Tiszavirág

2024. 06 03. 09:30

Éppen az a magamutogató kaméleon játszik itt szamaritánus nővért, aki elől még a sajátjai is ijedten menekültek, amikor késsel a kezében járkált a lakásban?
Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyar Péter a napokban online sajtótájékoztatón követelte a kormányzattól: azonnal állítsa le a háborúellenes kampányát. A Tisza Párt frontembere szerint a vérontás veszélyeire figyelmeztető fellépés megzavarja a gyermekek nyugalmát és lelki harmóniáját.

tovább olvasom...

Volt egyszer egy Békemenet

2024. 06 03. 09:26

– s hamarosan lesz egy nagyon fontos választás

Amerikától Oroszországig nagy terjedelemben foglalkozott a nemzetközi sajtó Orbán Viktor miniszterelnöknek a békemeneten elmondott beszédével. A lapok kiemelték, hogy a rendezvényen egyértelműen megfogalmazódott az az üzenet, hogy az európai uniós választás tétje a háború és béke kérdése. Hazai elemzők szerint a többszázezres megmozduláson a magyarok ismét megmutatták a világnak, hogy békepártiak, és hogy nem akarnak belesodródni a háborúba.

tovább olvasom...

Újabb hatalmas építészeti siker

2024. 06 03. 08:22

A világ legjobb irodaépületének választották a Mol Campust egy nemzetközi versenyen

A világ legjobb irodaépületének választották a Mol Campust az idei FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíjpályázaton – közölte a Mol az MTI-vel.

tovább olvasom...

Parlamenti hajléktalanok

2024. 06 03. 08:18

Havi közel egymilliós juttatással ügyeskednek.
Fotó: Facebook

Visszaél az országgyűlési képviselők lakhatási támogatásával az LMP-s Bakos Bernadett és Csárdi Antal, valamint a momentumos Szabó Szabolcs – írja közleményében Novák Előd, sőt lemondásra szólítja fel a havi közel egymilliós juttatással ügyeskedőket. Igaza van.

tovább olvasom...

Három a Major-igazság (is)

2024. 06 03. 08:12

A keszthelyi Major Veronika EB-ezüstérmes standard pisztolyban

Eredményesen zárta az eszéki Európa-bajnokságot a Keszthelyi Erdész LK olimpiai kvótával rendelkező sportlövője.
Fotó: Magyar Sportlövő Szövetség

Major Veronika ezüstérmet nyert standard pisztolyban az Eszéken rendezett, pisztoly Európa-bajnokságon.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: más döntene a magyarok véréről, ez elfogadhatatlan

2024. 05 31. 13:46

Orbán Viktor szerint nincs napirenden a sorkatonaság visszavezetése Magyarországon.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A sorkatonaság visszavezetése minden nemzet saját ügye, ezt nem egy egységes, “birodalmi, brüsszeli, európai uniós hadseregben” kellene megtenni, mert akkor “más döntene a magyarok véréről” és ez elfogadhatatlan – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

tovább olvasom...

Megújult az Egészségügyi Központ Zalalövőn

2024. 05 31. 11:25

A felújított gyermekorvosi rendelőben.

2024. május 28-án adták át a belső felújításokat követően a zalalövői Egészségügyi Központ épületét. A Területi Operatív Program 52 millió forintos támogatásából megvalósult a burkolatok, a belső nyílászárók és a főbejárati portálok cseréje, a fűtőtestek, világítás, elektromos hálózat korszerűsítése, a vizesblokkok felújítása, illetve új mozgáskorlátozottak számára készült vizesblokk került kialakításra.

tovább olvasom...

Schauta csacsogása felér egy beismerő vallomással

2024. 05 31. 11:13

Fenyves Tamás szerint ő hivatalos iratból idéz…
Az illusztráció forrása: Fenyves Tamás Facebook-oldala.

Újabb részleteket tárt a nyilvánosság elé Fenyves Tamás, a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának korábbi tagja. Fenyves saját közösségi oldalán reagált az Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) hazug kommunikációjára, miszerint aljas fideszes rágalomhadjárat indult az önkormányzati cég ellen, s ezért feljelentést tettek a rendőrségen.

tovább olvasom...

Június elsején kinyit a tóstrand Gébárton

2024. 05 31. 10:49

Bár a napokban tapasztalt szeszélyes időjárás nem a legideálisabb a szabadtéri strandolásra, június elsejével kinyit a zalaegerszegiek kedvelt szabadidős paradicsomának tóstrandja Gébárton.

tovább olvasom...

Deutsch Tamás 10 ellenzéki politikussal küzdött, akik nem beszéltek az ukrajnai háborúról

2024. 05 31. 09:00

Választási vitaműsor az M1 csatornán.
Fotó: Képernyőkép/M1

Deutsch Tamás tíz ellenzéki listavezetővel küzdött az M1 aktuális csatornán élőben sugárzott európai parlamenti (EP-) választási vitában és a háború és béke kérdésében azt hangsúlyozta, hogy azért sem beszélnek nyilvánvalóan az ukrajnai háború kérdéséről, mert külföldről fizetett politikusok, akik majd úgy fognak szavazni, ahogy a finanszírozóik elvárják. Ez a Fidesz régóta felépített üzenete, amit itt több esetben is elismételt – mondta el Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a műsor után a vitát értékelve.

tovább olvasom...