Tüttő Kata, a fővárosi közgyűlés műlovarnője

2022. 06 14. 11:22

Az energiatakarékosság újabb szakértője

Tüttő Kata kilovagol a tengerből…

A magyar baloldal újabb politikusa osztotta meg gondolatait az energiatakarékossággal kapcsolatban. Tüttő Katától, a fővárosi közgyűlés főpolgármester-helyettesétől azért nem ilyen megmosolyogtató ötleteket várnánk, hiszen hasonlókat az alsó tagozatos gyermekek is mondanának, ha megkérdeznék őket.

tovább olvasom...

Alakul a magyar mag a Zalakerámia ZTE KK-nál

2022. 06 14. 11:11

Németh Ákos marad, Zsíros Péter Szolnokról érkezik

Németh Ákos

 

Keller Iván múlt heti leigazolása után újabb két játékossal egyezett meg a Zalakerámia ZTE KK vezetése: Németh Ákos a következő szezonban is marad Egerszegen, Szolnokról pedig Zsíros Péter érkezik.

tovább olvasom...

Egynapos sebészeti ellátás Zalaegerszegen

2022. 06 14. 10:26

Félmilliárd forintból valósult meg az egynapos sebészet.

Nemrég egymilliárdos ráfordítással újult meg kívül és belül egyaránt az a zalaegerszegi orvos- és nővérszálló, most pedig újabb félmilliárdos beruházás valósult meg. Egyetlen éjszakát sem kell kórházban tölteni műtétje miatt a betegnek, köszönhetően az egynapos sebészeti ellátásnak, amelynek feltételeit a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban is megteremtették egy félmilliárd forint értékű projekt keretében.

tovább olvasom...

Hornnal házalnak

2022. 06 14. 09:45

Illusztráció. Horn Gyulát ábrázoló portré az MSZP egykori elnökének tiszteletére rendezett emlékkonferencián a XI. kerületi Villányi úti Konferencia-központban 2018. szeptember 12-én
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Mint tudjuk, a Fővárosi Közgyűlés megszavazta: egy XIII. kerületi sétányt neveznek el Horn Gyuláról, az ország egykori MSZP-s miniszterelnökéről. Nem zavarta a testületet, hogy törvény mondja ki, nem viselheti közterület a nevét olyan személynek, aki önkényuralmi rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. Mint a pufajkás Horn. Az ikonhiányban szenvedő ellenzéket nyilván az motiválja, hogy – míg ki nem itta magát a hatalomból – utoljára Horn Gyula volt képes egy karámban tartani a baloldalt.

tovább olvasom...

Sári Nándor nevét vette fel a kanizsai kajak-kenu klub vízitelepe

2022. 06 13. 11:14

Sári Nándor nevét viseli immár a kajak-kenu vízitelep.

Sári Nándor nevét viseli június 12-től a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub vízitelepe.

tovább olvasom...

Nemzetközi térségi kiállítás és vásár Felsőrajkon

2022. 06 13. 10:58

Palkovics: a kormány támogatja a mikrocégek energetikai költségeit

Palkovics László beszédet mond a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron.

A kormány továbbra is támogatja a mikrocégek energetikai költségeit – mondta a technológiai és ipari miniszter június 11-én Felsőrajkon, a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron.

tovább olvasom...

A sportok királynőjének szolgálója (1.)

2022. 06 13. 10:38

Szakály István 75 éves lett

Szakály István otthonában, a háttérben Zalaegerszeg belvárosát ábrázoló festmény…

Szakály István 75 éves lett. Háromnegyed évszázad – szép jubileum.  S ebből legalább 60 éve a sport, a zalaegerszegi atlétika szolgálatában.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi focicsoda (1.)

2022. 06 13. 09:23

Fél évszázada jutott fel az NB I-be a ZTE

Nézőtérről fényképezte egy szurkoló az NB I-be jutást jelentő gól előtti pillanatot. Vörös lőni készül…
Fotó: archív

1972 június 18-án a budapesti Czabán Samu téren sporttörténeti zalai siker született. Amikor Emsberger Gyula játékvezető lefújta a Fősped Szállítók – ZTE NB I B-s mérkőzést, a zalaegerszegi játékosok boldogan ölelkeztek össze. Matematikailag is biztossá vált, hogy a Szőcs János által irányított csapat felkerült a magyar labdarúgás legmagasabb osztályába. Ötvenkét évvel a Zalaegerszegi Torna Egylet megalakulása után.

tovább olvasom...

Vajda, a kis hamis, mint az ajánlólistája

2022. 06 10. 12:00

A rászoruló ellenzéki erkölcsbajnok

Egy valóban rászoruló ember… Nem a kedvezményekre, hanem az erkölcsi megtisztulásra.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Olvasom, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának élére kinevezett MSZP-s Vajda Zoltán korábban uniós pénzekkel trükközött; saját cégének igényelt több mint hárommillió forintot egy angoltanfolyam-pályázatra úgy, hogy magát is rátette a listára. Holott előzőleg évekig élt Amerikában és Angliában, felsőfokon beszélte a nyelvet, sőt egy egyetemen angolul oktatott.

tovább olvasom...

„Elemi érdek, hogy minél előbb béke legyen”

2022. 06 10. 09:30

A közszolgálati televízióban beszélt elképzeléseiről Novák Katalin

Az M1 aktuális csatornáján Lánczi Tamás kérdezte Novák Katalin köztársasági elnököt.

Elemi érdek, hogy minél előbb béke legyen és az ukrajnai háború ne eszkalálódjon – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az M1 aktuális csatornának nyilatkozva; a csütörtökön sugárzott beszélgetésben azt hangsúlyozta: a Kárpátalján élő magyarok ne csak élhessenek a szülőföldjükön még száz év múlva is, hanem legyen ott valóban magyar élet.

tovább olvasom...