A lakáj humora

2023. 08 01. 09:58

A megcsonkított olimpia és a politika

Mire ment a világ az olimpiai bojkotokkal? Sportolók jelenét,  jövőjét, életét tette tönkre.
Forrás: Youtube

„A pártállami Ludas Matyi itt felejtett «humoristája», Föld S. Péter szerint Szijjártó Péter «bőszen lapátol Oroszország érdekében», amikor azt magyarázza, hogy egy teljes részvétellel megtartott olimpia nagy segítséget jelenthetne az Ukrajnában zajló háború békés rendezésében. (Ismert, az orosz és belorusz sportolók ki vannak tiltva a nagy nemzetközi viadalokról, így a jövő évi játékokról is.) A vicces Föld S., aki újabban a Hírklikken (olykor a Népszavában) kacarászik, azt írja: a magyar külügyminiszter szerint ha Oroszország ott lehetne a 2024-es nyári játékokon, vége lehetne a háborúnak. Csakhogy, teszi hozzá, ezzel már Putyinnál sem lehet jó pontokat szerezni, hiába szeretne a magyar diplomácia az orosz elnök kedvében járni. (Saját lakájszelleméből indul ki a szerző: csontig, ahogy kell…)

tovább olvasom...

Hamis jogosítvánnyal akarta elhagyni az országot Letenyénél egy kubai férfi

2023. 08 01. 09:29

Köddé vált a kubai, miután lebukott a határnál.
Fotó: MTI/Varga György

Egy 45 éves kubai férfi 2022. február 18-án 11.30 órakor kilépésre jelentkezett a Letenye Autópálya Határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. Ennek során vezetési jogosultságát előbb egy orosz vezetői engedély, majd egy kubai vezetői engedély átadásával igazolta az intézkedő rendőrnek. Mindkét vezetői engedély azonban hamisítvány volt, hordozó anyagában, megszemélyesítési technikájában, valamint a biztonsági elemek tekintetében is eltértek az eredeti okmányoktól, azokat az eljárás során ismeretlenül maradt személy készítette. Emiatt azok lefoglalásra, míg a vádlott elfogásra került.

tovább olvasom...

Újabb egy éves támogató szerződést kötött a ZTE KK a Szabadics Zrt.-vel

2023. 08 01. 09:09

Kovács Tamás (balról) és Török Róbert kézfogása a folytatást jelenti.

Immár negyedik éve, hogy a Szabadics Zrt.-t a Zalakerámia ZTE KK támogatója. A folytatást sajtótájékoztatón jelentette be Török Róbert ügyvezető.

tovább olvasom...

Béla a kasszát is vitte

2023. 08 01. 08:54

Összerabolt magánvagyonából Bécsbe menekített két és fél kilónyi ritka aranyérmet a 25 millió korona mellett.
Fotó: wikipedia

„Most úgy látom, hiába volt a kísérletünk, hogy ennek az országnak a proletártömegeit öntudatos forradalmárokká neveljük. […] Félreállunk, hogy majd újult erővel, tapasztalatokkal gazdagabban és érettebb proletariátussal új harcba kezdjünk a proletariátus diktatúrájáért” – e kenetteljes szózat kíséretében vette a kalapját ma 104 éve, 1919. augusz­tus elsején Kun Béla anyaszomorító, a Tanácsköztársaság nevezetű szivacsos agylágyulás zárónapján, amikor elvtársaival pucolnia kellett a hatalomból. (Hogy a megújulásig komolyabb anyagi gondjai ne legyenek, magához vett a kincstárból huszonötmillió koronát. Sőt mint a korabeli lapok írták, a kommün frontembere az összerabolt magánvagyonából Bécsbe menekített két és fél kilónyi ritka aranyérmet, melyek mindegyikének műtörténeti értéke volt, darabját 4-500 ezer osztrák koronára becsülték.)

tovább olvasom...

Futottak még…

2023. 07 31. 08:51

A trójai faló végképp leszerepelt

„Gyöngyösi Márton ma ugyanazt mondja, mint Gyurcsány Ferenc.”
Fotó: MTI/ Illyés Tibor

Hová lettek a jobbikos szavazók? – kérdezi Nagy Ervin filozófus a Magyar Hírlapban. Azt írja, egy részük már rég a Fideszt támogatja, harmaduk otthonra lelt a Mi Hazánk Mozgalomban, a többiek távol maradtak az urnáktól. „Ma egy olyan kilúgozott ideológiájú, zavaros identitású, agonizáló pártot találunk a Jobbik helyén, amely a legutóbbi választásokon együttműködött azzal a balliberális politikai-kulturális »elittel«, amely ellenében formálta ki saját identitását. Ekkora identitásváltásokat egyetlen közösség sem bír el. Gyöngyösi Márton ma ugyanazt mondja, mint Gyurcsány Ferenc.”

tovább olvasom...

Lőtt gólok nélkül nehéz lesz…

2023. 07 31. 08:30

Mesanovic eldöntötte a mérkőzést.
Fotó: Kisvárda FC oldala

A Kisvárda 2-0-ra nyert a kupagyőztes Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának egyetlen vasárnapi találkozóján.

tovább olvasom...

Befejező aszfaltozások a Kosztolányi utcában

2023. 07 31. 08:12

Amennyiben lehet, az autósok kerüljék el az adott útszakaszt a kivitelezés megkönnyítése érdekében.
Fotó: Zalatáj

Újabb nagyobb horderejű, szerteágazó beavatkozásokkal, aszfaltozási munkákkal folytatódik a Kosztolányi Dezső utca kétirányúsításának projektje, ami fokozottabb figyelmet igényel a közlekedőktől Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Hol volt, hol nem volt tűzijáték Nagykanizsán

2023. 07 28. 11:08

Most akkor melyik tűzijátékra emlékszik dr. Fodor Csaba?
Fotó: Facebook

Bár a napokban csökkent a meleg, a politikusok gondoskodnak a forró hangulatról Nagykanizsán. Szó szerint is, hiszen most éppen az augusztus huszadiki tűzijáték került terítékre a képviselő-testület balliberális ÉVE-frakciója részéről.

tovább olvasom...

Újra igét hirdet a politikai Micsurin

2023. 07 28. 08:41

Eörsi Mátyás, a hajdani SZDSZ-alapító elemez

Az SZDSZ utolsó elnöke találóan jellemzi Eörsit.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A Fideszt nem érdeklik Magyarország nemzeti érdekei sem Európában, sem azon kívül, nyilatkozta minap Eörsi Mátyás politikai mutatványos. Szerinte a párt mindent alárendel a belpolitikai térfoglalásnak, „ezt jelezte Orbán Viktor tusványosi beszéde, Szijjártó több nyilatkozata és Menczer Tamás államtitkár goromba levele a budapesti nagykövetségeknek”. – Magyarország nemzetközi tekintélyét csak azután lehet helyreállítani, ha a választók elzavarják az Orbán-kormányt – véli a hajdani SZDSZ-alapító.

tovább olvasom...

Sorra csapta be a földtulajdonosokat a fakitermelést ígérő zalakarosi csaló

2023. 07 28. 08:33

Sportot űzött az átverésből.

Egy 40 éves zalakarosi férfi űzött sportot abból, hogy Garabonc környékén olyan ingatlan tulajdonosokat csap be, akiknek földterületén fakitermelésre szánt, erdős részek vannak. A férfi 2021 év júliusában azt ígérte az egyik tulajdonosnak, hogy az ingatlanokon lévő, lábon álló fákat kitermeli és elszállítja, ennek fejében 800.000 Ft-ot fizet.

tovább olvasom...