A hazatért nagykanizsai tűzoltókat köszöntötték

2023. 02 16. 14:30

A törökországi mentésben vettek részt

Balról Cseresnyés Péter, Deme Dávid, Horváth Péter és Balogh László.
Fotó: Zalatáj

Csütörtökön a nagykanizsai polgármesteri hivatalban köszöntötte Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester a törökországi földrengés áldozatainak mentésében részt vett hivatásos tűzoltókat.

tovább olvasom...

Földre teperve viszik katonának az embereket Ukrajnában

2023. 02 16. 10:23

A nyílt utcán gyűjtik az ágyútölteléket az ukrán toborzók.
Fotó: Telegram

Csoportokban járnak a hadköteles korú férfiak után az ukrán „toborzótisztek”. Sokakat simán csak a földre tepernek, majd betömik valami járműbe és már viszik is.

tovább olvasom...

Rekord résztvevő a Murakeresztúri Malacságokon

2023. 02 16. 09:59

A vándorkupa győztese, a Südők.

2022-ben azt írtuk, hogy minden korábbinál élénkebb érdeklődés övezte az Murakeresztúri Böllérfesztivált. Idén viszont nemcsak címvédésről beszélhetünk, hanem több számban is csúcsdöntés született, így a résztvevők, árusok és a vendégek számában is. Ami viszont nem változott, az a családias, barátságos hangulat.

tovább olvasom...

Nemcsak hazudós, de gerincet sem visel

2023. 02 16. 09:32

Csak a neve Jámbor

A sokoldalú Jámbor agyából pattant ki a „Szikra”.
Fotó: Facebook

Boldogult Vlagyimir Iljics Lenin lapjának és mozgalmának nevét viseli az a Szikra Mozgalom, amely élén a sokoldalú Jámbor András Párbeszéd-politikust találjuk. Ő hívta életre a Mérce.hu-t és annak antifa­blogját, a Tett.Mérce.hu-t, sőt darabig azok főszerkesztőjeként hirdette az igét. Mi is írtunk a zavaros szikrásokról, legutóbb akkor, amikor egy kaszinót látogattak meg – igaz, csak a létesítmény bejáratáig mentek, oda is csak azért, hogy világgá ordíthassák javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” (Látogatásuk nem volt túl sikeres, a haragvó ifjakat, Jámborral az élen, eltángálták a biztonsági emberek.)

tovább olvasom...

Silvio Berlusconit felmentették a bunga-bunga partik miatti vádak alól

2023. 02 16. 09:02

A volt olasz kormányfőt jogerősen felmentették.
Fotó: RND

Silvio Berlusconi nem vesztegetett meg fiatal nőket és nem kényszerítette őket hamis vallomásra a milánói bíróság szerdai ítélete szerint, amely a volt olasz kormányfőt jogerősen felmentette az elhíresült bunga-bunga partik miatti vádak alól.

tovább olvasom...

Majdnem vitacunami lett megint Nagykanizsán

2023. 02 16. 08:40

Szerencsére, ezúttal időben kapcsoltak a képviselők

Az első öt perc után lehiggadtak a felek.
Fotó: ZalaKocka

Az ÉVE-frakció kezdeményezésére Balogh László nagykanizsai polgármester soron kívüli közgyűlést hívott össze február 15-re, szerdára a múlt héten berekesztett közgyűlés folytatásaként.

tovább olvasom...

Stabil és kiszámítható költségvetést fogadott el Zalaegerszeg önkormányzata

2023. 02 16. 08:08

57,6 milliárd forintos főösszegű a költségvetés.

Idén is stabil és kiszámítható működést tesz lehetővé a most elfogadott, 57,6 milliárd forintos főösszegű költségvetés, ami nem tartalmaz sem hitelfelvételt, sem adóemelést – közölte a zalaegerszegi közgyűlés szerdai ülését követő sajtótájékoztatón a polgármester.

tovább olvasom...

Lenullázott hitelesség

2023. 02 15. 14:30

A PDSZ csupán fontolgatta a pert

Bite Zsolt feljelentésén csak gondolkodtak.
Fotó: Index

Az idei év eddigi legkínosabb és legzavarosabb interjúját adta az Indexnek, a PDSZ-t mentegető cikkében megszólaló ügyvivő, Nagy Erzsébet. Mint ugyanis bevallja, miután megtudták, milyen tartalmú videókat oszt meg a velük korábban is kapcsolatban álló Bite Zsolt, a 15 éves fiúval szexuális kapcsolatot folytató tanár, inkább úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést, mert a férfi mentálisan zavart.

tovább olvasom...

Ítélet a pakodi „rabszolgatartókkal” szemben

2023. 02 15. 13:58

43 év fegyház öt vádlottnak

Egy ideig nyugalom lehet a faluban.

A Zalaegerszegi Törvényszék határozatot hirdetett azon családtagok ügyében, akik Pakodon embertelen körülmények között tartották több ismerősüket is, egyikük halálát okozva ezzel.

tovább olvasom...

„Danke Ungarn!”

2023. 02 15. 11:24

A magyar rendőröket ünneplik az Antifától félő jobboldali németek

Alattomos, brutális mocskok…

Németországban is hírértéke volt a hétvégi kegyetlen támadásoknak, amelyeket a gyanú szerint szélsőbaloldali csoportok követtek el, pusztán a kinézetük, ruházatuk alapján brutális módon rátámadva járókelőkre Budapesten. Már az első hírek arról szóltak az emlékezetes, Gazdagréten lezajlott viperás támadás után, hogy németországi Antifa-tagok lehettek az elkövetők. Mindez be is bizonyosodott, a hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón kiderült, valóban voltak németek a támadók és az elfogott gyanúsítottak között is.

tovább olvasom...