Heves vérmérsékletű tömegek

2022. 12 12. 10:24

A Tények tényként közli

Fotó: képernyőfotó/badog.blogstar

Azért van humorérzékük ezeknek a hírszerkesztőknek, feliratozóknak.

tovább olvasom...

Gyurcsányt is szikráztatják?

2022. 12 12. 09:47

A szemkilövőhegyi villa előtt is skandálják majd, hogy vesszenek a gazdagok?
Fotó: Mirkó István

Újabban kaszinókat és luxuséttermeket látogat Jámbor András független országgyűlési képviselő és baráti köre, a Szikra Mozgalom. Igaz, csak a létesítmények bejáratáig mennek, és oda is csak azért, hogy onnan ordíthassák a világba javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” A keddi kaszinólátogatás – mi is beszámoltunk róla – nem volt túl sikeres, a mozgalmárokat ugyanis, Jámborral az élen, alaposan eltángálták az épület biztonsági emberei. (Ráadásul a szőrmók honatya ellen szabálysértési eljárás is indult a be nem jelentett demonstráció miatt.) A pénteki étteremvizitről maga a tenyérbe mászó ember tudósított a közösségi oldalán: „Szakadó esőben, rendőrökkel körülvéve, de nem állunk meg! Blokkoltuk a NER-es luxuséttermet, a Felixet!” (Rövid költeményt is írt a portyáról, ebből idézek: „A közösbe nem adtatok! Fizessetek, gazdagok! / Eleget csak az keres, aki multi vagy NERes!”)

tovább olvasom...

„Haladgat a munka”

2022. 12 12. 08:43

Már ennek is örülnek az Átalszegett utcában

Állványzat az épület keleti oldalán. A közös képviselő szerint az állványépítők hamarosan levonulnak.
Fotó: Zalatáj

Az elmúlt évek kálváriája után már annak is örülniük kell az Átalszegett utca 33-as számú épület lakóinak, ha két-három munkás próbálja elvégezni azt a munkát, amit az azóta csődbe ment „kivitelező” elmulasztott.

tovább olvasom...

Elhunyt André Béla

2022. 12 12. 08:28

2022 december 6-án, 85 éves korában elhunyt André Béla, a Zalaegerszegi Atlétikai Club első elnöke. Az erdőmérnök képesítésű – fiatal korában rövidtávfutó atléta – önkéntesként negyedszázadon keresztül a Zala Megyei Atlétikai Szövetség főtitkára, majd elnöke volt.

tovább olvasom...

Történelmi találkozó

2022. 12 09. 13:52

Novák Katalin köztársasági elnök és Rasíd Abdullatif iraki elnök találkozója Bagdadban 2022. december 9-én.
Fotó: MTI/Sándor-palota

Történelmi találkozón van túl Abdul Latif Rashid iraki elnökkel Novák Katalin, hiszen magyar köztársasági elnök még sosem járt Irakban. Az iraki elnökkel egyetértettek abban, hogy a két ország közös ellensége a nemzetközi terrorizmus, melynek minden válfaját elítélik.

tovább olvasom...

Teljes lebukás: a baloldal irányítja a tüntető álcivileket

2022. 12 09. 11:28

Megmondták, hogy mit mondjanak az álcivilek.
Fotó: HírTV

A HírTV birtokába került hangfelvétel bizonyítja, hogy baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött. A hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat az álcivil mozgalomnak arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak. Az LMP-s Csárdi Antal közben maga is elismerte: ő hívta be az aktivistákat Parlamentbe, hogy ott aztán megzavarhassák az ülést.

tovább olvasom...

Papp és az önmagunkkal való szembenézés nehézsége

2022. 12 09. 09:11

Papp Zsolt: maga a nép szava… Már-már Dési Jánost idézi.
Fotó: nepszava.hu

A magyar gazdaság nagy bajban van – írja a Népszavában bizonyos Papp Zsolt betűvető, aki szerint ezt az ország józan fele eddig is tudta. (Meg nyilván Gyurcsány Ferenc is.) Olyan sebeket szerzett ugyanis az ország, amelyeket nagyon nehéz lesz kezelni.

tovább olvasom...

Holoda, a MOL, s a benzinársapka

2022. 12 09. 08:57

Holoda Attila sokszor nyilatkozott úgy, hogy azonnal ki kell vezetni a benzinárstopot.
Fotó: Barakonyi Szabolcs, Index

Boros Imre közgazdász a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában részben Holoda Attilát, a Mol korábbi igazgatóját, egykori energiaügyi helyettes államtitkárt tette felelőssé a rémhírek terjesztéséért és a napokon át tartó üzemanyagkáoszért. Most újra előkerült az Index állandó szakértője, aki eddig üzemanyaghiánnyal riogatva hangosan követelte az árstop eltörlését, de ahelyett, hogy örülne a vetése beérésének, továbbra is a kormányt ekézi. Facebook-oldalán pedig ezt üzente a Molnak: „Ennyit tudtam segíteni!”

tovább olvasom...

Évzáró ülést tartott a megyegyűlés

2022. 12 08. 15:09

Január elsejétől már Zala vármegye

Az idei utolsó közgyűlésre került sor. Balról Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre, Bene Csaba alelnökök, dr. Pál Attila elnök és dr. Mester László főjegyző.

A Zala Megyei Közgyűlés 2022. december 8-án, csütörtökön közmeghallgatást és ülést tartott. A közmeghallgatás keretében érdeklődő állampolgár nem jelent meg.

tovább olvasom...

Orbán Viktor látogatása a MOL-nál

2022. 12 08. 13:18

A képen Orbán Viktor (elöl, j) Hernádi Zsolt (b) társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a cég vezetésének meghívására részt vett a MOL-csoport igazgatósági ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

tovább olvasom...