Befejeződött a zalaegerszegi északi ipari park előközművesítése

2021. 10 28. 08:27

Mintegy 2,2 milliárd forint uniós forrásból valósult meg a beruházás.

Mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával utakat és csomópontokat építettek, illetve előközművesítettek több mint 260 hektárnyi ipari területet Zalaegerszegen, a járműipari tesztpálya melletti északi ipari parkban – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

A harangozó magányossága

2021. 10 28. 08:04

Már megint a harangot kongatja ez a lánglelkű szocialista.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Már megint harangot kongat Ujhelyi István, a magyar szocialisták Brüsszelbe delegált őrlángja. Ez a rigolyája szegénynek. Most amiatt szaladt föl a toronyba, mert a magyar miniszterelnök fogadta – fogadni merészelte! – Marine Le Pent. Mint megtudtuk, ezt rosszul tette. „Az, hogy a Fidesz pártelnöke kikkel barátkozik, saját ízlése és saját döntése. Az azonban, hogy Magyarország miniszterelnöke milyen vállalhatatlan politikai vezetőkkel »smúzol«, viszont már nemzetstratégiai kérdés” – tájékoztatta a nemzetet a közösségi oldalán a piros fejű ceremóniamester. (A francia politikus asszony ugyanis állítólag Európa esküdt ellensége, akinek egyértelmű célja az unió szétrombolása.) Hősünk mindjárt le is vonta a konklúziót: „Ezért (is) kell elzavarni a megzavarodott vezetőt (mármint Orbán Viktort – a szerző) a karmelitából jövő tavasszal.”

tovább olvasom...

Zalaegerszegen folytatódik az elektromos csuklós autóbusz tesztelése

2021. 10 27. 12:13

Sopron után ezen a héten Zalaegerszegen tesztelnek a HUMDA Zrt. Zöld Busz Mintaprojektjének keretében egy új, elektromos meghajtású csuklós autóbuszt, majd Székesfehérváron és Szolnokon folytatódik a program – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

A kokain végcélja Zalacsány volt

2021. 10 27. 12:04

Menetrend szerinti busz sofőrjével szállíttatták a kábítószert

Feltették a buszra a kokaint.
Fotó: kokainfuggoseg.hu

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a menetrend szerinti autóbuszjárat sofőrjével, annak tudta nélkül szállíttatott kokaint egy ismerősének Budapestről Zalacsányba.

tovább olvasom...

Ki is ez a Márki-Zay Péter?

2021. 10 27. 11:21

Az ügyeletes magyar politikai szemfényvesztő, Márki-Zay Péter. A főnök, Gyurcsány Ferenc bábmester előbb-utóbb az ő szálait is elvágja.
Fotó: MTI

Hogy ki is ez a Márki-Zay Péter? Azon kívül, hogy egy politikai kalandor? Pillanatnyilag Gyurcsány Ferenc bábszínház direktor legtöbbet szereplő bábja. Hogy honnét jött, mit csinált korábban? Cikksorozatunkban igyekszünk bemutatni politikai pedigréjét. Ez mondhatni színes és változatos. Talán csak két jelző nem illik hozzá. Hogy politikai karrierje gerinces és karakán lenne.

tovább olvasom...

Új vezetést választott a Zalavölgye Vadásztársaság

2021. 10 27. 09:27

Nagy többséggel döntöttek a változtatás mellett

Vajon milyen jövő vár a Zalavölgye Vadásztársaságra?
Fotó: Illusztráció-Stock fotó

A Zalatáj Kiadó több alkalommal is foglalkozott a Zalavölgye Vadásztársaságnál kialakult helyzettel. Mint írtuk, a Zalaegerszegi Törvényszék felügyelőbiztost nevezett ki a vadásztársasághoz a törvényes működés helyreállítása érdekében.

tovább olvasom...

Szállásadójuk megöléséért súlyos fegyházbüntetésre ítéltek egy zalaegerszegi párt

2021. 10 27. 07:50

A vádlottak és védőik fellebbeztek a Zalaegerszegi Törvényszék ítélete ellen.
Fotó: Zalatáj

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 20, illetve 18 év fegyházra ítélt kedden a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit és egy nőt, mert 2020-ban halálra verték szállásadójukat.

tovább olvasom...

Bősz Anett megszólalt

2021. 10 26. 10:18

Bár ne tette volna…

„Oszd meg és uralkodj” – idézte Bősz Anett. Latinos műveltségéről még nem ismertük…

– Oszd meg és uralkodj! Ez volt a Római Birodalom jelszava, de úgy tűnik, ezt a kormánypártok is átvették – kezdte napirend előtti felszólalását október 25-én a Parlamentben Bősz Anett (DK). Szerinte „az átlagnyugdíjasok zsebéből mintegy másfél millió forintot húzott ki” a kormány a svájci indexálás megszüntetése miatt. – A gyermekvédelmi törvény pedig az LMBTQ-közösség ellen irányul, és meggátolja a gyermekek ismereteinek kiterjesztését, miközben a családi pótlék tizenegy éve nem emelkedett – vélekedett Bősz Anett, aki szerint a miniszterelnök beszéde is a társadalom megosztottságát fedte fel. – A feszültség szítása nem 2010-ben, hanem 2002-ben kezdődött el, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben – jegyezte meg a Gyurcsány-párti képviselő.

tovább olvasom...

Aludj el végre kis Balázs!

2021. 10 26. 10:06

Barkóczi Balázs érdeklődő ember, szeret kérdezni. Rajta tartja a szemét a közpénzen.
Fotó: Facebook

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hozza nyilvánosságra a futballakadémiák, önkormányzatok és kistérségek azon buszainak bérleti szerződéseit, amelyekkel embereket szállítottak az október 23-ai Békementre – mondta a DK szóvivője.

tovább olvasom...

1956 után nem lehetett hinni a kommunizmusban

2021. 10 25. 09:50

Gulyás Gergely volt az ünnepi szónok Keszthelyen

Gulyás Gergely, Nagy Bálint, Sifter Rózsa kormánymegbízott és Manninger Jenő (b-j) az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Keszthelyen 2021. október 22-én.

Magyarország 1956 október 23-án a nemzetközi figyelem középpontjába került; ami ezen a napon történt, az egy egész nemzedék számára példaként szolgált – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 22-én, pénteken Keszthelyen, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulója alkalmából tartott városi megemlékezésen.

tovább olvasom...