Most Manfred Weber fenyegette meg Olaszországot

2022. 09 29. 09:09

Weber (balról) saját csapdájába esett.
Fotó: MTI/EPA

Manfred Weber kifejtette: akkor kapja meg Olaszország az uniós újjáépítési forrásokat, ha Meloni Mario Draghi – a távozó olasz kormányfő – reformjait valósítja meg. Weber szerint Silvio Berlusconi Európa-párti politikus, párttársai szerint viszont fasisztáknak tart bakot.

tovább olvasom...

Mint Sargentini…

2022. 09 29. 08:54

Kálmán Olga, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Orbán Viktor miniszterelnököt faggatta Kálmán Olga, a DK parlamenti frakciószóvivője minap az azonnali kérdések órájában. – Meddig folytatják minden létező eszközzel az élelmiszerárak emelését? Mikor lesz ennek már vége, miniszterelnök úr? – érdeklődött a honanya, mire a kormányfő: – Akkor, amikor a szankcióknak. Amint vége van a szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak. – A felelet nem elégítette ki az ellenzéki asszonykát. – Nem válaszolt a kérdésre, hogy mikor lesz vége az élelmiszerár-drágulásnak. Úgyhogy akkor én majd elmondom – bújt ki belőle az ATV-s kihallgatótiszt. – Akkor lesz vége, amikor vége lesz az Orbán-kormánynak – rövid hatásszünet. – Éppen ezért alakította meg Dobrev Klára az árnyékkormányát.

tovább olvasom...

S mit csinál az Európai Unió?

2022. 09 29. 08:46

Szlovákia kész segíteni a schengeni határ védelmében Magyarországnak és Szerbiának

Eduard Heger (a képen) és Roman Mikulec rátapintott a lényegre.
Fotó: ma7.sk

Következetesen védeni kell a külső schengeni határokat az illegális migrációtól, s Szlovákia kész segíteni ebben Magyarországnak és Szerbiának – jelentette ki újságírók előtt Eduard Heger szlovák miniszterelnök és Roman Mikulec belügyminiszter a pozsonyi kormány szerdai ülése után.

tovább olvasom...

Mit kerestek amerikai helikopterek az Északi Áramlat 2 felett?

2022. 09 29. 08:22

Egyre érdekesebb az eset. Ez vár a Török Áramlatra is?

A BNN Newsroom a következőket közölte: „Szeptember 2-án egy FFAB123 hívójelű amerikai helikopter légi tevékenységet végzett. A légiforgalomfigyelő szerint aznap hat légi jármű használta ezt a hívójelet, amelyek közül hármat sikerült azonosítani a farokszámuk alapján. Mindegyikük Sikorsky MH-60S helikopter”.

tovább olvasom...

Nigériai csalót hallgattak ki a rendőrök Lentiben

2022. 09 29. 08:08

A rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki és vette őrizetbe a nigériai férfit.

Madridban fogtak el egy nigériai állampolgárt, és szerdán Lentibe szállították, mert egy ottani cégnek csalással több mint egymillió forintos kárt okozott – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Körözött Ferrarit foglaltak le Letenyén

2022. 09 29. 07:58

Fotó: police.hu

Cseh rendszámmal akart Horvátország felől belépni Ferrarijával egy magyar férfi, de körözés miatt az autóját lefoglalták – tette közzé a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

„Az ajtó, amelyik Magyarországra nyílik, soha ne csukódjon be”

2022. 09 28. 14:08

Novák Katalin: Magyarország a demokráciáért küzd, azért, hogy az emberek dönthessenek arról, miként élnek

Novák Katalin előadása a katolikus egyetemen.

A magyar családpolitika alapvetéseiről, az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedésekről, a támogató és ösztönző lépésekről, valamint a szabad döntés jogáról beszélt Novák Katalin köztársasági elnök az Ohio állambeli Franciscan University katolikus egyetemen kedden, egyesült államokbeli látogatásának zárónapján.

tovább olvasom...

Tényleg a Biden-adminisztráció tette ezt?

2022. 09 28. 13:08

Tucker Carlson az Északi Áramlatot ért támadásról

Tucker Carlson és a vezetékek ábrája.
Kép: Twitter

A Fox News műsorvezető-szerkesztője szerint elképzelhetetlen, hogy Putyin felelős a gázszivárgásért, azonban Joe Biden már februárban ígéretet tett arra, hogy kiiktatják a gázvezetékeket.

tovább olvasom...

Fontos bejelentést tett Balaicz Zoltán

2022. 09 28. 11:47

Balaicz Zoltán: – A döntést a közgyűlés hozza meg október 20-án.

A Zalavíz Zrt. jövőjével kapcsolatos írást jelentetett meg Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere közösségi oldalán.

tovább olvasom...

A túlnyomó többség az Oroszországhoz csatlakozásra szavazott

2022. 09 28. 11:01

Az érintett területek.
Kép: Maszol

Az ukrajnai Zaporizzsja megye orosz megszállás alá került részén a szavazók 93,11 százaléka, a szakadár Luhanszki Népköztársaságban 98,42 százaléka, a Donyecki Népköztársaságban a 99,23 százaléka, Herszon megyében pedig 87,05 százaléka szavazott az Oroszországhoz való csatlakozásra a szeptember 23. és 27. között megtartott népszavazáson.

tovább olvasom...