Napirenden Zala közbiztonsága

2024. 04 26. 08:11

Dr. Vereczkei Csaba Iván adott átfogó tájékoztatást a képviselőknek.

A Zala Vármegyei Közgyűlés 2024. április 25-én, csütörtökön harmadik ülését tartotta az idei évben. A meghívóban szereplő napirendi pontok és azok tárgyalási sorrendjének elfogadása után a testület először dr. Vereczkei Csaba Iván Zala vármegyei rendőrfőkapitány közbiztonsági helyzetről és az annak érdekében tett intézkedésekről szóló beszámolóját hallgatta meg. 2023-ban az előző évhez képest a regisztrált bűncselekmények száma stagnálást mutat.

tovább olvasom...

Rigó Csaba: – Indokolt a versenytörvény egyes módosításainak halasztása

2024. 04 26. 08:00

Rigó Csaba: – A versenyhivatalra eddig is számíthattak a magyar emberek és vállalkozások.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Egyetért a Gazdaság Versenyhivatal (GVH) a versenytörvény egyes tervezett módosításainak elhalasztásával – közölte a versenyhatóság az MTI-vel.

tovább olvasom...

Elindulnak a TOP Plusz program fejlesztései Nagykanizsán

2024. 04 25. 13:51

Ezúttal egyhangúan döntöttek a kormánypárti és ellenzéki képviselők.
Fotó: Dél-Zala Press

Hat nagyobb projekttel indulhatnak el Nagykanizsán a Település- és Területfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) első beruházásai, erről is döntött csütörtökön a város közgyűlése.

tovább olvasom...

Olimpiai bajnokok az egerszegi uszodában

2024. 04 25. 11:36

A sportág kimagasló egyéniségei látogattak az egerszegi uszodába.

Legendák látogatták meg az új zalaegerszegi uszodát, tanuszodát és városi strandot. A küldöttséget Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, olimpiai bajnok vezette és vele tartott Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás, akiknek összesen 9 olimpiai aranyérmet és rengeteg felejthetetlen sporttörténeti pillanatot köszönhetünk.

tovább olvasom...

Miért van annyi légiós a magyar labdarúgás élvonalában?

2024. 04 25. 10:48

Egymás ellen a két „szélsőség”… A zöldmezes Paks szinte kizárólag magyar játékosokat alkalmaz, míg a pirosban lévő Kisvárdában elvétve találni hazai labdarúgót. A Paks kupadöntőt játszik és éremért küzd a bajnokságban, a Kisvárda nagy valószínűséggel kiesik.
Fotó: Nemzeti Sport

Tegnap jelent meg honlapunkon egy jegyzet, amiben szerepel a Kispest Honvéd FC korábbi tulajdonosának véleménye. George F. Hemingway azt fejtegeti, hogy nem kellene középszerű (vagy annál szerényebb tudású) játékosokkal felduzzasztani a magyar focicsapatokat.

tovább olvasom...

Az eszteregnyei zaklatás

2024. 04 25. 10:06

A hangos buliknak fenyegetés lett a vége

Az ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat.

A sértett és családja 2023 májusában költöztek be egy eszteregnyei családi házba, miután tapasztalták, hogy 39 éves férfi szembe szomszédjuk, és élettársa heti rendszerességgel, akár több napig tartó, nagy hangerővel zajló bulikat tartottak. 2023. június 22-én a sértett szóvá tette a vádlott élettársának az éppen ismét zajló hangos összejövetelt, és mivel a vádlott élettársa szidalmazás közepette közölte, akkor zenélnek amikor akarnak, a sértett rendőrt hívott csendháborítás miatt.

tovább olvasom...

Múzsákkal flörtöl

2024. 04 25. 09:56

Látnokká magasztosulva próbálja meg keblére ölelni hallgatóságát.
Fotó: Facebook

Mindannyian tudjuk, hogy a politikus Gyurcsány Ferenc mellett létezik egy hexameterben verselő, magasröptű, megríkatni akaró Gyurcsány Ferenc is. Zsengéiből kitetszik, szinte éhezi saját költészetét. Kivételes élmény, amikor az ifjúmunkás-mozgalomban edződött szárazabbik én (a politikus, pártvezér, vállalkozó, habzóborász, pápai gyerek és a többi) váratlanul szociálisan érzékeny poétává lesz, s látnokká magasztosulva próbálja meg keblére ölelni hallgatóságát.

tovább olvasom...

Mankóra szorul a Kanizsa Rehab?

2024. 04 25. 09:16

Már rendőrségi meghallgatás is történt

A Kanizsa Rehab Kft.-vel kapcsolatban tett feljelentést a polgármester.
Fotó: Facebook

A rendőrségen az ügy, a Zalatáj értesülése szerint már sor is került az első kihallgatásra.

tovább olvasom...

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei Lentiben

2024. 04 25. 08:40

A képen balról Drávecz Gyula, Kiss Tamás, dr. Fekete Zoltán, Gáspár Lívia, Horváth László, Molnár Adrienn, Héra József, Czigány Ádám, Vatali Ferenc.

Ismét Horváth László lesz a Fidesz–KDNP pártszövetség polgármester-jelöltje a június 9-én tartandó önkormányzati választáson Lentiben.

tovább olvasom...

A Mi Hazánk nem közösködik

2024. 04 25. 08:19

Önálló listát állítottak Zalaegerszegen is

Kiss Ferenc polgármester- és képviselő-jelöltként is indul.

A Mi Hazánk Zalaegerszeg valamennyi választókörzetében önállóan indít jelöltet a június kilencediki önkormányzati választáson.

tovább olvasom...