„Véreskezű balosaink lenáciznak minket”

2021. 11 03. 11:13

Uniós energiavoluntarizmus – és ami mögötte meghúzódik

A Dunai Vasmű nagyolvasztójának építése 1951-ben. „A vas és acél országa leszünk!”
Fotó: mult-kor.hu

Mindenekelőtt tisztázandó a voluntarizmus fogalma és egyben az is, hogy kik tekinthetők voluntaristának. A voluntarizmusnak a magyar nyelvben legkifejezőbben az akaratelvűség szó feleltethető meg. A voluntarista azt gondolja, hogy bizonyos dolgoknak meg kell történniük, eseményeknek be kell következniük pusztán azért, mert ő ezek megtörténtét akarja. A voluntarista kevésbé számol a cselekmények vagy események bekövetkeztét akadályozó tényezőkkel sajnos még akkor is, ha azok a természeti vagy a társadalom szerves működését szabályozó törvényekkel mennek szemben.

tovább olvasom...

Nagykanizsai lány lett a Miss World Hungary győztese

2021. 11 02. 12:35

A Miss World Hungary győztese, Tótpeti Lili (k), valamint a verseny két magyarországi licensztulajdonosa, Rogán Gál Cecília (b) és Sarka Kata (j).
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagykanizsai lány, Tótpeti Lili lett a Miss World Hungary győztese – tájékoztatták a szépségverseny szervezői az MTI-t.

tovább olvasom...

A hazafias szellem és a nemzetközi kiválóság az MCC képzéseinek célja

2021. 11 02. 12:02

Zalaegerszeg is a Mathias Corvinus Collégium térképén

A Mathias Corvinus Collégium (MCC) Zalaegerszegen is jelen van. Leendő székhelye az egykori városháza, pártok háza előtt tartottak sajtótájékoztatót nyáron. Balról Orbán Balázs, Sali Zsófia, a zalaegerszegi képzési központ vezetője, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester.
Fotó: Facebook

A hazafias szellem és a nemzetközi kiválóság a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzéseinek célja, az intézmény programjaiban már 3700 fiatal vesz részt – mondta el az MCC kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

tovább olvasom...

Vezetői kinevezések a Zalaegerszegi Törvényszéken

2021. 11 02. 10:57

Dr. Sorok Norbertet újabb hat évre nevezték ki a Zalaegerszegi Törvényszék elnökének.

Dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2021. november 1. napjával újabb 6 évre nevezte ki dr. Sorok Norbertet a Zalaegerszegi Törvényszék elnökévé.

tovább olvasom...

Fideszes „kutyák”

2021. 11 02. 09:56

Tudományágat váltott a liberális tolerancia egyik bajnoka. Közgazdászként nem sok sikerélménye volt. Úgy tűnik, az új területen még kevesebb lesz…
Fotó: ATV képernyőfotó

Lengyel László liberális közgazdász (egyetlen prognózisára nem emlékszem, ami bejött volna) szükségét érezte, hogy megszólaljon. Az ATV Heti egyenleg című műsorában ezt mondta: „Szíjjártó Péter nem létezik. Tudom, hogy most ki van nevezve Orbán Viktor személyes kutyájának, de ő nem létezik. Tudom, hogy ezek kutyák. De azért kutyának lenni állandóan – előbb vagy utóbb meg fognak harapni.”

tovább olvasom...

Ülést tartott a védelmi bizottság

2021. 10 29. 13:59

Dr. Sifter Rózsa adta át az emlékplakettet Egri Gyulának.

Október 28-án tartotta soros ülését a Zala Megyei Védelmi Bizottság. A testület elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott kitért arra, hogy a koronavírus elleni védelem Zalában mindhárom hullám esetében eredményes volt, de a jelenlegi hatvan százalékos átoltottságon még javítani lehet.

tovább olvasom...

„A migránsok nélkülözhetetlenek…”

2021. 10 29. 09:36

A svéd uniós biztos, mint orvosi eset

Nem ártana, ha Ylva Johansson nem csak konferenciákon szólalna fel, hanem „tapasztalatcseréken” is részt venne a nyugat-európai nagyvárosok migránsok által „irányított” negyedeiben. Olyan helyeken, ahová még a rendőrök sem kísérik el.
Fotó Kenzo Tribouillard/AFP

Nem tudom, hogy az Európai Unióban időközönként van-e alkalmassági orvosi vizsgálat, de ha nincs, akkor nem ártana mihamarabb bevezetni.

tovább olvasom...

Kötelező a maszk használata a zalai bíróságokon

2021. 10 29. 08:03

Az intézkedések november másodikától lépnek hatályba.
Fotó: Zalatáj

A Zala megyében működő bíróságok épületeibe belépéskor és az ott tartózkodás ideje alatt mindenki köteles az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni.

tovább olvasom...

Ehhez már tényleg vastag pofabőr kell

2021. 10 28. 13:24

Saját bűneikkel támadja a baloldal politikai ellenfelét

Szakács László a régi bolsevik receptet használta.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kórházakat Gyurcsány Ferenc volt MSZP-s miniszterelnök és a baloldal zárt be, valamint vitt a csőd szélére a sorozatos pénzkivonással – emelte ki szerdai, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Fidesz.

tovább olvasom...

Logisztikai központot épít a Magyar Posta Nagykanizsán

2021. 10 28. 08:39

80-100 munkahelyet teremt a beruházás.

Zöldmezős beruházással logisztikai központot épít Nagykanizsán a Magyar Posta egy eddig magánkézben lévő iparterület megvásárlásával – jelentette be szerdán Nagykanizsán a térség fideszes országgyűlési képviselője.

tovább olvasom...