Folytatódik a zalai településeket összekötő kerékpárút építése

2023. 03 13. 09:31

Sajtótájékoztató a kerkateskándi bekötőútnál.
Fotó: Zala Vármegyei Önkormányzat

Kerkateskándot, Lovászit és Tornyiszentmiklóst köti össze az az új kerékpárút, amelyet a Zala Vármegyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából építtet, folytatva a térségben korábban megkezdett kerékpárút-fejlesztést.

A több mint 434 millió forintból megvalósuló projektben Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között 3,1 kilométer hosszan épül aszfaltozott kerékpárút a kivitelezésre adott 200 nap alatt. Ez az építkezés folytatása a Lentit, Kerkateskándot, Szécsiszigetet és Csömödért érintő, már elkészült több mint 10,3 kilométeres kerékpárútnak.

A Zala két keréken elnevezésű projekt további folytatásaként valósul meg a Letenye, Becsehely, Tornyiszentmiklós, Dobri, Kerkaszentkirály, Muraszemenye és Murarátka elérését biztosító újabb fejlesztés, amelynek tervezési szerződését március 1-jén írták alá. Ez a beruházás 22 szakaszban 25 kilométernyi új bicikliút kialakítását tartalmazza.

A zalai önkormányzat közölte azt is, hogy a határ menti kerékpáros fejlesztések szorosan kapcsolódnak a szlovéniai Lendva és Pince között megépítendő, már jogerős építési engedéllyel rendelkező új kerékpárúthoz. Ennek a kivitelezésre szóló közbeszerzési eljárása jelenleg tart, az út műszaki átadása 2025 elejére várható.

A 2023. március 9-i munkaterület átadás- átvétellel megkezdődik a kivitelezés. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a kerkateskándi bekötőútnál dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője. Az épülő kerékpárút műszaki tartalmáról a kivitelezést végző Inter Mobility Kft. ügyvezetője, Koroknai Róbert adott tájékoztatást. Az eseményen jelen volt a vármegyei közgyűlés két alelnöke, Bene Csaba és Pácsonyi Imre is.