Schmidt Ádám: a sportolói világ el van ragadtatva

2023. 08 22. 11:14

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter átadja a bronzérmet Halász Bencének a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.
Fotó: MTI/Derencsényi István

Az elmúlt napok visszajelzései alapján a sportvezetők és a versenyzők is „el vannak ragadtatva” a budapesti atlétikai világbajnokságtól – mondta Schmidt Ádám a vb kormánybiztosa az MTI-nek.

tovább olvasom...

Hamisítványokat árult a kanizsai piacon

2023. 08 22. 11:01

A 45 éves, a nagykanizsai piacon különböző ruházati termékeket árusító marcali lakosú nőt 2022. november 13-án délelőtt ellenőrizték a NAV járőrei. Az ellenőrzés során a vádlott nő által árult termékek között számos olyan, védjegyoltalom alatt álló márkajelzéssel ellátott terméket találtak, melyek származását a vádlott igazolni nem tudta, s nem rendelkezett a márkatulajdonosok forgalmazásra feljogosító engedélyével sem.

tovább olvasom...

Fegyőr, Karácsony, Baranyi… miért pózolnak ezek a stadionban?

2023. 08 22. 10:46

„Ha nem tudod megakadályozni, állj az élére.” Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely, az atlétikai VB két ellensége Sebastian Coe oldalán pózol. A gerinc hiányzik.
Fotó: Baranyi Krisztina Facebookja

A balosok egyik kedvenc hergelő toposza a stadionozás. Jó ideje nyomják már. És elég sokáig működött is. Legalábbis Budapesten. A szépen, lassan elhülyülő urbánus fiatalság körében nagyon ment. Olyannyira, hogy például egy kedves, határon túli, Délvidékről származó kislány, aki 2006-ban, 23 évesen még a Kossuth térre járt tüntetni, 10 évvel később már azon derpegett, hogy mialatt elér a munkahelyére, a Hungária körúton végigmenve három stadiont is látnia kell, micsoda szörnyűség…

tovább olvasom...

Momentumos idióták

2023. 08 22. 09:15

Ennyire képesek…

Lássuk előbb a Momentum molinóját – íme:

„Szégyen! Ennyit lehet elmondani arról, hogy államalapításunk ünnepén a török diktátor látogat hazánkba. 150 évig küzdöttünk a török elnyomás ellen, most augusztus 20-án Orbán Viktor mégis Erdogant látja vendégül a legnagyobb nemzeti ünnepünkön.”

tovább olvasom...

Nem érti a választókat

2023. 08 22. 09:07

Csillag István korábbi gazdasági miniszter a 2015: Átrendeződő piacok, új tulajdonosok címmel megrendezett évindító konferenciáján az Aquincum Hotel Budapest szállodában 2015. január 22-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szürreális élmény eltanácsolt expolitikusok bölcseleteit hallgatni. Minap Csillag István egykori szabad demokrata miniszter adta közre – nem először – épületesnek szánt gondolatait a Népszavában. A szerző már aktív pályája során is kitűnt meghökkentő kijelentéseivel, például azzal, hogy akkor javul az ország versenyképessége, ha „csökken az állam”. (Mondjuk, ezt a gyakorlatban nem tapasztaltuk, azt viszont igen, hogy a lecsökkentett állam legatyásodott.) Szabad jómadarunk 2004-ben összerúgta a port Medgyessy Péter miniszterelnökkel, és emiatt föl kellett állnia a bársonyszékből. Kárpótlásként két jól fialó pénzintézet vezetője lett, s emellett sem tétlen: észt oszt, igét hirdet, tenyérbe mászik.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi harckocsigyár avatása után

2023. 08 21. 10:49

Porkoláb Imre: a hadiipar erősödésével erősebbé válik Magyarország is

Orbán Viktor kormányfő (k) a Rheinmetall német hadiipari cég zalaegerszegi harckocsigyárának avatásán 2023. augusztus 18-án.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A hadiipar erősödésével erősebbé válik Magyarország is – mondta Porkoláb Imre dandártábornok, védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfő reggel.

tovább olvasom...

Bőr Kokó nem váltotta be ígéretét

2023. 08 21. 09:45

Nem volt rendbontás Pethőhenyén

Tűzijáték Pethőhenyén. A rendezvény békésen lezajlott…

Nem sokkal nemzeti ünnepünk előtt egy Bőr Kokó néven jelentkező jóember Pethőhenyéről a közösségi oldalán azt helyezte kilátásba, hogy tűzijáték esetén nem lesz szép nap augusztus huszadikán (korábbi írásunk a cikk alatt olvasható).

tovább olvasom...

Levágta a lábbilincset a zalabaksai férfi

2023. 08 21. 09:06

Németországig menekült

Többszörösen visszaesőnek számít a férfi.

A 43 éves zalabaksai vádlott férfi ellen embercsempészés bűntette miatt volt folyamatban eljárás, melyben bűnügyi felügyelet alatt állt, ezért Eszteregnye község területét nem hagyhatta el. A vádlott azonban 2023. február 3-án levágta a bokájára rögzített, a mozgását nyomon követő technikai eszközt, majd egy eszteregnyei ingatlan udvarából elhajtott az ott nyitott állapotban parkoló személygépkocsival.

tovább olvasom...

A Nyugat akkor is hallgatott

2023. 08 21. 08:26

Ott voltunk az agresszorok között

„Internacionalista segítség a baráti Csehszlovákiának.”
Fotó: Felvidék.ma

Ötvenöt éve kezdődött ezen a hajnalon.

tovább olvasom...

Böőr álláshirdetés

2023. 08 21. 08:16

tovább olvasom...