Novák Katalin fogadta Orbán Viktort a Sándor-palotában

2023. 03 27. 13:03

Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b2) a Sándor-palotában 2023. március 27-én. A kormányfő az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást. Az asztalnál Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára (b), Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetője (b3) és Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója (j, háttal).
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta hétfőn Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást – tájékoztatta a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

tovább olvasom...

Visszavonta vallomását a 15 éves diák?

2023. 03 27. 11:32

A rendőrség nem adott érdemi tájékoztatást

A Ganz-technikum is célpont volt…
Fotó: Facebook

Olyan információ jutott el szerkesztőségünkbe, hogy a zalaegerszegi iskolákat robbantással fenyegető 15 éves diák visszavonta beismerő vallomását.

tovább olvasom...

Egyre kisebb pártok, egyre hosszabb nevekkel

2023. 03 27. 10:01

A tagság ettől nem fog nőni

A név már elég hosszú, csak a tagság hiányzik…
Fotó: Facebook

Ahogy csökken a tagság, úgy lesz hosszabb a nevük az ellenzéki pártoknak. Nemrég a Jobbik döntött úgy, hogy nevét kiegészíti a Konzervatív utótaggal. Nem mintha ez segítene a zuhanórepülésben lévő párton, amelyik a mérések szerint be sem kerülne a Parlamentbe, ha most lennének a választások.

tovább olvasom...

Egervári Kastély Színház

2023. 03 27. 09:48

tovább olvasom...

A Horn-sétány és az ikonhiány

2023. 03 27. 09:11

Horn Gyula szobra Angyalföldön.
Fotó: Mirkó István

Áll a bál a XIII. kerületi Horn Gyula sétány körül. Ahogyan az várható volt, a budapesti kormányhivatal kimondta, jogszabályt sért az elnevezés. Sára Botond főispán fel is kérte a Fővárosi Közgyűlést, harminc napon belül kereszteljék át a sétányt. Az elnevezéséről döntő közgyűlést annak idején nem zavarta, hogy törvény mondja ki: nem viselheti közterület a nevét olyan személynek, aki önkényuralmi rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.

tovább olvasom...

Majtényi a mélyvízben…

2023. 03 27. 08:50

Az ifjú mozgalmár lelkes tagja volt annak a Demszky-féle maoista körnek, amely a tanácskommün kikiáltásának évfordulójára vörös kokárdás tüntetést szervezett.
Fotó: MTI/Mónus Márton

„A fideszes média egy acélkupolát borít több millió magyar állampolgárra, amelyen belül csak az állami propaganda és a bulvár jelenik meg” – foglalta össze a magyar sajtószabadságról alkotott véleményét az egykori államfőjelölt Majtényi László a Klikk TV Mélyvíz című műsorában a minap.

tovább olvasom...

„Ez hülye vicc volt!...”

2023. 03 27. 08:34

Most már van miért (mire) szerénynek lenni

Schäfer András „gyakorol”… Reméljük olvasta Marco Rossi szövetségi kapitány kőbe vésett, papírra nyomtatott üzenetét. Az ollóra pedig abszolút nincs szükség.
Fotó: Facebook

Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott sérült játékosa videón keresztül viccelődik a magyar-észt mérkőzésen történt kő-papír-olló játékon, amit a 11-es rúgás eldöntése miatt játszott Szoboszlai Dominik csapatkapitány és Sallai Roland. Ismert, hogy Sallai „nyerte” a játékot, ám kihagyta a büntetőt.

tovább olvasom...

Az egerszegi ellenzék és az operatív törzs

2023. 03 24. 14:27

A robbantásos fenyegetést is lehet politikai haszonszerzésre használni?

Most már nem csak az országos ellenzéki összefogás látszik lazulni…
Fotó: MTI

A zalaegerszegi iskolákat robbantással fenyegető sorozat kapcsán most a nyomozáshoz is egyre többen értenek. Mint a labdarúgáshoz vagy az egészségügyhöz.

tovább olvasom...

Kertben elásott holttest Orosztonyban

2023. 03 24. 11:52

Befejezték a nyomozást a zalai rendőrök

A zalai rendőrök befejezték a nyomozást azzal az orosztonyi férfival szemben, aki bántalmazta, majd megölte barátját.

tovább olvasom...

Közgyűlés után…

2023. 03 24. 11:13

Huszonöt napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés.

Összesen 25 napirendi pontot tárgyalt Zalaegerszeg Képviselő-testülete március 23-án, jórészt egyhangú döntésekkel, korrekt szakmai hozzászólásokkal. Íme a fontosabb döntések:

tovább olvasom...