Rigó Csaba nemzetközi tisztsége

2023. 10 24. 09:34

A világ versenyhatóságait irányító testület állandó tagjává választották a GVH elnökét

A kelet-közép-európai régióból Rigó Csaba az első választott tag.
Fotó: Gazdasági Versenyhivatal

A világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) irányító testületének állandó tagjává választották Rigó Csabát, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökét a szervezet éves barcelonai konferenciáján – tájékoztatta az MTI-t a GVH.

tovább olvasom...

Éjszaka már lőttek

2023. 10 24. 09:08

Aztán nagy hidegek jöttek…
Fotó: AFP

Hatévesen éltem meg „az ötvenhatot”. Első elemibe jártam azon az őszön. Illetve hát addig jártam, jártunk, amíg lehetett… Viszont kis túlzással mindenre emlékszem, ami akkor körülöttem történt. A nagy idők koraéretté teszik a gyerekembert. A négyemeletes, visszhangos, körfolyosós Kertész utcai bérházban, ahol laktunk, a reggeli kapunyitástól az ószeres-rikoltozáson át a sűrű gyereksírásig eseménytelenül mentek a napok, ám egyszerre megváltozott minden. Mint amikor a színházban új felvonás következik, a szereplők ugyanazok, csak éppen mást adnak elő, mint előtte.

tovább olvasom...

„A történelem legtisztább forradalma”

2023. 10 20. 11:17

Az országot átjárta a szabadság tiszta levegője

A lyukas zászló… Szimbólum lett.

1956. október 24. Azon az őszi reggelen arra ébredt az ország, hogy a megszokott reggeli műsorok helyett egészen mást hall a rádióból. A lakosság nagyobbik része még csak az úgynevezett néprádióval rendelkezett.

tovább olvasom...

A kiszabaduló kutya gazdája a felelős a balesetért

2023. 10 20. 10:58

Közvetítői eljárásra kerül sor

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés történt…

A 20 éves nagykanizsai férfi a lakóhelyéhez közeli településen (a Zalatáj értesülése szerint Gelsén – a szerk.) működtette vállalkozását. A cég telephelyén, egy 170 cm magas kerítéssel körülvett területen 2022 júniusától tartotta és gondozott a férfi egy nagytestű, fekete, hosszú szőrű, keverék kutyát. 2022. június 22. napján 16 óra 55 perc körüli időben a kutya ismeretlen módon kijutott a telep bekerített területéről és kiszökött a telephez bevezető mellékúra, ahol éppen két személygépkocsi közlekedett.

tovább olvasom...

Bravúr lenne a ZTE győzelme a Paks ellen

2023. 10 20. 10:55

Telt házas rangadóra utazik az FTC a Diósgyőrhöz

2023. május 26-án 1-1-re végződött Zalaegerszegen a ZTE-Paks mérkőzés. Az egy pontnál most többre lenne szükség.
Fotó: Horváth Krisztián/ztefc.hu

A címvédő és listavezető Ferencváros a Diósgyőr vendégeként zárja vasárnap késő délután a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulóját.

tovább olvasom...

Közgyűlés után…

2023. 10 20. 10:03

Huszonhárom napirendi pontot tárgyaltak.

A zalaegerszegi közgyűlés soros ülése után a városházán a szokásos sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester részletesen beszámolt a képviselő-testület döntéseiről. Az eseményen részt vett Benke Richárd önkormányzati képviselő (Jobbik – Konzervatívok – a szerk.) is, aki saját előterjesztést nyújtott be, amiről beszámolt és amit a polgármester is támogatott, s a közgyűlés is egyhangúlag elfogadott.

tovább olvasom...

„Hőseim az SZDSZ-ben voltak”

2023. 10 20. 08:16

Kerpel-Fronius, a vegetatív nevettető

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése elõtt 2020. június 24-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Kerpel-Fronius Gábor a Momentum polgármesterjelöltje a Belvárosban!” – jelentette be a frenetikus hírt a Facebook-oldalán Gelencsér Ferenc. A pártelnök szerint jelöltjük „főpolgármester-helyettesi tapasztalatával, hitelességével és erős csapatával le fogja győzni a Rogán Antal és baráti köre által kisajátított állampárti vezetést az V. kerületben!”.

tovább olvasom...

„Tudtunk együtt dolgozni már a Fidesszel”

2023. 10 19. 12:57

Beszélgetés dr. Fodor Csabával, a nagykanizsai ÉVE-frakció vezetőjével (4.)

Dr. Fodor Csaba: – A Fidesz, a polgármester bojkottálja a Kanizsa Médiaházat.
Fotó: Zalatáj

Folytatjuk beszélgetésünket dr. Fodor Csabával, a nagykanizsai közgyűlés balliberális, egy fős többségben lévő ÉVE-frakció vezetőjével. A nagykanizsai foglalkoztatási adatok részletezésénél tartottunk.

tovább olvasom...

A BYD autógyártóhoz látogatott Orbán Viktor

2023. 10 19. 10:35

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vang Csuan-fu, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnöke (j) a BYD autógyárban.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Sencsenben tárgyalt Vang Csuan-fuval, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnökével.

tovább olvasom...

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat

2023. 10 19. 09:54

Valótlan ingatlanhirdetésekkel csaptak be 38 hirdetésre jelentkezőt a csalók

Harmincnyolc sértett bánta, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.
Fotó: Zalatáj

Egy 60 év körüli budapesti nő irányította annak az ingatlanközvetítésre szakosodott, részben családtagjaiból álló, 5 fős bűnbanda csalárd tevékenységét, amely valótlan ingatlanhirdetések közzétételével tévesztett meg 38 hirdetésre jelentkező sértettet, akiktől előleg, vagy megbízási díj címén kicsalt milliós nagyságrendű összegekkel összesen 75 millió forint kárt okoztak.

tovább olvasom...