Tar Mihály „tolvajláson” ért bennünket

2023. 03 10. 11:17

Lesre futott a kanizsai médiavezér

Az ÉVE FB-oldala, ahonnét kollégánk dr. Schauta Marcell fényképét kivágta.

Tar Mihály a tőle megszokott választékos, irodalmi magasságot is túlszárnyaló stílusában „méltatja” egyik cikkünket. (Ingyen szerették volna a nagykanizsai társulás ingatlanát – Zalatáj honlapja és FB-oldala 2023. 03. 09.)

tovább olvasom...

Az állategészségügy zalai aktuális kérdései

2023. 03 10. 07:58

Tájékoztató a Zala Vármegyei Közgyűlés üléséről

Dr. Németh Ágnes Izabella vázolt fel részletes helyzetképet.

A Zala Vármegyei Közgyűlés 2023. március 9-én, csütörtökön az idei évben már harmadik ülését tartotta dr. Pál Attila elnök vezetésével.

tovább olvasom...

Telitalálat…

2023. 03 09. 15:06

…. éppen most köpködik az ámerikai magyarok Léphaft Pali barátunkat ezért a karikatúrájáért.

Ők még nem tudják, hogy 1951-ben élnek és a Népszava (CNN) reggeltől estig hazudik…. (Forrás: blogstar)

tovább olvasom...

Korszerűsítik a zalaegerszegi járóbeteg-szakrendelést

2023. 03 09. 14:56

Gasztonyi Beáta Vigh László és Balaicz Zoltán társaságában a sajtótájékoztatón.

Közel 284 millió forintos pályázati forrásból korszerűsítik a zalaegerszegi járóbeteg-szakrendelő épületbelsőjét a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – mondta el csütörtökön sajtótájékoztatón az intézmény főigazgatója.

tovább olvasom...

Veszély fenyegeti Németországot

2023. 03 09. 13:52

Az osztrákok már korábban átállították a „váltót”

Nem csak Oroszország fenyegeti Németországot.
Fotó: Facebook – FradiMob

A német rendőrség megállította a Ferencváros-szurkolókat szállító vonatot, mert elmondásuk szerint, a videókon, képeken látottak alapján a vonat veszélyt jelent Németországra – írja a Fradimob, amely később azt közölte, hogy kétórányi veszteglést követően a szerelvény folytathatta az útját.

tovább olvasom...

Világsztárok érkeznek Zalacsány-Örvényesvölgybe

2023. 03 09. 12:18

Candy Dulfer is fellép Zala új fesztiválján

Candy Dulfer a ’90-es évek elején robbant be a zenei világba.

Újabb világsztárokat jelentett be az Örvényesvölgy Fesztivál: Candy Dulfer is fellép a zalacsányi erdei nagyszínpadon. Zenekarával a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásának köszönhetően június 17-én adnak koncertet. Zalacsányba tér haza New York-ból Németh Ferenc jazzdobos, aki igazi nagyágyúkat hoz magával: Seamus Blake tenor-szaxofonost és Gilad Hekselman, gitárost – ők együtt ma az amerikai jazz élet legkeresettebb előadói.

tovább olvasom...

Ingyen szerették volna a nagykanizsai társulás ingatlanát

2023. 03 09. 08:49

A települések polgármesterei nem hagyták, hogy az ÉVE akarata érvényesüljön

Vlasicsné Fischl Timea lett a társulás új elnöke.
Fotó: Zalatáj

A Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás (melyet a dél-zalai város és 26 környező település alkot) március 6-ai ülésén sikerült felpaprikáznia a hangulatot a város delegáltjaként jelen lévő dr. Schauta Marcellnek, az ÉVE önkormányzati képviselőjének. A nagykanizsai közgyűlés többségi frakciója képviseletében ugyanis azt kérte a többi önkormányzattól, hogy ingyenesen adják át a társulás Bajza utca 2. szám alatti telephelyét a kanizsai önkormányzatnak, mert az ingatlanra szüksége van a városnak. Tette ezt azután, miután részletezte, hogy a társulás csak veszteséget termel.

tovább olvasom...

Megszüntették a kanizsai főorvos szolgálati jogviszonyát

2023. 03 08. 14:40

A kórház főigazgatója nem válaszolt

Meghirdette az állást a Kanizsai Dorottya Kórház.
Fotó: MTI/Váli Miklós

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya. A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa betegektől fogadott el hálapénzt.

tovább olvasom...

Novák Katalin Prágában

2023. 03 03. 14:46

Fogadás az elnöki palotánál.

A magyar köztársasági elnök ma Prágába utazott. Novák Katalint katonai tiszteletadással fogadta Milos Zeman leköszönő cseh államfő a prágai elnöki palotánál.

tovább olvasom...

Egy újabb DK-s országmentő

2023. 03 03. 14:32

Szegény Rónai, még hisz az Európai Uniónak

Dobrev Klára (középen) a fő pénzmentő. Ő is megígérte, hogy „hazahozza” a Magyarországnak járó pénzeket. Rónai Sándor (balról) segíteni fog neki. A DK-s, ahol tud, segít.
Fotó: mérce.hu

Dobrev Klára után egy újabb rettenthetetlen országmentő lépett porondra a Demokratikus Koalícióból. Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője – miután kijelentette, hogy Orbán Viktor megszegte az Európai Uniónak adott szavát, ezzel pedig végveszélybe kerültek a Magyarországnak járó uniós pénzek – közölte, hogy ezek megmentése érdekében levelet ír az Európai Bizottságnak.

tovább olvasom...