Históriánk lova

2024. 04 05. 08:41

A kép illusztráció: szekelyhon.ro/Veres Nándor

Nem kell ahhoz lóbolondnak lenni (én az vagyok), hogy az ember beleszeressen a székely lóba. (A „székely” itt egy fajtát jelent, mint például a kisbéri vagy a lipicai.) Apró termetű, szeretni való lovacskát képzeljünk el, aki ugyanakkor szívós, fáradhatatlan és roppant kemény. Mindemellett végtelenül nyugodt, kezes, odaadó fajta, gyermekek oktatásához kiváló. Ahogyan mondani szokás, meglátni és megszeretni egy pillanat műve…

tovább olvasom...

Péntek esti Újpest-ZTE összecsapás

2024. 04 04. 10:33

A felvétel a 2022 november 9.-én lejátszott ZTE-Újpest (1-0) találkozón készült.
Fotó: www.egerszegihirek.hu

Hajrájához közeledik az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonja. A 27. forduló nyitómérkőzése az Újpest-ZTE összecsapás lesz április ötödikén, pénteken este 20 órai kezdettel.

tovább olvasom...

Jó ismerősük garázsát pakolták ki Lovásziban

2024. 04 04. 08:43

A lovászi lakosú, 29 éves és 22 éves férfiak – I. rendű és II. rendű vádlottak – 2022 decemberében egy helyi ismerősük házában jártak vendégségben, ahol a sértett körbe vezette őket, így a vádlottak láthatták, hogy a hogy a sértett a garázsában nagyobb mennyiségű műszaki cikket, gépeket és szerszámokat tart.

tovább olvasom...

Sok volt a csókos

2024. 04 04. 08:30

Nagy a városházi csapat, rengeteg a szakértő, a léhűtő meg a csókos.
Fotó: Facebook

Karácsony Gergely 2019-ben kelt ígérettérképének dzsungelében bolyongva nemcsak elképed a rászedett budapesti polgár – olykor harsányan fölnevet. Kínjában, persze.

tovább olvasom...

Cigaretta- és alkoholcsempészek buktak le Zalában

2024. 04 03. 10:35

A fotó illusztráció.

Alig néhány óra leforgása alatt két cigarettacsempészt fogtak el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zalában, az egyik autóban nagy mennyiségű alkoholt is találtak – tájékoztatta a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

A szalagkorlátnak ütközött az ittas hölgy

2024. 04 03. 09:33

A kiszakadt motor az úttesten maradt

A 32 éves horvát állampolgárságú nő 2023. augusztus 25-én, hajnali fél négykor az M7-es autópályán Nagykanizsa irányából Budapest felé vezette személygépkocsiját ittas állapotban, amikor a 202+050 km szelvénynél a leállósávon keresztül jobbra letért az úttestről, ahol először autója elejével a szalagkorlátnak, majd a beton vízelvezető árokban elhelyezett km szelvény táblának és egy SOS berendezésnek ütközött. A gépkocsi a szalagkorláton visszacsapódva a tetőlemezén csúszott a leállósávon és a külső forgalmi sávon át, és a belső forgalmi sávban állt meg. Az ütközések során pedig a személygépkocsi motorja kiszakadt és a külső forgalmi sávba esett, melynek egy személygépkocsi neki is ütközött. A vádlott nő könnyű sérüléseket is szenvedett a beleset során.

tovább olvasom...

Geszti a jó ízlést siratja

2024. 04 03. 08:48

Van abban valami ijesztő romantika, hogy egy kiszolgált SZDSZ-lakáj siratja a jó ízlést.

– Ma is olvasom a híreket, de teljesen más alapállással, mint amikor régebben depis lettem tőlük – magyarázza a HVG riporterének Geszti Péter dalszövegíró, rapper, a szabad demokraták itt felejtett megmondóembere. (Egy kommentelő szerint „csasztuskagyártó vigéc”.) Tíz esztendeje a Hungarian in Europe című „kivándorlódalában” még azt üzente, ha idehaza nem találjuk meg boldogulásunkat, megleljük Európában, bár ott is hiányozni fog majd Magyarország a Túró Rudival és az Erős Pistával. Ma viszont Geszti már nem ítéli el még azokat sem, akik NER-es cégeknél dolgoznak. „Nem mindenki engedheti meg magának, hogy elvi alapon válogasson a munkahelyek között, senki nem fogja helyette kifizetni a gyerek oktatását. A forradalmárok rosszul keresnek, és magányosak szoktak lenni.”

tovább olvasom...

Türelmetlen motoros „leckéztette meg” a szabályosan haladó sofőrt Zalában

2024. 04 02. 09:20

A 48 éves búcsúszentlászlói férfi 2023. június 18. napján 13 óra 30 perc körüli időben motorkerékpárral haladt Zalacsány felől Zalaegerszeg irányába. Előtte haladt a sértett egy Dacia Logan típusú személygépkocsival, utasként feleségét szállítva. Mivel az útszakaszra 60 km/h sebességkorlátozást jelző tábla volt kihelyezve, a személygépkocsi sofőrje lelassított, amitől a motorkerékpáros ingerültté vált és az autó előzésébe kezdett.

tovább olvasom...

Lendvai szószéke

2024. 04 02. 09:00

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke érkezik a párt választmányának ülésére Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. június 1-jén.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Szocialista evangélium: húsvét örömére az MSZP hívőtagozata is feltámadni látszik. Erre utal Lendvai Ildikónak, a párt ciklusokon átívelő nagyasszonyának múlt csütörtöki Facebook-bejegyzése: „Keresztény kormányunknál senki sem ért jobban a húsvéti áhítat megalapozásához, nagycsütörtökön rabosították Iványi Gábort.”

tovább olvasom...

Öt gól a DVTK-nak, 12 pont előny a tabellán

2024. 04 02. 08:57

Simán verte a ZTE a Diósgyőrt

A győzelmet remélték, de ilyen különbségű győzelemre nem számítottak a ZTE szurkolói.
Fotó: ztefc FB-oldala

A Zalaegerszeg kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati esti mérkőzésén.

tovább olvasom...