Közösen kutatnák az oxigénterápiás lehetőségeket Lentiben és Grazban

2023. 02 03. 09:09

A fotón dr. Freyja-Maria Smolle-Jüttner és dr. Jörg Lindeumann mutatja be dr. Pál Attilának az általuk használt eszközöket.

A hiperbárkamrás oxigénterápia felhasználási lehetőségeit kutatná közösen Zala Vármegye Önkormányzata, a Lenti Gyógyfürdő és a Grazi Orvostudományi Egyetem az osztrák-magyar Interreg program keretében – tájékoztatta a zalai vármegye önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Ahogy a magyar ellenzék látja

2023. 02 03. 08:49

Mi legyen és mi ne legyen?

Egy igazi szakértői csapat, mint a mesében… Legyen is beruházás, meg ne is legyen. Kár, hogy bezárt Lipótmezői tébolyda…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fizetett ellenségeink szerint ne legyen:

Akkumulátorgyár – az semmiképpen ne legyen. Bányászat – az se legyen. Paks – na, az aztán végképp ne legyen, se Paks I, se Paks II. Szénerőmű, gázerőmű – az biztosan ne legyen. Kőolaj, földgáz – az úgy általában ne legyen (főleg, ha orosz és olcsó, ha amerikai és iszonyú drága, akkor rendben van…).

tovább olvasom...

A félidején túl van a zalaegerszegi városépítő program

2023. 02 03. 08:00

Sajtótájékoztató a Budai völgy utcában.

A tervezett beruházásoknak több mint fele megvalósult már Zalaegerszegen, a mintegy 15 milliárd forintból elindított Kovács Károly Városépítő Programban – mondta el a város polgármestere csütörtökön.

tovább olvasom...

Az első idei ZTE-győzelemre várva

2023. 02 02. 11:17

Szurkolóinak zalaegerszegi rasszista viselkedése miatt bűnhődik a Honvéd

A felvétel a 2021. november 19-én lejátszott a ZTE-Mezőkövesd (1-1) találkozón készült. A képen középen Zoran Lesjaknál a labda.
Fotó: Horváth Krisztián

Február 5-én, vasárnap rendezik a ZTE-Mezőkövesd mérkőzést a labdarúgó OTP Bank ligában. Az egerszegi csapat a 2023-ban lejátszott első két mérkőzésén vereséget szenvedett (ZTE – FTC 1-2, őszről elhalasztott találkozó, és Debrecen – ZTE 3-0), így nagy szükség lenne a három pont megszerzésére.

tovább olvasom...

Fehérek között egy füllentős európai

2023. 02 02. 10:28

– avagy leárnyékolt szövegek

Az árnyékasszony a brüsszeli korrupciós trükkökről is intéz szózatot a zsidóktól lenyúlt rózsadombi villából?
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Videóüzenetet intézett a nemzethez a köztársaság emléknapja alkalmából a minap Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, szemkilövőhegyi lakos. Fehérek közt egy füllentős európai. Ütősre tervezett szózatából idézek: „Hetvenhét évvel ezelőtt Magyarország kikiáltotta a második köztársaságot. Ez a nagyszerű esemény azonban csak rövid életű szabadságot hozott […], mert a kommunista diktatúra pár év alatt kiüresítette, névlegessé tette a köztársaság intézményeit.”

tovább olvasom...

Megalakult a Zala Megyei Idősügyi Tanács

2023. 02 02. 10:14

Pácsonyi Imre köszönti az alakuló ülés résztvevőit.

A Zala Megyei Idősügyi Tanácsválasztó Fórum 2022 decemberében választotta meg a Zala Megyei Idősügyi Tanács új tagjait és elnökét. Az új tanács alakuló ülését Pácsonyi Imre elnök 2023. január 31-re hívta össze, ahol megválasztották a tanács alelnökeit és titkárát.

tovább olvasom...

Novák Katalin Giorgia Meloni olasz kormányfővel találkozott Rómában

2023. 02 02. 08:48

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (elöl, j) katonai tiszteletadással fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt (elöl, b) a római Chigi-palotában 2023. február 1-jén. A második sorban Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegédje (b).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az illegális bevándorlás, a hagyományos családi értékek támogatása, az uniós források elosztása és a Nyugat-Balkán volt a témája Novák Katalin magyar köztársasági elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök találkozójának szerdán Rómában.

tovább olvasom...

Andor Imre emlékére

2023. 02 01. 11:32

Életének 93. évében elhunyt Zalaegerszeg köztiszteletben álló polgára, a Magyar Arany Érdemkereszttel és Mindszenty Emlékéremmel kitüntetett Andor Imre. Isten nyugosztalja!

tovább olvasom...

Vlagyimir Putyin beteg, haldoklik vagy már meg is halt

2023. 02 01. 10:10

Már több hasonmás helyettesíti, legalábbis állítólag

Putyin a Kreml által közzétett fotón. Hogy szól a mondás? Akinek halálhírét keltik, az sokáig él.

Vlagyimir Putyin orosz diktátor halálosan megbetegedett, rákja van, és a Kreml urát több hasonmás helyettesíti – jelentette ki kedden Kirilo Budanov ukrán tábornok, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője egy lapinterjúban, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

tovább olvasom...

A minszki átverés

2023. 02 01. 08:59

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

Balról Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Angela Merkel, Francois Hollande és Petro Porosenko.
Fotó: Europress/Grigory Dukor/Pool/AFP

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz elnök „mindent abszolút helyesen tett” az Ukrajna elleni invázió elrendelésével – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak.

tovább olvasom...