Isten ments az ilyen biztosoktól!

2021. 11 17. 09:39

Természetesen Márki-Zay Péter volt Didier Reynders egyik hiteles hírforrása a magyarországi helyzetről. Hasonszőrűek jól megértik egymást.
Kép: Facebook

Magyarországon egyértelműen érzékelhető azoknak az embereknek a diszkriminációja, akiknek eltérő a szexuális orientációjuk – jelentette ki az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa nemrég Budapesten, sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Ez a kormány a családok kormánya

2021. 11 17. 09:15

Novák Katalin beszél éves meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén. Mellette Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára (j) és Ekler Gergely, a családokért felelős tárca nélküli miniszter stratégiáért és koordinációért felelős államtitkára.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez a kormány a családok kormánya, ezért minden döntésében a családok érdekeit igyekszik szem előtt tartani – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Népjóléti bizottságának keddi ülésén.

tovább olvasom...

*Visszajátszás…

2021. 11 16. 10:06

– avagy mi történt a ZTE kosárlabda-csapatával?

A Pécs elleni hazai vereség jelzi, hogy a kiesés elkerülése lesz a cél.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK honlapja

Az egyik kosárlabdával foglalkozó hírportálban olvastam. A ZTE-Pécs meccsről szóló tudósítás utáni hozzászólások némelyike hadban állt a nyomdafestékkel. Így van ez, ha a csapat az utolsó helyen (utolsó előtti?) áll az NB I-es tabellán. Van, aki a ZTE-Falco meccs utáni „házibulit”, s az azzal összefüggő rendőri intézkedést is említi. Én nem tudok ilyenről, de ez nem jelenti azt, hogy nem történt meg ez a mérkőzés utáni „levezetés”.

tovább olvasom...

„A munkában hiszünk, ezért fogunk győzni”

2021. 11 15. 12:02

Orbán Viktor: – Integráció igen, egyesülés az nem…

November 14-én, vasárnap tartotta 29., tisztújító kongresszusát a Fidesz. A nagyobbik kormányzópárt küldöttei 1061 szavazattal újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének.

tovább olvasom...

A Városháza fantomja…

2021. 11 15. 10:53

A töprengő Karácsony: – Akkor most eladjuk vagy nem adjuk el a Városházát?
Fotó: Magyar Hírlap/Hegedüs Róbert

Úgy látszik, nem csak az Operaháznak van fantomja, hanem a Budapesti Városházának is. Napok óta vezető belpolitikai hír, hogy a félmilliárdos csődtömeg Karácsony Gergely által papíron vezetett (valójában már régóta Gyurcsány Ferenc csapata irányít) fővárosi önkormányzat piacra dobja Budapest egyik legértékesebb ingatlanát (úgy látszik, lassan felélik a korábbi városvezetés 200 milliárd forintos készpénz-hagyatékát, ehhez értenek csak igazán).

tovább olvasom...

Az USA új gazdaállat után néz

2021. 11 12. 09:57

A magán világpénz hatalma és korlátai (1.)

A Harmadik Birodalom is egy állam erőforrásait igénybe véve tört babérokra. Hitler 1941 december 11-én bejelenti a Reichstagnak az USA elleni hadüzenetet.
Forrás: Wikipédia

Manapság egyre több szó esik a globalizmusról és a globalistákról, pedig a jelenség nem mai, és nem is a közelmúlt terméke. Korábban államok, népek és szervezett alakulatok törekedtek, hogy ellenőrzést szerezzenek a földgolyó minél nagyobb részén, más népeket uralmuk alá hajtsák. Ők is globalisták voltak, ami a törekvéseiket illeti. Nagy Sándor Indiáig jutott hódításaival, a mennyei birodalom Kína sem az ott élő népek őszinte örömére vált birodalommá, valamint Attila hun íjászait sem fogadták kitörő örömmel, ha valahova betörtek.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 11 12. 09:11

Üzenet egykori diákvárosomnak (8.)

Az egykori kanizsai Kedvenc presszó, ahol a mérkőzések utáni „kiértékeléseket” tartottuk. Ma már más a funkciója…
Fotó: Zalatáj

Többen is reagáltak cikksorozatunk előző részére, abban a kanizsai Arsenal történetére. Még mindig emlékeznek rá, pedig ők nem voltak a csapat tagjai, nem is jártak a vegyipari technikumba.

tovább olvasom...

Az Európai Bizottság „ül hosszú méla lesben”

2021. 11 11. 12:49

– avagy határvédelem brüsszeli módra

Adalbert Jahnz (jobbról) fiatal kora ellenére már mesterien tudja eredményként feltüntetni a kudarcot.
Fotó: Adalbert Jahnz/Facebook

„Fontos észben tartani” azt, hogy milyen jelentős összegeket költött az Európai Bizottság az uniós költségvetésből az Európai Unió külső határainak igazgatására – jelentette ki Adalbert Jahnz, az uniós végrehajtó testület illetékes szóvivője szerdán Brüsszelben.

tovább olvasom...

Ki is ez a Márki-Zay Péter (3.)

2021. 11 11. 09:51

Márki-Zay és a nyugat-európai keresztény kultúra… A hét legjobb vicce…

A moslékkoalíció miniszterelnök-jelöltje éppen Brüsszelben turnézik. A programja nagyon mozgalmas, amint arról az MTI is beszámol. Idézzük a távirati irodát:

tovább olvasom...

Akik nem jönnek, s akik nem jöhetnek

2021. 11 10. 09:11

Október 12-én a londoni Wembley stadionban Sallai Roland büntetőből szerez gólt Anglia ellen 1-1. Pontosan egy hónap múlva, november 12-én San Marinót fogadja utolsó hazai mérkőzésén válogatottunk. Szépen illene búcsúzni a közönségől, hiszen Varsóban nem lehetnek magyar szurkolók a FIFA döntése miatt.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Sallói Dániel nem csatlakozhat a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez, amely a világbajnoki selejtezők utolsó két mérkőzésére készül.

tovább olvasom...