Továbbra is veretlen idén a ZTE

2024. 02 27. 09:52

Öt mérkőzés 13 pont. Erre a legvérmesebb ZTE-szurkolók sem számítottak.
Fotó: Katona Tibor

A Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re nyert a Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.

tovább olvasom...

Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

2024. 02 23. 09:56

Kocsis Máté és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a bejelentésen.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. Kocsis Máté közölte azt is, hogy a Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének.

tovább olvasom...

Börtönre ítéltek egy autóeladásokkal csaló férfit Zalában

2024. 02 23. 09:18

Jogerős az ítélet.
Fotó: Zalatáj

Jogerősen letöltendő börtönre ítélték azt a férfit, aki autók eladásából, cseréjéből próbált jövedelmet szerezni, de vevőit többször is becsapta – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Testi sértés bűntettében is bűnösnek találták Varju Lászlót

2024. 02 23. 09:12

Varju László az ítélethirdetés után. Balról Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.
Fotó: Facebook

Testi sértés bűntettében is elmarasztalta Varju László DK-s országgyűlési képviselőt csütörtökön kihirdetett másodfokú ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla.

tovább olvasom...

Jenő a régi

2024. 02 23. 08:14

Kaltenbach Jenő iránytűnek gondolja magát.
Fotó: MTI

A magyarok nem eléggé európai mentalitásán mereng a Párbeszéd államfőjelöltje, Kaltenbach Jenő. „Eltűnődve ennek a népnek a mentalitásán, amely olyannyira eltér a környező szláv, germán világtól, óhatatlanul el lehet jutni odáig, hogy utolsó volt a népvándorlásban, és máig sem érkezett meg igazán Európába” – írja a közösségi oldalán.

tovább olvasom...

Jó ebédhez ZTE-pontok?

2024. 02 23. 08:11

Megerősítheti pozícióját az egerszegi csapat

2023. október 28.-án a Kecskemét hazai pályán 3-1-re nyert a ZTE ellen.
Fotó: Reti Attila

Szombaton délidőben kezdődik a ZTE-Kecskemét mérkőzés az OTP Bank Liga 22. fordulójában. Az egerszegi csapat nagyszerűen kezdte a tavaszi idényt, három győzelem mellett egy döntetlent ért el, így eltávolódott a kieső helyektől. Esetleges szombati győzelmével tovább erősítheti pozícióját.

tovább olvasom...

A pacsai gyógyszerész sikere

2024. 02 22. 09:29

A fotón balról jobbra dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének tiszteletbeli alapító elnöke, Torjai Gábor, a pályázatot lebonyolító NERO Solutions Kft. ügyvezetője, dr. Lekszikov Gábor, Lukácsné dr. Fodor Enikő, a Magánygyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara összefogásával az elmúlt évben tizenharmadik alkalommal hirdettek meg pályázatot az Év gyógyszerésze címre.

tovább olvasom...

Művelődési programok, kulturális rendezvények Gellénházán

2024. 02 22. 09:22

A pályázati lehetőségeket is kihasználják

Telt ház a művelődési házban.

Gellénháza adottságai kiválóak az aktív kulturális élet biztosítására. Saját forrásból, a már évek óta hagyományt teremtő rendezvények mellett, a település vezetése folyamatosan keresi az új, pályázati forrásból megvalósítható programokat is.

tovább olvasom...

Lemázolták Tímeát

2024. 02 22. 09:17

„Szabó Tímea lakóparkja”. Pár perc alatt eltűntették a haragos feliratot.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Unalomig ismert a rémtörténet: a Római-parton a lakók többszöri kezdeményezése ellenére sem épült védőgát, holott a kampányban sok más mellett ezt is megígérte a Karácsony Gergely, Kiss László, Szabó Tímea trió (a főpolgármester, a kerületvezér és a körzet parlamenti képviselője). Így aztán pár hónapja, a Duna magas vízállása idején az itt élők, ahogy szokták, maguk szervezték meg a védekezést; töltötték, lapátolták, cipelték a homokzsákokat.

tovább olvasom...

Törvény a magyar építészetről

2024. 02 22. 09:13

A legfontosabb részletekről adott tájékoztatást Lengl Zoltán állami főépítész

Lengl Zoltán: – Már a törvényjavaslat koncepcióját is széles körű szakmai egyeztetés előzte meg.
Fotó: Zalatáj

Az Országgyűlés 2023. december 12-én elfogadta a magyar építészetről szóló törvényt. Az új jogszabály több törvényt vont össze: a mérnöki és építész kamarákról, az épített környezet alakításáról és védelméről, a településkép védelméről, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokról szólót, valamint a kulturális örökség védelméről szóló törvények műemlékekre és műemlékhelyekre vonatkozó fejezeteit.

tovább olvasom...