Az egerszegi gyilkosság elkövetőinek letartóztatását indítványozzák

2024. 03 07. 10:48

Négy hónappal a bántalmazás után az elásott holttest vezetett az elkövetők nyomára

A Vízmű telep melletti területen ásták el a holttestet.

A Zala Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a két zalai férfinek a letartóztatását, akik a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2023 novemberében Zalaegerszegen, az egykori szennyvíztelep területén, harmadik társukkal közösen egy veszekedés során, ittas állapotban halálra verték hajléktalan ismerősüket.

tovább olvasom...

Tapétavágó késsel sebesítette meg iskolatársát egy általános iskolás kislány Zalában

2024. 03 07. 10:40

Vádemelés helyett feltételes ügyészi felfüggesztés.
Fotó: Zalatáj

Egy Zala vármegyei kistelepülésen (Szepetneken a Zalatáj értesülése szerint) lévő általános iskola 8. osztályos tanulója, a 14 éves fiatalkorú elkövető 2023. március 8-án dél körül, az ötödik tanítási óra utáni szünetben kihívta osztálytársnőjét az osztályteremből azzal, hogy beszélni szeretne vele. A két lány a női mosdóba ment, ahol a fiatalkorú elkövető előzetes szóváltás nélkül, ismeretlen indítékból, a kezében lévő tapétavágó késsel, három alkalommal, közepes erőt el nem érő erőbehatással, felületesen megvágta a kiskorú sértettet a nyakán a hasán, illetőleg a bal térdén, aki erre ijedtében kiabálni kezdett, mire támadója elmenekült a helyszínről.

tovább olvasom...

Sárga rózsa

2024. 03 07. 10:28

 

tovább olvasom...

A sors időnként tragikus rendező

2024. 03 07. 09:56

Emlékezés Szakony Juditra

Játszott, tanított, s nevelte az utánpótlást.
Fotó: Zalatáj

Követte egykori kollégáját… Panácz Antal után immár Szakony Judit is egy más világból tekint vissza ránk.

tovább olvasom...

Elkészült az NB I 26-28. fordulójának menetrendje

2024. 03 07. 09:00

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjének időrendje is ismert

Március 30-án a DVTK-t fogadja a ZTE. 2023. december 3-án 3-0-ra nyert az egerszegi csapat Diósgyőrben.
Fotó: dvtk.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága kijelölte az OTP Bank Liga 26-28. fordulójának, illetve a MOL Magyar Kupa negyeddöntőinek kezdési időpontjait.

tovább olvasom...

Elmeállapota miatt felmentett egy késelő szlovén férfit a Zalaegerszegi Törvényszék

2024. 03 07. 08:20

A Zalaegerszegi Törvényszék döntése egyelőre nem jogerős.
Fotó: Zalatáj

Elmeállapota miatt felmentett az emberölés kísérletének vádja alól és kényszergyógykezelésre kötelezett a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán egy szlovén férfit, aki tavaly életveszélyesen megszúrta és magára hagyta élettársát Tornyiszentmiklóson – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Hajnali örömök

2024. 03 07. 08:05

Hajnal Miklós megszólalása után szem nem marad szárazon. A röhögéstől…
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklóst, aki önelégült vigyorral szokott tudósítani pártjának kétségbeejtő akcióiról? (Különösen a sötétséget tudja jól visszaadni.) Először akkor láttam, amikor pár éve arisztokratikus gőggel bevonult az akkori Echo TV stúdiójába. Már az első percben át akarta venni a műsorvezető szerepét; önálló estjébe kezdett, lehazugozta a csatornát, majd távozott.

tovább olvasom...

Sulikukucskáló - Pacsai Általános Iskola

2024. 03 06. 09:47

 

tovább olvasom...

Erkölcsi tartás

2024. 03 06. 09:40

Ifjúként szkinhedek között tűnt fel, csak aztán keveredett rossz társaságba.

Befolyással üzérkedés gyanúja miatt Molnár Zsolt MSZP-s honatya mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség. 2019 elején a BKV közbeszerzési eljárást indított a telephelyeinek informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatására; az eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc szocialista politikus, egykori miniszter pár hónapra rá találkozott egy, a társasággal kapcsolatban álló, „jelentős befolyású” férfival, akitől – tendernyerés esetére – harmincmillió forintot kért. Értesülvén a találkáról, Molnár Zsolt megkérte Baját, neki is kérjen már pénzt – negyvenmilliót – a befolyásos embertől, cserébe ő se támadja meg a szerződést. Miután a kft. elnyerte a tendert, a gyanú szerint Molnár megkapta a negyvenmilliót, ez pedig, ugye, társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés. A szocialista ember természetesen visszautasította a vádat: hallatlan, ő nem fogadott el semmiféle kenőpénzt, koholt vádak alapján próbálják besározni.

tovább olvasom...

Elásták a holttestet Zalaegerszegen

2024. 03 05. 13:20

Az áldozat azonosítása még folyamatban van

A Zala vármegyei rendőrök három óra alatt elfogták azt a két férfit, akik úgy megverték egyik ismerősüket – akit a rendőrök még nem azonosítottak –, hogy az belehalt sérüléseibe. Kezdeményezték letartóztatásukat.

tovább olvasom...