Békétlenség helyett békét!

2024. 04 12. 10:26

A Fidesz-KDNP nagykanizsai jelöltjei

Balról: Tóth Nándor, Szabó Szilárd, Sárdi Zoltán, Siposné Gerencsér Henriett, Cseresnyés Péter, Balogh László, Bata Hajnalka, Dénes Sándor, Radics Bálint, Bedő György, Bizzer András.

Tegnapi cikkünkben adtunk hírt arról, hogy Cseresnyés Péter, a választókerület országgyűlési képviselője bejelentette a Fidesz-KDNP nagykanizsai képviselőjelöltjeit.

tovább olvasom...

Zete – Fradi barátság

2024. 04 12. 09:20

– egy kis kiegészítéssel

Albert Flórián búcsúmérkőzése 1974. március 17-én a ZTE ellen.
Fotó: MTI/Kovács Gyula

A ztefc honlapján jelent meg az alábbi írás a közelgő ZTE-FTC mérkőzés kapcsán:

tovább olvasom...

Gyopáros Alpár Kustánszegen

2024. 04 12. 09:05

Csaknem 40 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Zalába

Gyopáros Alpár (b1), Bécs Tiborné és Vigh László.

Csaknem 40 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Zalába a 2019 óta zajló Magyar Falu Program (MFP) keretében – közölte csütörtökön Kustánszegen a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

tovább olvasom...

Hírek a fakóból

2024. 04 12. 08:22

Jávor Benedek: egy spártai jellem…
Fotó: MTI/Mónus Márton

Ha szalagcímet nem is, egy mínuszos hírt megér (talán egy humoreszket is): „Nem lesz rajta a DK–MSZP–Párbeszéd – Zöldek közös EP-listáján Jávor Benedek.” Hősünk maga döntött a távolmaradásáról. Spártai jellem. Emlékezetes, a három párt nemrég jelentette be, hogy együttműködést kötöttek. Közös EP-listájuk vezetője Dobrev Klára lesz, a lajstrom első négy helyét is a DK kapja, az ötödik az MSZP-é, a hatodik ismét a DK-é lesz. A hetedik helyet a tagság nélküli Párbeszéd jelöltjének, az akkori állás szerint Jávor Benedeknek szánták. Jávor volt már EP-képviselő, ám 2019-ben lemaradt a szaftos stallumról. Hogy fel ne kopjon az álla, csókos párttársa, Karácsony Gergely sietett segítségére, milliós jövedelemmel járó brüsszeli Budapest-képviseleti irodát nyitott a bánatos haver számára. Gondolom, ezek után is ott tengődik majd – hacsak a laklit el nem zavarja a Városházáról a népharag.

tovább olvasom...

Ismét Balogh Lászlót jelöli Nagykanizsán polgármesternek a Fidesz-KDNP

2024. 04 11. 11:35

Cseresnyés Péter ismerteti a jelöltek listáját.

A jelenlegi ciklusban is a várost vezető Balogh Lászlót jelöli Nagykanizsán polgármesternek a júniusi önkormányzati választásra a Fidesz-KDNP helyi szervezete – közölte csütörtökön sajtótájékoztatón a választókerület parlamenti képviselője.

tovább olvasom...

Több súlyos kutyatámadás történt Zalában

2024. 04 11. 08:13

Az álltattartók felelősséggel tartoznak kutyáik cselekményeiért.
A fotó illusztráció

Kisgyermek és idős asszony is megsérült az elmúlt héten Zalában, ahol több súlyos kimenetelű kutyatámadás is történt a nem megfelelő állattartás miatt – közölte a police.hu oldalon szerdán a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Négymilliós hordószónok

2024. 04 11. 08:00

Egy szimpla „miniszterférjségből” is milyen jól meg lehet élni…
Fotó: Facebook

Jóérzésű médiafogyasztónak már egy ideje elege van a Magyar Péterrel kapcsolatos cifra hírekből, a családromboló és pártalapító történetekből, teli velük a padlás. Bár nyilván felröppennek még különféle szaftos sztorik a kivagyi kalandorról – hajaj! –, legtöbbünkben már összeállt a Magyar-portré. Minek terheljük tovább a gyomrunkat? (Innen kezdve egyébként is megy minden és mindenki magától – túlpörgött hősünk például előbb-utóbb a lecsóba.)

tovább olvasom...

Börtönre ítéltek Zalában egy kábítószer hatása alatt halálos balesetet okozó férfit

2024. 04 10. 13:53

Hat év börtönbüntetést kapott a kokainos gázoló.
Fotó: Zalatáj

Másodfokon jogerősen is letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit, aki kábítószer hatása alatt halálos közúti balesetet okozott, de segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

A lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport sikerei Belgiumban

2024. 04 10. 09:29

Sabján Botond

2024. április 3-6. között rendezték meg Liége-ben (Belgium) a World Irish Dance Association (WIDA) ír tánc világbajnokságát és nemzetközi táncversenyt. A nemzetközi táncverseny az első napon került lebonyolításra, ahol a lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport táncosa, Sabján Botond mérettette meg magát 2 szinten (haladó és középhaladó) mindösszesen 7 táncból, ahol több dobogós eredményt is elért. Eredményei a következők: Primary hornpipe 2. hely, Primary treble jig 1. hely, Intermediate reel 2. hely, Intermediate single jig 3. hely, Intermediate light jig 1. hely, Intermediate slip jig 5. hely, Intermediate traditional set dance 1. hely.

tovább olvasom...

Felújították a zalaegerszegi TV-tornyot és környezetét

2024. 04 10. 09:11

Balaicz Zoltán tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Közel 65 millió forint önkormányzati beruházással újították fel Zalaegerszegen a turisztikai és városképi szempontból is jelentős, kilátóként és büféként egyaránt üzemelő TV-tornyot.

tovább olvasom...