Ülést tartott a védelmi bizottság

2021. 10 29. 13:59

Dr. Sifter Rózsa adta át az emlékplakettet Egri Gyulának.

Október 28-án tartotta soros ülését a Zala Megyei Védelmi Bizottság. A testület elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott kitért arra, hogy a koronavírus elleni védelem Zalában mindhárom hullám esetében eredményes volt, de a jelenlegi hatvan százalékos átoltottságon még javítani lehet.

tovább olvasom...

„A migránsok nélkülözhetetlenek…”

2021. 10 29. 09:36

A svéd uniós biztos, mint orvosi eset

Nem ártana, ha Ylva Johansson nem csak konferenciákon szólalna fel, hanem „tapasztalatcseréken” is részt venne a nyugat-európai nagyvárosok migránsok által „irányított” negyedeiben. Olyan helyeken, ahová még a rendőrök sem kísérik el.
Fotó Kenzo Tribouillard/AFP

Nem tudom, hogy az Európai Unióban időközönként van-e alkalmassági orvosi vizsgálat, de ha nincs, akkor nem ártana mihamarabb bevezetni.

tovább olvasom...

Kötelező a maszk használata a zalai bíróságokon

2021. 10 29. 08:03

Az intézkedések november másodikától lépnek hatályba.
Fotó: Zalatáj

A Zala megyében működő bíróságok épületeibe belépéskor és az ott tartózkodás ideje alatt mindenki köteles az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni.

tovább olvasom...

Ehhez már tényleg vastag pofabőr kell

2021. 10 28. 13:24

Saját bűneikkel támadja a baloldal politikai ellenfelét

Szakács László a régi bolsevik receptet használta.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kórházakat Gyurcsány Ferenc volt MSZP-s miniszterelnök és a baloldal zárt be, valamint vitt a csőd szélére a sorozatos pénzkivonással – emelte ki szerdai, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Fidesz.

tovább olvasom...

Logisztikai központot épít a Magyar Posta Nagykanizsán

2021. 10 28. 08:39

80-100 munkahelyet teremt a beruházás.

Zöldmezős beruházással logisztikai központot épít Nagykanizsán a Magyar Posta egy eddig magánkézben lévő iparterület megvásárlásával – jelentette be szerdán Nagykanizsán a térség fideszes országgyűlési képviselője.

tovább olvasom...

Befejeződött a zalaegerszegi északi ipari park előközművesítése

2021. 10 28. 08:27

Mintegy 2,2 milliárd forint uniós forrásból valósult meg a beruházás.

Mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával utakat és csomópontokat építettek, illetve előközművesítettek több mint 260 hektárnyi ipari területet Zalaegerszegen, a járműipari tesztpálya melletti északi ipari parkban – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

A harangozó magányossága

2021. 10 28. 08:04

Már megint a harangot kongatja ez a lánglelkű szocialista.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Már megint harangot kongat Ujhelyi István, a magyar szocialisták Brüsszelbe delegált őrlángja. Ez a rigolyája szegénynek. Most amiatt szaladt föl a toronyba, mert a magyar miniszterelnök fogadta – fogadni merészelte! – Marine Le Pent. Mint megtudtuk, ezt rosszul tette. „Az, hogy a Fidesz pártelnöke kikkel barátkozik, saját ízlése és saját döntése. Az azonban, hogy Magyarország miniszterelnöke milyen vállalhatatlan politikai vezetőkkel »smúzol«, viszont már nemzetstratégiai kérdés” – tájékoztatta a nemzetet a közösségi oldalán a piros fejű ceremóniamester. (A francia politikus asszony ugyanis állítólag Európa esküdt ellensége, akinek egyértelmű célja az unió szétrombolása.) Hősünk mindjárt le is vonta a konklúziót: „Ezért (is) kell elzavarni a megzavarodott vezetőt (mármint Orbán Viktort – a szerző) a karmelitából jövő tavasszal.”

tovább olvasom...

Zalaegerszegen folytatódik az elektromos csuklós autóbusz tesztelése

2021. 10 27. 12:13

Sopron után ezen a héten Zalaegerszegen tesztelnek a HUMDA Zrt. Zöld Busz Mintaprojektjének keretében egy új, elektromos meghajtású csuklós autóbuszt, majd Székesfehérváron és Szolnokon folytatódik a program – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

A kokain végcélja Zalacsány volt

2021. 10 27. 12:04

Menetrend szerinti busz sofőrjével szállíttatták a kábítószert

Feltették a buszra a kokaint.
Fotó: kokainfuggoseg.hu

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a menetrend szerinti autóbuszjárat sofőrjével, annak tudta nélkül szállíttatott kokaint egy ismerősének Budapestről Zalacsányba.

tovább olvasom...

Ki is ez a Márki-Zay Péter?

2021. 10 27. 11:21

Az ügyeletes magyar politikai szemfényvesztő, Márki-Zay Péter. A főnök, Gyurcsány Ferenc bábmester előbb-utóbb az ő szálait is elvágja.
Fotó: MTI

Hogy ki is ez a Márki-Zay Péter? Azon kívül, hogy egy politikai kalandor? Pillanatnyilag Gyurcsány Ferenc bábszínház direktor legtöbbet szereplő bábja. Hogy honnét jött, mit csinált korábban? Cikksorozatunkban igyekszünk bemutatni politikai pedigréjét. Ez mondhatni színes és változatos. Talán csak két jelző nem illik hozzá. Hogy politikai karrierje gerinces és karakán lenne.

tovább olvasom...