Felavatták a felújított keszthelyi Fenékpuszta majorságot

2023. 12 18. 11:08

Lázár János: lezárult a Nemzeti kastély- és várprogram

A keszthelyi Fenékpuszta majorság kancaistállója a majorság mintegy 3 milliárd forintos fejlesztése avatásának napján, 2023. december 17-én.

A keszthelyi Fenékpuszta majorság mintegy 3 milliárd forintos felújításával lezárult a Nemzeti kastély- és várprogram. A kormány a következő napokban olyan előterjesztésről tárgyal, amelyben három részre bontanák a történelmi épületegyüttesek hasznosítását – mondta az építési és közlekedési miniszter vasárnap.

tovább olvasom...

Búcsú a ZTE B-közép egykori vezéralakjától

2023. 12 18. 10:21

Elhunyt Szabó Tibor „Tike”

„Nem a klubra haragudtam meg.”

Életének hetvenötödik évében váratlanul elhunyt Szabó Tibor „Tike”, a ZTE B-közép korábbi vezéralakja.

tovább olvasom...

Keserves kikelet következik

2023. 12 18. 08:45

Kiesőhelyen telel a ZTE

Lisztes szerezte az FTC első gólját.
Fotó: fradi.hu

A címvédő Ferencváros a második félidőben három gólt szerezve tartotta otthon a három pontot a kupagyőztes Zalaegerszeggel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

tovább olvasom...

„Sikerült minden problémán úrrá lenni”

2023. 12 18. 08:16

Ünnepi közgyűlés Zalaegerszegen

Az idei kitüntetettek.

Magyarország minden erejével azon dolgozik, hogy megmaradjon magyar és európai országnak, ott, ahol ezer esztendeje van otthon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter december 15.-én, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Dr. Marx Gyula kitüntetése

2023. 12 15. 14:46

Gulyás Gergely átadja a kitüntetést Marx Gyulának. Jobbról Balaicz Zoltán polgármester, balról Vigh László országgyűlési képviselő.
Fotó: Zalatáj

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ma délután a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést nyújtotta át dr. id. Marx Gyulának.

tovább olvasom...

Egy pontnak is örülnének az egerszegi szurkolók

2023. 12 15. 11:20

FTC-ZTE mérkőzés az évzáró fordulóban

2023. március 19-én 1-0-ra nyert a ZTE a Fradi ellen. Ezzel az eredménnyel most is kiegyeznénk.
Fotó: fradi.hu

A 2023-as esztendő utolsó fordulójában az egyetlen versenyben maradt magyar kupacsapat, a bajnoki címvédő Ferencváros vendége lesz vasárnap a ZTE FC. A zöld-fehérek csütörtökön a Fiorentina elleni 1-1-gyel biztosították helyüket a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában, ugyanakkor Dejan Stankovic vezetőedző továbbra sincs könnyű helyzetben a sok sérült miatt. Az egerszegi csapat részéről a győzelem nagy bravúr lenne, s már a döntetlennek is lehetne örülni, ha a rivális Mezőkövesd és a Kisvárda nem szerezne pontot.

tovább olvasom...

Magyarország megvétózta az ukránoknak szánt 50 milliárd eurós támogatást

2023. 12 15. 10:53

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország az EU-csúcson nem vett részt az Ukrajna EU-s csatlakozásával kapcsolatos döntésben, megvétózta viszont az ukránoknak szánt 50 milliárd eurós támogatást – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, abban Magyarország nem kíván részt venni

2023. 12 15. 08:26

Orbán Viktor a döntéstől távol maradt.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni – jelentette ki Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videójában csütörtökön.

tovább olvasom...

Megvalósult a Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programja

2023. 12 15. 08:01

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, konzorciumi partnerei és a helyben élők segítségével több mint 660 millió forint felhasználásával valósult meg a Hévízi-tó és környékének természetvédelmi célú rekonstrukciója – jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára csütörtökön Hévízen, az erre irányuló KEHOP projekt zárórendezvényén, amelyről az AM közleményben tájékoztatta az MTI-t.

tovább olvasom...

Téli ízvilág advent ünnepén

2023. 12 14. 14:15

tovább olvasom...