Nem emelkednek a díjak 2022-ben Zalaegerszegen

2021. 11 19. 11:57

Balaicz Zoltán bejelentése szerint nem emelkednek jövőre az önkormányzat alapján megállapított díjak.

A Zalaegerszegi Képviselő-testület ismét számos fontos előterjesztést tárgyalt meg november 18-án, jórészt egyhangú döntésekkel, korrekt szakmai hozzászólásokkal. A fontosabb döntésekről a Városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester.

tovább olvasom...

Egyre gyakoribbak a lakástüzek

2021. 11 19. 11:07

„Társasházak napja” – online konzultáció Zalában is

Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne halálos áldozata a lakástűznek.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

tovább olvasom...

Több tízezer álcázott „önkéntes” az államapparátusokban

2021. 11 19. 10:37

A magán világpénz kiterjedt infrastruktúrája (2.)

Donald Trump szerette volna megszüntetni a pénz-világbirodalom korlátlan hatalmát.
Fotó: AFP

Az előző részben reményeim szerint sikerült tisztázni, korunk globalizmusát minden korábbi korok ilyen típusú törekvéseitől az különbözeti meg, hogy korábban államok saját erőforrásaikra támaszkodva fogtak birodalmak építésébe, míg korunk – mára egyre több nemzetállammal konfliktusba került – globalizmusa nem kötődik konkrét államokhoz, hanem működtetését a világméretűre duzzadt magánpénz és a pénz mögött álló személytelenségbe burkolódzó tulajdonosok végzik a közvéleménytől gondosan elzárva, saját létüket is szenvedélyesen tagadva.

tovább olvasom...

Ránk vigyorgó utcanevek

2021. 11 19. 09:45

Mi ez, ha nem mulasztásos törvénysértés?

Kommunista utcanevek az egyik magyarországi településen.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hosszú évek óta eltökélt harcot folytat a még mindig létező kommunista utcanevek ellen a Magyar Patrióták Közössége. Van dolguk, hiszen – az érvényes jogszabályok dacára – ma is számolatlanul találkozhatunk a címeres gazemberekről elnevezett közterületekkel. (Néhány „húzónév” a gyalázatos lajstromból: Dimitrov, Fürst Sándor, Kállai Éva, Kilián György, Kun Béla, Marx, Rajk László, Szabó Ervin, Szamuely Tibor, Vorosilov, Zalka Máté…) Három évtizeddel a rendszerváltozás után joggal mondható, hogy elég, elfogyott a türelem. Ezt megváltoztatni az az erkölcsi minimum lenne, amivel tartozunk az áldozatok emlékének és a jövő nemzedékeknek, akiknek joguk van olyan országban felnőni, ahol nem tömeggyilkosokat, elnyomókat és árulókat állítanak eléjük példaképként az utcanévtáblák.

tovább olvasom...

Oltási akcióhét következik

2021. 11 19. 09:09

Öt helyszínen lehet Zala megyében előzetes időpontfoglalás nélkül oltakozni.
Fotó: MTI/Varga György

Ezúton figyelmükbe ajánljuk a Miniszterelnökség alábbi linken megjelentett közleményét a jövő héten megvalósuló oltási akcióhéttel kapcsolatban:

tovább olvasom...

A Jobbik „Láthatatlan embere”

2021. 11 18. 12:03

A parlamenti „előadások” után megéhezik Jakab Péter. Parizerre  és Piros aranyra még futja…
Fotó: Facebook

A Jobbik elnöke tagadja, hogy összejátszik annak a lakásnak a tulajdonosával, amelynek a bérleti díját az Országgyűlés Hivatala fizeti, és állítja, ő lakik abban az ingatlanban.

tovább olvasom...

Megint euróznak

2021. 11 17. 12:50

Cseh Katalin aztán igazán ért az euróhoz. Az azzal való ügyeskedéshez is.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Miközben már a kisegítő iskolások is betéve tudják, hogy az euró bevezetése nem egyenlő a pénzügyi mennybemenetellel, a hazai ellenzék időről időre azt harsogja: aki ellenzi, az a magyarság esküdt ellensége.

tovább olvasom...

Isten ments az ilyen biztosoktól!

2021. 11 17. 09:39

Természetesen Márki-Zay Péter volt Didier Reynders egyik hiteles hírforrása a magyarországi helyzetről. Hasonszőrűek jól megértik egymást.
Kép: Facebook

Magyarországon egyértelműen érzékelhető azoknak az embereknek a diszkriminációja, akiknek eltérő a szexuális orientációjuk – jelentette ki az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa nemrég Budapesten, sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Ez a kormány a családok kormánya

2021. 11 17. 09:15

Novák Katalin beszél éves meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén. Mellette Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára (j) és Ekler Gergely, a családokért felelős tárca nélküli miniszter stratégiáért és koordinációért felelős államtitkára.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez a kormány a családok kormánya, ezért minden döntésében a családok érdekeit igyekszik szem előtt tartani – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Népjóléti bizottságának keddi ülésén.

tovább olvasom...

*Visszajátszás…

2021. 11 16. 10:06

– avagy mi történt a ZTE kosárlabda-csapatával?

A Pécs elleni hazai vereség jelzi, hogy a kiesés elkerülése lesz a cél.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK honlapja

Az egyik kosárlabdával foglalkozó hírportálban olvastam. A ZTE-Pécs meccsről szóló tudósítás utáni hozzászólások némelyike hadban állt a nyomdafestékkel. Így van ez, ha a csapat az utolsó helyen (utolsó előtti?) áll az NB I-es tabellán. Van, aki a ZTE-Falco meccs utáni „házibulit”, s az azzal összefüggő rendőri intézkedést is említi. Én nem tudok ilyenről, de ez nem jelenti azt, hogy nem történt meg ez a mérkőzés utáni „levezetés”.

tovább olvasom...