Szabadstrandokat!

2023. 07 17. 09:40

Ha a demagógia fájna, Molnár Zsolt harsányan ordítana.
Forrás: MTI/Soós Lajos

A kánikula demagógiával fűszerezve még elviselhetetlenebb. (Csak edzett szervezetűeknek ajánlom az MSZP pártigazgatójának a Balaton melletti települések vezetőihez címzett minapi levelét.) Azt kéri Molnár Zsolt a tóparti polgármesterektől, tegyék díjmentessé a fizetős strandokat: „Rengeteg más lehetőség van a szükséges bevételek beszedésére, nem a magyar családok megsarcolása a legjobb megoldás erre.” Balatonfüreden pél­dául kizárólag fizetős strandok vannak – magyarázza Molnár –, annak dacára, hogy ez az egyik legjobban finanszírozott önkormányzat a Balaton-parton. (Ebből kiindulva Budapesten lehetne ingyenes a parkolás – Karancslapujtőn is ingyenes, pedig ott sokkal kisebb a bevétel…)

tovább olvasom...

Orbán Viktor: a nyugatiak a háború folytatását akarják

2023. 07 14. 14:17

Orbán Viktor interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának Sopronban 2023. július 14-én.

Az ukrajnai konfliktus el fog húzódni, mert „a nyugatiak a háború folytatását akarják” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának péntek reggeli adásában.

tovább olvasom...

Katolikus óvodát alakítanak ki Keszthelyen

2023. 07 14. 13:57

A sajtótájékoztatóra a helyszínen, a Kiskastély előtt került sor.
Fotó: Halász Gábor

A Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola tagintézményeként alakítanak ki egy műemléképület felújításával és bővítésével négycsoportos katolikus óvodát Keszthelyen.

tovább olvasom...

Öveket becsatolni!

2023. 07 14. 10:29

Egy kis laza autózás…
Fotó: Karácsony Gergely FB-oldala

Noha Karácsony Gergely nem vezet autót, de a kép alapján egyedül ő tartja be a szabályokat az úton haladó gépkocsiban. Be van kötve a biztonsági öve.

tovább olvasom...

Hogyan váltsunk nemet?

2023. 07 14. 09:44

Egy nagy vihart kavart törvényszéki ítélet margójára

Justitia mérlegel. Nem neki kell becsukni a jogi kiskaput…

A jogszolgáltatás és az igazság nem jár mindig kéz a kézben. Elég egy hanyagul nyitva felejtett jogi kiskapu, azon kisétálva kettéválhatnak útjaik. Úgy, mint ez az egyik hazai törvényszék nemváltoztatást támogató ítélete esetében is előfordult.

tovább olvasom...

Elektromos rollerek bérlése Nagykanizsán is

2023. 07 14. 08:45

Rendkívül fontos a közlekedési szabályok pontos betartása.
Fotó: Facebook/Bird Magyarország

A Bird Magyarország szolgáltatásának köszönhetően szombattól Nagykanizsán is elérhető lesz az elektromos rollerek bérlése. A cég képviselőjével Balogh László polgármester is egyeztetéseket folytatott az elmúlt hónapokban az e-roller szolgáltatás kanizsai bevezetésének lehetőségeiről. Ennek köszönhetően polgármesteri előterjesztés is készült a témában, amelyet a június végi közgyűlés tárgyalt meg és fogadott el változtatás nélkül.

tovább olvasom...

Mindhalálig Lajos!

2023. 07 14. 08:34

Képtelenség haragudni Lajosra, harsány színt visz ebbe a civakodó, rút világba…
Fotó: MTI/Beliczay László

Bokros Lajos volt az ATV Egyenes beszéd műsorának minapi vendége. Hamar kiderült, a hajdani pénzügyi inkvizítor állapotában nem történt érdemi javulás, körmondatai előrehaladott státusra utaltak. A kabinet gazdaságpolitikájáról érdeklődő Rónai Egonnak például azt magyarázta, az Orbán-kormány felelőtlen döntéseket hozott, így nincs más választás, mint a kíméletlen megszorítás. (Én egyfolytában azon merengtem, miért nem a szilveszteri műsorban kérdezgetik Lajost.)

tovább olvasom...

Újrajátsszák a ferencvárosi padmeccset?

2023. 07 13. 11:23

Csak átfestés miatt szerelték le a léceket.

Csütörtök reggelre egy kivételével az összes léc eltűnt arról a ferencvárosi padról, amelyet az Amnesty International Magyarország aktivistái az LMBTQ-érzékenyítés jelképévé akartak tenni. Úgy tűnt, hogy a tegnapra ismét alaphelyzetbe hozott padot valakik megrongálták.

tovább olvasom...

Le a közöttünk bujkáló burzsoá elhajlókkal!

2023. 07 13. 11:11

Gusztos István, a nagy leleplező

Gusztos István írásai a Rákosi-korba röpítik az embert.
Fotó: Wikipédia

Már csak a történelmi hangulat kedvéért is rendszeresen elolvasom Gusztos István írásait. A Rákosi-kort idéző Hírklikk-cikkek visszaröpítik az embert az ötvenes évekbe, amikor feldúlt munkáslevelezők beküldött dolgozatai alapján szerkesztették a politikai lapokat. Gusztosok cikkeiben öltött testet a munkásosztály hangja.

tovább olvasom...

Kormányülés a Leghűségesebb városban

2023. 07 13. 11:03

Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével csütörtökön reggel összeült a kormány a sopronbánfalvi (1950 óta Sopron városrésze, addig önálló község volt Sopronbánfalva – a szerk.) kolostorban; a tanácskozás péntekig tart – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...