„A munkában hiszünk, ezért fogunk győzni”

2021. 11 15. 12:02

Orbán Viktor: – Integráció igen, egyesülés az nem…

November 14-én, vasárnap tartotta 29., tisztújító kongresszusát a Fidesz. A nagyobbik kormányzópárt küldöttei 1061 szavazattal újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének.

tovább olvasom...

A Városháza fantomja…

2021. 11 15. 10:53

A töprengő Karácsony: – Akkor most eladjuk vagy nem adjuk el a Városházát?
Fotó: Magyar Hírlap/Hegedüs Róbert

Úgy látszik, nem csak az Operaháznak van fantomja, hanem a Budapesti Városházának is. Napok óta vezető belpolitikai hír, hogy a félmilliárdos csődtömeg Karácsony Gergely által papíron vezetett (valójában már régóta Gyurcsány Ferenc csapata irányít) fővárosi önkormányzat piacra dobja Budapest egyik legértékesebb ingatlanát (úgy látszik, lassan felélik a korábbi városvezetés 200 milliárd forintos készpénz-hagyatékát, ehhez értenek csak igazán).

tovább olvasom...

Az USA új gazdaállat után néz

2021. 11 12. 09:57

A magán világpénz hatalma és korlátai (1.)

A Harmadik Birodalom is egy állam erőforrásait igénybe véve tört babérokra. Hitler 1941 december 11-én bejelenti a Reichstagnak az USA elleni hadüzenetet.
Forrás: Wikipédia

Manapság egyre több szó esik a globalizmusról és a globalistákról, pedig a jelenség nem mai, és nem is a közelmúlt terméke. Korábban államok, népek és szervezett alakulatok törekedtek, hogy ellenőrzést szerezzenek a földgolyó minél nagyobb részén, más népeket uralmuk alá hajtsák. Ők is globalisták voltak, ami a törekvéseiket illeti. Nagy Sándor Indiáig jutott hódításaival, a mennyei birodalom Kína sem az ott élő népek őszinte örömére vált birodalommá, valamint Attila hun íjászait sem fogadták kitörő örömmel, ha valahova betörtek.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 11 12. 09:11

Üzenet egykori diákvárosomnak (8.)

Az egykori kanizsai Kedvenc presszó, ahol a mérkőzések utáni „kiértékeléseket” tartottuk. Ma már más a funkciója…
Fotó: Zalatáj

Többen is reagáltak cikksorozatunk előző részére, abban a kanizsai Arsenal történetére. Még mindig emlékeznek rá, pedig ők nem voltak a csapat tagjai, nem is jártak a vegyipari technikumba.

tovább olvasom...

Az Európai Bizottság „ül hosszú méla lesben”

2021. 11 11. 12:49

– avagy határvédelem brüsszeli módra

Adalbert Jahnz (jobbról) fiatal kora ellenére már mesterien tudja eredményként feltüntetni a kudarcot.
Fotó: Adalbert Jahnz/Facebook

„Fontos észben tartani” azt, hogy milyen jelentős összegeket költött az Európai Bizottság az uniós költségvetésből az Európai Unió külső határainak igazgatására – jelentette ki Adalbert Jahnz, az uniós végrehajtó testület illetékes szóvivője szerdán Brüsszelben.

tovább olvasom...

Ki is ez a Márki-Zay Péter (3.)

2021. 11 11. 09:51

Márki-Zay és a nyugat-európai keresztény kultúra… A hét legjobb vicce…

A moslékkoalíció miniszterelnök-jelöltje éppen Brüsszelben turnézik. A programja nagyon mozgalmas, amint arról az MTI is beszámol. Idézzük a távirati irodát:

tovább olvasom...

Akik nem jönnek, s akik nem jöhetnek

2021. 11 10. 09:11

Október 12-én a londoni Wembley stadionban Sallai Roland büntetőből szerez gólt Anglia ellen 1-1. Pontosan egy hónap múlva, november 12-én San Marinót fogadja utolsó hazai mérkőzésén válogatottunk. Szépen illene búcsúzni a közönségől, hiszen Varsóban nem lehetnek magyar szurkolók a FIFA döntése miatt.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Sallói Dániel nem csatlakozhat a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez, amely a világbajnoki selejtezők utolsó két mérkőzésére készül.

tovább olvasom...

Ki is ez a Márki-Zay Péter (2.)

2021. 11 10. 08:39

A fényevő-barát rezsicsökkentése.
Kép: badog.blogstar.hu

Hogy ki is ez a Márki-Zay Péter? Azon kívül, hogy egy politikai kalandor? Jelenleg Gyurcsány Ferenc bábszínházi direktor legtöbbet szereplő bábja. S most már nem csak a hazai moslékkoalíció előretolt figurája, hanem a nyugati szocliberális dekadencia reményteljes trójai falova.

tovább olvasom...

„Véreskezű balosaink lenáciznak minket”

2021. 11 03. 11:13

Uniós energiavoluntarizmus – és ami mögötte meghúzódik

A Dunai Vasmű nagyolvasztójának építése 1951-ben. „A vas és acél országa leszünk!”
Fotó: mult-kor.hu

Mindenekelőtt tisztázandó a voluntarizmus fogalma és egyben az is, hogy kik tekinthetők voluntaristának. A voluntarizmusnak a magyar nyelvben legkifejezőbben az akaratelvűség szó feleltethető meg. A voluntarista azt gondolja, hogy bizonyos dolgoknak meg kell történniük, eseményeknek be kell következniük pusztán azért, mert ő ezek megtörténtét akarja. A voluntarista kevésbé számol a cselekmények vagy események bekövetkeztét akadályozó tényezőkkel sajnos még akkor is, ha azok a természeti vagy a társadalom szerves működését szabályozó törvényekkel mennek szemben.

tovább olvasom...

Nagykanizsai lány lett a Miss World Hungary győztese

2021. 11 02. 12:35

A Miss World Hungary győztese, Tótpeti Lili (k), valamint a verseny két magyarországi licensztulajdonosa, Rogán Gál Cecília (b) és Sarka Kata (j).
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagykanizsai lány, Tótpeti Lili lett a Miss World Hungary győztese – tájékoztatták a szépségverseny szervezői az MTI-t.

tovább olvasom...