Ismét Balogh Lászlót jelöli Nagykanizsán polgármesternek a Fidesz-KDNP

2024. 04 11. 11:35

Cseresnyés Péter ismerteti a jelöltek listáját.

A jelenlegi ciklusban is a várost vezető Balogh Lászlót jelöli Nagykanizsán polgármesternek a júniusi önkormányzati választásra a Fidesz-KDNP helyi szervezete – közölte csütörtökön sajtótájékoztatón a választókerület parlamenti képviselője.

tovább olvasom...

Több súlyos kutyatámadás történt Zalában

2024. 04 11. 08:13

Az álltattartók felelősséggel tartoznak kutyáik cselekményeiért.
A fotó illusztráció

Kisgyermek és idős asszony is megsérült az elmúlt héten Zalában, ahol több súlyos kimenetelű kutyatámadás is történt a nem megfelelő állattartás miatt – közölte a police.hu oldalon szerdán a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Négymilliós hordószónok

2024. 04 11. 08:00

Egy szimpla „miniszterférjségből” is milyen jól meg lehet élni…
Fotó: Facebook

Jóérzésű médiafogyasztónak már egy ideje elege van a Magyar Péterrel kapcsolatos cifra hírekből, a családromboló és pártalapító történetekből, teli velük a padlás. Bár nyilván felröppennek még különféle szaftos sztorik a kivagyi kalandorról – hajaj! –, legtöbbünkben már összeállt a Magyar-portré. Minek terheljük tovább a gyomrunkat? (Innen kezdve egyébként is megy minden és mindenki magától – túlpörgött hősünk például előbb-utóbb a lecsóba.)

tovább olvasom...

Börtönre ítéltek Zalában egy kábítószer hatása alatt halálos balesetet okozó férfit

2024. 04 10. 13:53

Hat év börtönbüntetést kapott a kokainos gázoló.
Fotó: Zalatáj

Másodfokon jogerősen is letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit, aki kábítószer hatása alatt halálos közúti balesetet okozott, de segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

A lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport sikerei Belgiumban

2024. 04 10. 09:29

Sabján Botond

2024. április 3-6. között rendezték meg Liége-ben (Belgium) a World Irish Dance Association (WIDA) ír tánc világbajnokságát és nemzetközi táncversenyt. A nemzetközi táncverseny az első napon került lebonyolításra, ahol a lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport táncosa, Sabján Botond mérettette meg magát 2 szinten (haladó és középhaladó) mindösszesen 7 táncból, ahol több dobogós eredményt is elért. Eredményei a következők: Primary hornpipe 2. hely, Primary treble jig 1. hely, Intermediate reel 2. hely, Intermediate single jig 3. hely, Intermediate light jig 1. hely, Intermediate slip jig 5. hely, Intermediate traditional set dance 1. hely.

tovább olvasom...

Felújították a zalaegerszegi TV-tornyot és környezetét

2024. 04 10. 09:11

Balaicz Zoltán tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Közel 65 millió forint önkormányzati beruházással újították fel Zalaegerszegen a turisztikai és városképi szempontból is jelentős, kilátóként és büféként egyaránt üzemelő TV-tornyot.

tovább olvasom...

„Alternatív” iskola indulhat Zalaszentgróton

2024. 04 10. 08:33

A képviselő-testület elsöprő többséggel megszavazta

Baracskai József szerint a kulturális élet és a szellemi szféra is fellendül Zalaszentgróton.

Zalaszentgrót Képviselő-testülete március 28-án áldását adta arra, hogy szeptemberben egy alternatív iskola induljon a város csáfordi városrészében.

tovább olvasom...

A cannes-i fesztiválon mutatják be Kevin Costner westernfilm-sorozatának első részét

2024. 04 09. 09:30

Kevin Costner a rendező és a főszereplő.
Fotó: MAFAB

A májusi cannes-i filmfesztiválon tartják a Horizon: An American saga című westernfilm-sorozat első részének világpremierjét, amelyet Kevin Costner rendezett, és ő játssza a főszerepet is – jelentették be hétfőn a szervezők.

tovább olvasom...

Nagykanizsán hirdettek ítéletet

2024. 04 09. 09:13

A börtönből követett el csalást

Elítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a négy cellatársat, aki a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetben börtönbüntetését töltve telefonon keresztül csalt ki pénzt sértettektől – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék hétfőn a birosag.hu oldalon.

tovább olvasom...

Dobó forog a sírjában

2024. 04 09. 08:53

Mirkóczi Ádám, Eger polgármestere.
Forrás: Facebook

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak hétfőn reggel az egri városháza előtt. Közgyűlési képviselők és a megyeszékhely néhány közszereplője fejezte ki tiltakozását Mirkóczki Ádám polgármester – hogyan is mondjam? – sajátos módszereivel szemben.

tovább olvasom...