Az ittas kanizsai forgalmista okozott fennakadást a vasúti közlekedésben

2023. 09 28. 10:11

A vodkásüveg magára maradt a hevenyészett ágyon.

Az 50 éves, nagykanizsai férfi – aki csaknem 30 éve a vasútnál dolgozik – 2022. december 25. napján 17 óra 15 perckor lépett szolgálatba, mint forgalmi szolgálattevő a felsőrajki vasútállomáson. A férfi feladata a hozzá tartozó szakaszon közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása volt a környező vasútállomások között. Ennek érdekében kezelnie kellett a biztosító berendezést, vagyis a vasúti jelzőket; és így engedélyezni az érkező vonatok számára a behaladást és az elindulást a távozó vonatok számára.

tovább olvasom...

Tunéziai embercsempészt ítéltek el Nagykanizsán

2023. 09 28. 08:14

Öt év börtönbüntetés és tíz év kitiltás. Ez a Városháza épületében működő Nagykanizsai Járásbíróság ítélete.

Öt év börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság szerdán egy tunéziai férfit, aki társaival a Mura folyón át, csónakkal csempészett külföldieket Magyarországra.

tovább olvasom...

„Orosz minta”

2023. 09 28. 08:03

Gulyás Márton, a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2018. február 22-én. A Partizán YouTube-csatorna későbbi vezető szerkesztője a képen nem látható Varga Gergővel közös büntetőperük másodfokú tárgyalásán volt a tárgyalóteremben
Fotó: MTI/Mónus Márton

Lista van arról, mely médiumokat akarja a Fidesz lehetetlenné tenni a szuverenitásvédelmi törvénnyel – sikoltja a HírKlikk.hu a minap. „A Schmidt Mária vezette, kormányközeli XXI. Század Intézet már márciusban egy kiadványban listázta, szerintük kik veszélyesek a média szuverenitására.”

tovább olvasom...

Novák Katalin: a gyermekvállalás menti meg a világot

2023. 09 27. 13:44

Novák Katalin (j2) megbeszélést folytat Spencer Cox-szal, Utah állam republikánus kormányzójával (b2) Salt Lake Cityben, Utah törvényhozásának épületében.

A gyermekvállalás menti meg a világot – hangoztatta Novák Katalin a Brigham Young University, az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének diákjai előtt tartott előadásában kedden az Utah állambeli Provo városban.

tovább olvasom...

Az út szélén szabadult meg a hulladéktól a letenyei trió

2023. 09 27. 08:58

Az 50 éves, 63 éves és 45 éves letenyei férfi vádlottak 2023. február 11-én lomtalanítást végeztek egy zajki ingatlan tulajdonosának megbízásából. A vádlottak vállalták, hogy a lomtalantás során összegyűjtött hulladékot elszállítják, és a szeméttelepen leadják. Azonban a 2-3 köbméter mennyiségű hulladékot a hétvégi időpontra figyelemmel leadni nem tudták, ezért a – többek között ruhaneműket, gumiabroncsokat, mosdókagylót, és veszélyes hulladéknak minősülő elektromos berendezéseket, festékeket, vegyszereket, valamint csomagolási hulladékot tartalmazó – zsákokat a Zajk és Józsefhegy közötti útszakaszon, egy bokros területen leszórták az utánfutóról, és otthagyták.

tovább olvasom...

Rutinos kapust igazolt a ZTE

2023. 09 27. 08:48

Dombó Dávid akár be is mutatkozhat pénteken este.
Fotó: Kovács Péter

A ZTE-FC-hez igazolt az Illés Akadémián nevelkedett kapus, Dombó Dávid, aki már 16 évesen bemutatkozott a felnőtteknél. Ezt követően Vácra került, ami után visszatért Szombathelyre, majd 2014-ben kölcsönbe ment az osztrák alsóbb osztályú SV Lafnitzhoz.

tovább olvasom...

Gelencsér igazságbeszéde

2023. 09 27. 08:38

Donáth Anna és Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusai.
Fotó: Bruzák Noémi

Ha valaki azt mondja, hogy Gelencsér Ferencből hiányzik a politikusi véna, nem tudnék vitatkozni vele. A magas fordulaton pörgő ember munkásságát szemlélve kimondhatjuk, nem a rengeteg eszéért tették meg Momentum-elnöknek. Bár az is lehet, hogy gyér volt a kínálat. Magam akkor figyeltem fel az agilis ifjúra, amikor a katatörvény ellen háborgó randalírozók élére állt, akik az ő buzdítására foglalták el a Margit hidat.

tovább olvasom...

Kovászna megyei küldöttség Zalában

2023. 09 27. 08:23

Munkamegbeszélés a Megyeházán.
Fotó: Zalatáj

Zala Vármegye Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa „Gyarapodjunk együtt – Zala vármegye és Kovászna megye gazdasági kapcsolatainak erősítése” című közös projektjével támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 2023. évi Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása pályázat keretében. Ehhez kapcsolódóan Kovászna megye 8 fős küldöttsége kedden érkezett a vármegyébe.

tovább olvasom...

Újabb halálos vasúti baleset Zalában

2023. 09 26. 13:50

Ezúttal tehervonat gázolt

Három haláleset egy héten belül…

Tehervonat gázolt el egy embert hétfő este Zalaegerszeg-Andráshidán. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint a haláleset körülményeit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

tovább olvasom...

Novák Katalin és Elon Musk találkozója

2023. 09 26. 10:20

„Új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban”

Novák Katalin és Elon Musk találkozója a Tesla közelmúltban átadott központjában, Austinban 2023. szeptember 25-én.

Novák Katalin a világot érintő demográfiai válság megoldási lehetőségeiről is tárgyalt Elon Musk, a Tesla autógyártó vállalat alapító-vezérigazgatójával, a cég közelmúltban átadott központjában, Austinban hétfőn.

tovább olvasom...