vádlott egy gyalogosátkelő helyhez ért, sávot váltott, és figyelmetlensége miatt későn észlelte a zebrán neki jobbról balra az úttesten átkelő gyalogost, ezért nem biztosított elsőbbséget számára. Így a vádlott jobbra kormányzása és fékezése ellenére elütötte a sértettet, aki az úttestre esett, és maradandó testi fogyatékosságot eredményező súlyos sérülést szenvedett.

tovább olvasom...

Zalaszentgróti fiatalok sikere az Országos Diákolimpián

2023. 07 12. 08:39

Az ezüstérmes 4 x 600 méteres váltó.

A Zalaszentgróti Kézilabda Club LU14-es csapatának játékosai, a Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium színeiben a 2022/23-as tanévben 5 országos diákolimpia döntőben képviselték városukat és iskolájukat. Nem volt még példa arra, hogy egy tanéven belül ennyi országos döntőbe jutottak volna az iskola sportolói. Az előző tanévhez hasonlóan, amikor is a dobogó legfelső fokára állhattak az Országos Atlétikai Diákolimpián, az idei tanévben is jeleskedtek ebben a sportágban. Kecskeméten kislabdahajítás csapatversenyben országos 4. helyezést, Budapesten 4×600 méteres váltófutásban ezüstérmet, szintén Budapesten az atlétika ötpróba csapatversenyben 4. helyezést értek el. Siófokról a kézilabda országos elődöntőről bronzéremmel tértek haza. A tanév végén pedig bebizonyították a szentgróti lányok, hogy nem csak a sportcsarnokban és az atlétika pályán, de a strandon is az ország legjobb csapatai közé tartoznak. Az  5. helyezettnek járó oklevelet Alsóörsön az Országos Strandkézilabda Diákolimpián vehették át.

tovább olvasom...