Hogyan jövünk ki a válságból?

2022. 10 21. 13:52

Kutatási, fejlesztési és ipari centrum jött létre Zalaegerszegen

Palkovics László: – Négy évvel ezelőtt sokan még azt mondták, hogy nem lesz ebből semmi.
Fotó: MTI/Varga György

Magyarország az elmúlt tíz évben mindent megtett azért, hogy gazdaságának elemeit, iparát, innovációs képességét erősítse, amelyek a válságokból való kiútnál sokat számítanak – fogalmazta meg Palkovics László pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Dávid és Góliát csatája zajlott

2022. 10 21. 10:47

1956 emlékezete – a maiaknak tanulságul

A polgári kormány hivatalosan és érzelmileg is forradalom és szabadságharc néven tiszteli azt a dicsőséges 13 napot.
Fotó: MTI

Hatvanhat éves régiségben valami elképzelhetetlen, a józan gondolkodást messze túlhaladó történések reszkettették meg a változhatatlannak tűnő világot. 1956. október 23-án, Budapesten egy békés, a lengyelek melletti szolidáris tüntetésből viharban terjedő tűzként lángolt fel a sztálinista alapvetésen regnáló, népnyúzó Rákosi-rendszert elsöpörni akaró forradalom.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg - október 23

2022. 10 21. 10:27

A balliberális sajtó megint kitett magáért

Orbán Viktor tegnap még sikeresen védte a magyar érdekeket az EU-csúcson. A balliberális sajtó szerint október 23-án Zalaegerszegre menekül.
Fotó: MTI/Fischer Zoltán

A frisshirek.hu nemrég alapított hírportál (a hátterében Föőr Gábor, aki a 2022-es parlamenti előválasztáson Márki-Zay Péter szervezete – Mindenki Magyarországa Mozgalom – színeiben alulmaradt a DK-s dr. Csidei Irénnel szemben Zala megye 1. számú választókerületében), nem megcáfolva a balliberális sajtó hangnemét és pontosságát, cikket jelentetett meg a héten az október 23-án Zalaegerszegre meghirdetett tüntetéssel és Orbán Viktor miniszterelnök megyeszékhelyi látogatása kapcsán. Mint írták, az „esemény ugyanúgy civil szerveződésben jön létre, mint a pedagógusokért és az oktatásügyért október 14-én rekordmagas részvétellel megvalósult élőlánc.

tovább olvasom...

Újabb Geréb – avagy Láriferi csábereje

2022. 10 21. 09:56

Most éppen nem beszédtechnika-órán van Déri Tibor.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Túl sok hírértéke nincs, hogy Déri Tibor, Újpest polgármestere otthagyja a Momentumot, és átül a DK budapesti frakciójába. (Ahogyan korábban két MSZP-s Geréb: az óbudai Kiss László és a XVIII. kerületi Szaniszló Ferenc – csábereje lehet Láriferinek.) Volt pártja közleményben ítélte el a három év után távozó kerületvezetőt: „A Momentum politikusai mindig is transzparensen, a fényben politizálnak, Déri Tibor azonban sajnos az árnyékot választotta.”

tovább olvasom...

Zalaegerszegen készült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa

2022. 10 21. 08:25

A Konstruktív Kft. a kivitelező

Palkovics László a zalaegerszegi gyártású kazánnal.

Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa; a fűtési szezon végéig a közintézményeknél üzembe álló berendezések első darabja egy zalaegerszegi gyártó munkáját dicséri – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalán.

tovább olvasom...

Nem kell feltennünk a gázársapkát

2022. 10 21. 08:15

Orbán: sikerült megvédenünk Magyarország érdekeit

Orbán Viktor magyar (b2), Petr Fiala cseh (b), Sanna Marin finn (k) és Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök (j) az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója kezdete előtt Brüsszelben 2022. október 20-án.

A gázársapka alól mentesítést kaptunk, így az nem veszélyezteti Magyarország biztonságos gázellátását, hosszú csata volt, de sikerült megvédenünk Magyarország érdekeit – írta a miniszterelnök Facebook-üzenetében péntek hajnalban Brüsszelből.

tovább olvasom...

Energiatakarékossági intézkedésekről döntött Zalaegerszeg közgyűlése

2022. 10 20. 15:02

A közgyűlés utáni szokásos sajtótájékoztatón ismertette a részletes intézkedéseket Balaicz Zoltán.
Fotó: archív

A helyi iparűzési adó (hipa) egész éves bevételét is meghaladó összegben emelkedik jövőre Zalaegerszeg energiaszámlája, ezért intézmények működésének átszervezéséről és energiatakarékossági lépésekről döntött csütörtökön Zalaegerszeg közgyűlése.

tovább olvasom...

„Egy brancs maguk, ne is tagadja”

2022. 10 20. 10:49

Az őrület vagy a józan ész győz az EU-csúcson?

A közös gázbeszerzést is nagyszerűen megoldaná sms-ben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.
Fotó: left.eu

Ma kezdődik a kétnapos EU-csúcs, amelyen az Európai Unió Egyesült Államoknak elkötelezett vezetőinek őrült ötletei csapnak össze néhány józanul gondolkodó nemzeti állam kormányfőjének véleményével.

tovább olvasom...

Halálos baleset Zalaszentgróton

2022. 10 20. 08:04

Gyorshajtó ellen emeltek vádat Zalában

Az ügyészség vádat emelt a tavaly szeptemberi halálos közúti baleset ügyében.
Fotó: Zalatáj

Mintegy 150 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott a megengedett 60 helyett egy zalaszentgróti sofőr és elsodort egy út szélén álló férfit, aki meghalt – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Földrengés volt Zala megyében

2022. 10 19. 14:57

A Zalakaros térségében mért érték alacsony.

Zalakaros közelében 2,3-as erősségű földmozgást érzékeltek a műszerek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OFK) szerda délelőtt a honlapján.

tovább olvasom...