Testvérgyilkosság miatt ítéltek el egy zalai férfit Pécsen

2023. 12 06. 08:29

Az ítélet jogerős.

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla jogerősen egy zalai férfit, aki egy taglózókalapáccsal halálra verte a testvérét tavaly ősszel – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi kórház diagnosztikai tömbjének felújítása

2023. 12 05. 14:15

Steiner Attila: több száz milliárd forint energiahatékonysági beruházás van tervben

Steiner Attila: – Észszerűbbé válik az épületek energiafelhasználása.

Reméljük, hogy a napokban zöld lámpát kap Magyarország támogatása az európai uniós helyreállítási alapból, így több száz milliárd forint értékű energiahatékonysági beruházás valósulhat meg – közölte az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Többszörös ámokfutó ellen emeltek vádat Zalában

2023. 12 05. 09:50

Vége az ámokfutásnak? Az ügyészség börtönbüntetést indítványoz.

Börtönbüntetés várhat arra a zalai férfira, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, de több esetben is ámokfutóként menekült az őt üldöző rendőrök elől – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Portréját Medgyessy festette

2023. 12 05. 09:26

Demagógiából csillagos ötös Csillag István.
Fotó: MTI

„Kádárnak csak a saját szabadlábon maradásáért kellett a saját lidércei­vel küzdenie, szemben Orbánnal, akinek dinasztiaalapítóként, egy (bűn)szövetségbe forrt, zsákmányszerző csoport vezetőjeként kell a megszerzett jószágot biztonságba helyeznie” – írja a szörnyű cenzúra közepette Csillag István hajdani szabad demokrata miniszter a Népszavában. (Ez a Csillag István azonos azzal az autópálya-trükköző szabad jómadárral, akit annak idején Medgyessy Péter miniszterelnök ekképpen írt körül: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak”.) A Fidesz – folytatódik a cikk – addig hajlította a törvényeket, hogy formálisan ne legyen támadható, ha családtagjaik megszereztek szinte mindent. „És ezt a haza- és családszerető kormányzást imádja »a nép, az istenadta nép, / Ha oly boldog-e rajt’ / Mint akarom, s mint a barom, / Melyet igába hajt?«”

tovább olvasom...

Egy úriember a védelem közepén

2023. 12 04. 15:34

Búcsú Németh József „Bogyitól”

Németh Józsefet nem tudták a fővárosba csábítani.

Életének 91. évében, hosszas betegség után elhunyt Németh József, vagy ahogyan a zalaegerszegi futballbarátok talán jobban ismerik, „Bogyi”.

tovább olvasom...

Másállapot

2023. 12 04. 11:30

Egy tengerentúlról delegált huhogó… Hivatalosan az USA nagykövete.
Fotó: Koszticsák Szilárd

Továbbra sem bír magával a szereptévesztésben lévő David Pressman. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete ezúttal a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján mondott épületes marhaságokat.

tovább olvasom...

Elkészült a szalapai körforgalom

2023. 12 04. 11:09

Jobbról dr. Pál Attila, Nagy Bálint, Mórocz József, Nagy Ferenc és Czémán Imre.

Átadták a szalapai körforgalmat, amely a Sümeg-Zalaegerszeg, illetve a Karmacs-Jánosháza közötti út kereszteződésében épült. Az avatáson Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, dr. Pál Attila, a Zala VármegyeiKözgyűlés elnöke, valamint Mórocz József, a Magyar Közút Nonprfit Zrt. Zalavármegyei igazgatója mellett részt vett Czémán Imre, Szalapa és Nagy Ferenc, Türje községek polgármestere is.

tovább olvasom...

Katonadolgok

2023. 12 04. 10:42

Vadai Ágnest is elkapta a hadászati fertőzés.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az ukrajnai háború hál’ Istennek nem, de a hülyeség már eszkalálódni látszik, legalábbis ami a hazai ellenzék hadászati elképzeléseit illeti. Kezdődött azzal, hogy Márki-Zay Péter másfél éve előállt orvosért kiáltó követelésével: Magyarország rögvest küldjön katonát, fegyvert meg ágyúgolyót a hadban álló Ukrajna megsegítésére.

tovább olvasom...

Ez nagyon kellett!

2023. 12 04. 10:11

A ZTE győzelme még sokat érhet.
Fotó: ZTE FC Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg 3-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén. Márton Gábor vezetőedző pedig, aki 2020-ban már irányította az együttest, visszatérése óta először vezette győzelemre a ZTE-t.

tovább olvasom...

Nem vagyunk esélytelenek

2023. 12 04. 09:44

A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok

Wesley Sneijder visszavonult holland labdarúgó mutatja Magyarország nevét a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolásán.

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

tovább olvasom...