Újra a ringben

2023. 11 29. 15:15

Juhász Ferenc baloldali aktivista.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Juhász Péterről, a hajdani Együtt felekezet elnökéről legutóbb akkor hallottunk, amikor az elbukott 2018-as országgyűlési választás után (0,66 százalék) tarhálás keretében összekalapozta az államnak visszajáró 150 millió forintos kampánytámogatást.

tovább olvasom...

Bemutatták a palackok visszaváltására alkalmas automatákat

2023. 11 29. 08:25

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Pethő Zsolt vezérigazgató a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. palackok visszaváltására szolgáló automatáinak sajtóbemutatóján.

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya – mondta a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten.

tovább olvasom...

Zalából még elszökött, de Fejér vármegyében elkapták

2023. 11 28. 14:33

Emberölésért körözték a török terroristát

Emberölésért és fegyveres terrorszervezet tagjaként körözték a hatóságok azt a 23 éves török férfit, akit társával embercsempészként fogtak el Magyarországon – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Rajtuk a frász

2023. 11 28. 08:51

Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Még meg sem alakult a Szuverenitásvédelmi Hivatal, máris szidja, köpködi a jól értesült liberális huhogó kórus. Mintha ördögtől való lenne, hogy egy ország vezetése úgy dönt, megakadályozza a külföld beavatkozását a belügyeibe. Értsd: büntetni fogja azt a személyt, aki tiltott külföldi finanszírozást használ fel a választási kampányban.

tovább olvasom...

Nekik fals

2023. 11 27. 12:25

Csak nélkülük szól tisztán a Nélküled

Az Ismerős Arcok zenekar.

Milbacher Róbert irodalomtörténésszel készített interjút a minap Veiszer Alinda. „Érdekes” emberek fordulnak meg Alindánál (aki korábban tévéelnök, főpolgármester, sőt kultuszminiszter is szeretett volna lenni), nemrég Paizs Sickratman Miklós provokálta a nézőket, aki arról beszélt, fű nélkül nem lenne művészete, meg hogy nem tud büszke lenni a magyar Nobel-díjasokra és az Aranycsapatra.

tovább olvasom...

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

2023. 11 27. 12:19

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. november 27-én. A kormányfő mellett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (szemben k).
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Charles Michelt, az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

tovább olvasom...

Rosszullét okozta a halálos balesetet Nagykanizsán

2023. 11 27. 11:03

Nagykanizsa belvárosában 2022 júniusában okozott halálos közúti balesetet egy középkorú nő, aki neki felróható okból nem volt biztonságos vezetésre képes állapotban, amikor munka után, kezdődő rosszulléte ellenére beült a személygépkocsijába és közeli lakására közlekedett.

tovább olvasom...

Nevét adta Lakitelekhez

2023. 11 27. 10:13

„Pozsgay belevágta a csákányt”…

A Szent István-díjas Pozsgay Imre egykori államminiszter.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A Pozsgay Imréről készült írások kikerülhetetlen pillanata, amikor a szerző ráébred, valójában egy fordulatos történelmi korszakról ír – cikkének hőse „csupán” a kor egyik kihagyhatatlan szereplője. Hiszen a politikus-egyetemi tanár pályafutásának állomásai, fordulópontjai egyben a magyar közelmúlt sarokkövei.

tovább olvasom...

Farkasné Keczeli Bianka két aranyat nyert a futócéllövő országos bajnokságon

2023. 11 27. 08:59

Remekelt a Keszthelyi Erdész LK versenyzője

Farkasné Keczeli Bianka duplázott hétvégén.
Fotó Facebook

A nőknél mind a 30+30 lövéses, mind a 40 vegyes versenyszámban Farkasné Keczeli Bianka győzött a futócéllövők 10 méteres országos bajnokságán, amit a hétvégén rendeztek Szentendrén.

tovább olvasom...

Egyre nehezebb helyzetben

2023. 11 27. 08:27

Márton Gábor vereséggel tért vissza Zalaegerszegre

Nem érdemtelenül nyert a Debrecen…
Fotó: DVSC honlapja

A vendég Debrecen hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

tovább olvasom...