Akkor most kivel van Karigeri?

2022. 06 17. 09:39

Karácsony Gergely, a baloldal „polihisztora”.
Fotó: Mirkó István

A történelmi tájékozottság sem az erőssége Karácsony Gergelynek. Egy héttel azután, hogy az általa celebrált Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, közterületet nevez el Horn Gyuláról, a néhai karhatalmista miniszterelnökről, a főpolgármester tegnap már arról anekdotázott Facebook-oldalán, hogy 1989. június 16-án kiskamaszként „izgatottan figyelte” a tévét: „Nagy Imre újratemetése a rendszerváltás kezdetét, a szabad, demokratikus Magyarország eljövetelét jelentette. […] Több ezer magyar állt a Hősök terén. Fiatalok, idősek, nők és férfiak, mást gondolván a világ dolgairól, de közös hittel követték utolsó útjára Nagy Imrét. Jó volna, hogy ha ez a közös hitünk újra ránk találna stb.”

tovább olvasom...

Nem tudnak tovább nyerészkedni a mikropártok a finanszírozáson

2022. 06 17. 09:23

Mennyi is az annyi? Jól jártak a Parlamentbe jutott mikropártok…
Fotó: MTI

A jelenlegi frakciófinanszírozás aránytalan, igazságossága pedig megkérdőjelezhető – hívta fel a figyelmet Talabér Krisztián. A Nézőpont Intézet elemzője azt mondta, az ellenzéki pártok annak ellenére kapnak a 2018-as apanázsukhoz képest jelentősen több pénzt, hogy nyolcszázezerrel kevesebben szavaztak rájuk, emellett a globális energiaválság költségeinek kigazdálkodásához az államnak saját működési kiadásait is mérsékelnie kell – írja a Magyar Nemzet.

tovább olvasom...

Thermal Hotel Balance - Lenti - állásajánlatok

2022. 06 17. 08:52

tovább olvasom...

Fertőzés terjedt a Donyec-medencében az ukrajnai biolaborok működésével párhuzamosan

2022. 06 17. 08:43

Egy orosz tábornok nyilatkozata

Igor Kirillov tábornok.
Fotó: gondola.hu

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) által finanszírozott ukrajnai biológiai projektek elindulásával párhuzamosan fertőzés terjedt a Donyec-medencében a katonák és a lakosság körében – jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás–, vegyi és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka csütörtökön kamerák előtt nyilatkozva.

tovább olvasom...

A tanú című szatírával kezdi az évadot a Hevesi Sándor Színház

2022. 06 17. 08:24

Évadzáró ülést tartottak.
Fotó: ZTV

Magyar szerzők műveit, klasszikus történelmi drámákat és világirodalmi remekműveket mutat be a 2022/2023-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amelynek első bemutatója a film alapján készült A tanú című szatíra lesz – közölte a teátrum igazgatója csütörtökön, az évadzáró társulati ülésen.

tovább olvasom...

Menetrend szerinti járatot indított a Wizzair Sármellékről

2022. 06 17. 08:08

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a Wizzair első Dortmund-Hévíz menetrend szerinti járata érkezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Sármelléken.

Csaknem másfél évtized után indult ismét menetrend szerinti repülőjárat a Sármellék-zalavári repülőtérről; a Wizzair heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz-Balaton Airporttal.

tovább olvasom...

A sportok királynőjének szolgálója (2.)

2022. 06 16. 14:10

Szakály István 75 éves lett

Szakály István egyik kedvenc festménye előtt. A Budai Nagy Antal utca Jákum utcába torkolló szakasza évtizedekkel ezelőtt.
Fotó: Zalatáj

Szakály István, a zalaegerszegi, zalai atlétika kiemelkedő egyénisége 75 éves lett. A vele készített interjú most nem az eredmények, különböző statisztikai adatok felsorolására törekszik, hanem Szakály Istvánt, a magánembert igyekszik bemutatni. Természetesen a sport, az atlétika nem hiányozhat beszélgetésünkből.

tovább olvasom...

Álláspontok, különbségek

2022. 06 16. 11:42

Nem a mi háborúnk (1.)

Az orosz-ukrán háború számos eddig megválaszolatlan kérdést hozott napvilágra.
Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Magyarországon 2022 tavaszán zajlott le a legutóbbi parlamenti választás, ami elhozta a Fidesz–KDNP-pártszövetség által tizenkét éve irányított országban az újabb elsöprő, kétharmadnál is nagyobb győzelmet. A választásokat megelőző hónapokban, már jóval a hivatalos kampánykezdet előtt hatalmas küzdelem folyt a választók meggyőzéséért az információs térben. Ha csak a médiában zajló küzdelmet vesszük alapul, a későbbi, utcahosszal nyerő kormánypártok és az ellenzéki koalíció hangereje azonos intenzitással volt hallható, ami azt is sugallhatta, hogy az ellenzék győzelme ugyanúgy esélyes, mint egy szerény többséggel a kormánypártoké.

tovább olvasom...

Visszahoztak valamit

2022. 06 16. 08:44

Történelmi sikert ünnepelhetett a magyar csapat.
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Jó volt látni ezeket a címeres mezes srácokat, megdobogtatták a szívünket. Visszahoztak nekünk valami elfelejtett, édes borzongást. Több volt ez, mint jó foci. Régről várt csodát láttunk. Nemcsak a játékosaink értették meg egymást a gyepen – mi, sikerre szomjazók is magunkra találtunk. Magyar emberben elképesztően mély érzelmeket csalt elő ez az éjszakába nyúló nyári futballest.

tovább olvasom...

Ingyenes filmzenei koncert Zalaegerszegen

2022. 06 16. 08:30

Ezúttal a Dísz-téren július 3-án

A sajtótájékoztató résztvevői.

A tavalyi filmzenei koncert nagy sikerére tekintettel idén is megrendezi a show-elemekkel tűzdelt nagyszabású produkciót a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, hangzott el a városházán tartott sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...