Kárörömforrás…

2022. 03 25. 08:27

Donáth Anna (balról) és hozzá hasonló „harcostársa”, Cseh Katalin az EP-ben serénykednek…
Kép: képernyőfotó

Megszorításokra lesz szüksége a Fidesznek, ha megnyeri a választásokat, ráadásul a nehéz helyzetbe kerültektől fog elvenni, mert nem lesz más választása – írja Donáth Anna Momentum-elnök, EP-képviselő. Szinte sugárzik belőle a káröröm. Hallottunk már nagyobb marhaságot is a brüsszelita asszonykától. Megszoktuk.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg és Zala napjainkban történelmet ír

2022. 03 25. 08:22

Kostyál László múzeumigazgató, Balaicz Zoltán, Vigh László és Gulyás Gergely (b-j) megtekinti Kisfaludi Strobl Zsigmond Végvári harcok című alkotását a szobrászművész állandó tárlatán.

Zala és Zalaegerszeg napjainkban történelmet ír, nemcsak a múltat őrzi, de a jövő alakításáról is gondoskodik – jelentette ki Gulyás Gergely március 20-án a megyeszékhelyen.

tovább olvasom...

„Ez tényleg nem a mi háborúnk”

2022. 03 23. 10:43

Koltai Tibor az ellenzékről és Ukrajnáról

Koltai Tibor: – Ebből nekünk ki kell maradni!
Fotó: privát

Többen is kérdezték már, hogy miért szerepel annyit Koltai Tibor a Zalatáj honlapján. Nyilván e kérdés mögött az áll, hogy a Zalatáj közismerten konzervatív hangvételű kiadó, Koltai Tibor pedig baloldali érzelmű. Még akkor is, ha most, április harmadikán független képviselőjelöltként indul Zala megye 1. számú választókerületében.

tovább olvasom...

Müller Drogéria

2022. 03 22. 12:42

tovább olvasom...

Egy kis zalai falu 21 menekültet fogadott be eddig (Frissítve március 28-án!)

2022. 03 21. 12:07

Pethőhenye példamutatása

A kislányok születésnapjára tortát sütöttek a pethőhenyeiek.

Az alig 450 lelket számláló Pethőhenye lapzártánkig 21, elsősorban kárpátaljai menekültet fogadott be, döntő többségben gyermekeket és édesanyákat.

tovább olvasom...

A Haza bölcse is kevés lesz

2022. 03 18. 10:42

Márki-Zay Péter segítségül hívta Deák Ferencet. A Haza bölcse azonban – sajnos – már nem tud véleményt mondani… MZP szerencséjére.
Kép: Elekes István facebook oldala

 Elekes István, Cserszegtomaj momentumos polgármestere bátor ember. A tények nem igen zavarják. Korábban nyilvános vitára hívta Nagy Bálintot, Zala megye 2. számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltjét a Keszthelyen nem is létező Scheidl Sörházba. Aztán kioktatta a térség polgármestereit arról, hogy rosszul látják a társadalmi folyamatokat, mert meglehetősen szűk keretek között érzékelik a körülöttük zajló világot. Bezzeg ő, mint egy nemzetközi kereskedelmi cég középvezetője, más „szemüveget” visel, tehát nem lehet partner ebben a kicsinyes látásmódban.

tovább olvasom...

Réka rémes riportja

2022. 03 18. 09:39

Íme a Nagy Réka által látott 80-100 ezer ember a Műegyetem rakparton.
Fotó: Mandiner

Van egy hölgy, akit úgy hívnak, hogy Nagy Réka, s a „Gyerekkel vagyunk” oldalon az alábbi cikket osztotta meg olvasóival.

tovább olvasom...

Az átrajzolt Európa

2022. 03 18. 09:19

– avagy az idióta „földrajztudósok”

A francia „földrajztudósok” térképe.

A művelt és a természetesen nagyon demokratikus Nyugat újságírói előszeretettel foglalkoznak az orosz-ukrán háború kapcsán Közép-Kelet Európával.

tovább olvasom...

Zalaiak kitüntetése

2022. 03 17. 10:39

Dr. Hóbor Erzsébet, miután átvette a kitüntetést a Parlament kupolacsarnokában.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából több zalai polgár is elismerésben részesült.

tovább olvasom...

A „zalaegerszegi találmány”

2022. 03 17. 10:20

A szakemberigényt biztosítják az ágazati képzőközpontok

Palkovics László (k) jelképesen átadja az intézmény kulcsát Nagy Andrásnak, a ZDÁK Nonprofit Kft. ügyvezetőjének (j) a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont avatásán 2022. március 12-én. Mögöttük Vigh László (b), Pölöskei Gáborné (b2) és Balaicz Zoltán (j2).
Fotók: MTI/Varga György

A középfokú gépészeti oktatás első magyarországi ágazati képzőközpontja jött létre a zalai megyeszékhelyen, ahol a kis- és középvállalkozások (kkv) összefogásával tudják biztosítani a szakemberigényt – közölte Palkovics László március 12-én a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont üzemátadó ünnepségén.

tovább olvasom...