Sorost fényezi

2023. 08 17. 08:41

Könnyfakasztónak szánta, valóban sírni lehet Horn Gábor cikkén. Nem a meghatottságtól.
Fotó: Facebook

Köszönet Soros Györgynek címmel írt könnyfakasztónak szánt cikket a Hvg.hu-ra Horn Gábor. Az SZDSZ-alapító egy végtelenített körmondatban sorolja fel a szamaritánus jótevőt alakító spekuláns hervadhatatlan érdemeit. Csontig, ahogy kell…

tovább olvasom...

A lelket emelő kegyelem érzete

2023. 08 16. 10:00

Soli Deo gloria!

Egy csodálatos pályafutás beteljesedése: az olimpiai dobogó legmagasabb fokán.

Aki nem figyelhette a magyar sportot erős fél évszázaddal ezelőtt, azt a szeretetet, ami Balczó Andrást kísérte, el sem tudja képzelni ma. Figyelem: nem az újabb idők „rajongása” volt ez, nem is hasonlított hozzá semmilyen értelemben.

tovább olvasom...

A Henye-hegyi kápolna varázsa

2023. 08 16. 09:23

Államalapító királyunkra is emlékezünk az augusztus 20-i szentmisén

A legenda szerint István király is járt ezen a helyen.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is búcsúi szentmise keretében emlékezhetünk államalapító királyunkra a Pethőhenye és Zalaegerszeg között csodálatos környezetben álló Szent István király kápolnánál.

tovább olvasom...

A szemekben könny csillogott

2023. 08 16. 08:22

Balczó András a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázó.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Példaképeimről kérdeztek pár éve egy olvasói fórumon. Amikor kimondtam Balczó András nevét, megtapsoltak – vagyis hát őt, a világ valaha volt legjobb öttusázóját. Arról a sportolóról beszéltem, akitől megtanulhattam: nem úgy kell odaállni a verseny rajtjához, hogy győzzünk, hanem úgy, hogy a legtöbbet adjuk ki magunkból.

tovább olvasom...

Fejlesztette csomaglogisztikai üzemét Nagykanizsán a Magyar Posta

2023. 08 16. 08:19

Az üzemhelyezés pillanata.

Automatizált szállítópályát helyezett üzembe a Magyar Posta Zrt. Nagykanizsán a március óta működő csomaglogisztikai üzemében – tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

tovább olvasom...

Nagy Zoltán: mi leszünk az esélyesek Keszthelyen

2023. 08 15. 11:24

Rangos versenynek lesz a házigazdája a keszthelyi Helikon Teniszcentrum.

Nagy Zoltán kapitány szerint egyértelműen a házigazda magyar válogatott lesz az esélyes a Törökország elleni tenisz Davis Kupa-osztályozón, amelyre szeptember 15-én és 16-án kerül sor Keszthelyen.

tovább olvasom...

Előtérben a zalaegerszegi Hiúzok

2023. 08 15. 11:12

Kiemelt illetménnyel toboroz legénységet a honvédség a Lynx-zászlóaljba

A csúcstechnológiát jelentő harcjármű magyarországi gyártása Zalaegerszegen történik.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség – mondta Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az M1 aktuális csatornán kedden.

tovább olvasom...

Tettenérték az orvhalászt Murakeresztúrnál

2023. 08 15. 11:08

Orvhalászat vétsége miatt emeltek vádat.

A 47 éves, halászati, horgászati engedéllyel nem rendelkező murakeresztúri férfi 2023. május 18-án este 18 óra körül a Mura-folyó murakeresztúri szakaszánál egy emelőhálóval halászott jogosulatlanul, amikor az ellenőrzést végző hivatásos halőrök észlelték a vádlott cselekményét.

tovább olvasom...

Karigeri megvilágosodása

2023. 08 15. 11:03

A dackorszak vége?

Karácsony Gergely a sikervonatra próbál felcsimpaszkodni. Jobbján a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe.
Forrás: Facebook

Az ellenzék sportos dackorszaka a 2017-es vizes világbajnokság idején kezdődött, amikor az LMP akkori két társelnöke, Hadházy Ákos és Szél Bernadett közleményben jelentette be: nem vesznek részt az esemény megnyitóján, mert nem kívánják arcukat adni egy „sokszorosan túlárazott projekt pazarló nyitórendezvényéhez”. Mintha bárkit is érdekelt volna, elmennek-e vagy maradnak az ülepükön.

tovább olvasom...

Csesztregen lopott a litván férfi

2023. 08 15. 10:41

Közel 11 millió forint az ellopott alkatrészek értéke. Az ügyészség letartoztatást indítványoz.

Jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indítványozta a Lenti Járási Ügyészség annak a büntetlen eléletű, 38 éves, litván állampolgárságú férfinek a letartóztatását, aki ismeretlenül maradt társával egy csesztregi telephelyen álló munkagépekről tulajdonított el értékes alkatrészeket.

tovább olvasom...