Telitalálat…

2023. 03 09. 15:06

…. éppen most köpködik az ámerikai magyarok Léphaft Pali barátunkat ezért a karikatúrájáért.

Ők még nem tudják, hogy 1951-ben élnek és a Népszava (CNN) reggeltől estig hazudik…. (Forrás: blogstar)

tovább olvasom...

Korszerűsítik a zalaegerszegi járóbeteg-szakrendelést

2023. 03 09. 14:56

Gasztonyi Beáta Vigh László és Balaicz Zoltán társaságában a sajtótájékoztatón.

Közel 284 millió forintos pályázati forrásból korszerűsítik a zalaegerszegi járóbeteg-szakrendelő épületbelsőjét a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – mondta el csütörtökön sajtótájékoztatón az intézmény főigazgatója.

tovább olvasom...

Veszély fenyegeti Németországot

2023. 03 09. 13:52

Az osztrákok már korábban átállították a „váltót”

Nem csak Oroszország fenyegeti Németországot.
Fotó: Facebook – FradiMob

A német rendőrség megállította a Ferencváros-szurkolókat szállító vonatot, mert elmondásuk szerint, a videókon, képeken látottak alapján a vonat veszélyt jelent Németországra – írja a Fradimob, amely később azt közölte, hogy kétórányi veszteglést követően a szerelvény folytathatta az útját.

tovább olvasom...

Világsztárok érkeznek Zalacsány-Örvényesvölgybe

2023. 03 09. 12:18

Candy Dulfer is fellép Zala új fesztiválján

Candy Dulfer a ’90-es évek elején robbant be a zenei világba.

Újabb világsztárokat jelentett be az Örvényesvölgy Fesztivál: Candy Dulfer is fellép a zalacsányi erdei nagyszínpadon. Zenekarával a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásának köszönhetően június 17-én adnak koncertet. Zalacsányba tér haza New York-ból Németh Ferenc jazzdobos, aki igazi nagyágyúkat hoz magával: Seamus Blake tenor-szaxofonost és Gilad Hekselman, gitárost – ők együtt ma az amerikai jazz élet legkeresettebb előadói.

tovább olvasom...

Ingyen szerették volna a nagykanizsai társulás ingatlanát

2023. 03 09. 08:49

A települések polgármesterei nem hagyták, hogy az ÉVE akarata érvényesüljön

Vlasicsné Fischl Timea lett a társulás új elnöke.
Fotó: Zalatáj

A Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás (melyet a dél-zalai város és 26 környező település alkot) március 6-ai ülésén sikerült felpaprikáznia a hangulatot a város delegáltjaként jelen lévő dr. Schauta Marcellnek, az ÉVE önkormányzati képviselőjének. A nagykanizsai közgyűlés többségi frakciója képviseletében ugyanis azt kérte a többi önkormányzattól, hogy ingyenesen adják át a társulás Bajza utca 2. szám alatti telephelyét a kanizsai önkormányzatnak, mert az ingatlanra szüksége van a városnak. Tette ezt azután, miután részletezte, hogy a társulás csak veszteséget termel.

tovább olvasom...

Megszüntették a kanizsai főorvos szolgálati jogviszonyát

2023. 03 08. 14:40

A kórház főigazgatója nem válaszolt

Meghirdette az állást a Kanizsai Dorottya Kórház.
Fotó: MTI/Váli Miklós

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya. A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa betegektől fogadott el hálapénzt.

tovább olvasom...

Novák Katalin Prágában

2023. 03 03. 14:46

Fogadás az elnöki palotánál.

A magyar köztársasági elnök ma Prágába utazott. Novák Katalint katonai tiszteletadással fogadta Milos Zeman leköszönő cseh államfő a prágai elnöki palotánál.

tovább olvasom...

Egy újabb DK-s országmentő

2023. 03 03. 14:32

Szegény Rónai, még hisz az Európai Uniónak

Dobrev Klára (középen) a fő pénzmentő. Ő is megígérte, hogy „hazahozza” a Magyarországnak járó pénzeket. Rónai Sándor (balról) segíteni fog neki. A DK-s, ahol tud, segít.
Fotó: mérce.hu

Dobrev Klára után egy újabb rettenthetetlen országmentő lépett porondra a Demokratikus Koalícióból. Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője – miután kijelentette, hogy Orbán Viktor megszegte az Európai Uniónak adott szavát, ezzel pedig végveszélybe kerültek a Magyarországnak járó uniós pénzek – közölte, hogy ezek megmentése érdekében levelet ír az Európai Bizottságnak.

tovább olvasom...

Balaicz Zoltán: Remélem, sikerül beazonosítani az elkövetőt!

2023. 03 03. 13:39

Zalaegerszeg polgármesterének felhívása a mai bombafenyegetéssel kapcsolatban

Balaicz Zoltán azt kéri, hogy rémhíreket senki ne terjesszen.

Balaicz Zoltán polgármester a ma reggeli, rövid időn belül immár harmadik bombafenyegetés kapcsán felhívással fordult Zalaegerszeg polgáraihoz:

Kedves zalaegerszegiek!

Ma délelőtt a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a néhány héttel ezelőtti és a hétfői eset után ma is fenyegető emailt kapott ugyanaz a nyolc állami fenntartású iskola.

Az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe és óvodákba most sem érkezett ilyen tartalmú email.

tovább olvasom...

Már 32 gyanúsítottja van az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek

2023. 03 03. 13:08

Újabb négy embert fogott el a rendőrség.

Újabb négy embert fogott el a rendőrség az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben, így már 32-re nőtt a költségvetési csalással gyanúsítottak száma – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

tovább olvasom...