A bohózat bohózata

2021. 10 06. 09:10

Itt még egymás mellett Márki-Zay Péter (balról) és Karácsony Gergely. A szavazólapon már nem lehetnek…
Fotó: Facebook

Nézzük a kiinduló helyzetet! A „demokratikus” ellenzék a hatalomvágytól és az Orbán-gyűlölettől vezérelve kitalálta a magyar előválasztás nevű selejtezőt, hogy megtalálja azokat a jelölteket, akik 2022 tavaszán legyőzhetik a Fidesz-KDNP embereit. Megtetszett nekik a külföldi minta, hiszen ezt a demokrácia mintaországában, az Amerikai Egyesült Államokban már régóta művelik (némileg magasabb szinten, hiszen nagyobb a tét).

tovább olvasom...

Arad: nemzeti gyászhelyünk

2021. 10 06. 07:41

172 éve végezték ki a szabadságharc hős tábornokait

Az Aradon kivégzett 13 vértanú.

1849. október 6.-án bő aratása volt Aradon a halál angyalának. A várbörtön komor udvarán német vezényszavak visszhangzottak, pattogtak, mint gellert kapott puskagolyók a kövezeten, s érkeztek sorban a halálra ítéltek: Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Lahner György, gróf Leiningen-Westerburg Károly, Nagy Sándor József, Pöltemberg Ernő, Török Ignác, gróf Vécsey Károly, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Lázár Vilmos és Schweidel József, a magyar szabadságharc hős tábornokai.

tovább olvasom...

Csalt és sikkasztott egy zalaegerszegi autókereskedő

2021. 10 05. 10:06

36 rendbeli csalás és 13 rendbeli sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Több tucatnyi csalás és sikkasztás miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi használtautó-kereskedő ellen, aki éveken át közel félszáz ügyfelének nem adta át az általuk kifizetett autót vagy az eladásért járó pénz jelentős részét.

tovább olvasom...

Az arcbőr vastagsága

2021. 10 05. 09:51

– avagy a LIBE-bizottság Magyarországon

A „tárgyilagos” bizottság elnöke, Gwendoline Delbos-Corfield az előtérben. Jobbról az „elfogulatlan” Donáth Anna.
Fotó: Mandiner

 

Donáth Anna momentumos EP-képviselő maga a biológiai csoda. Nem valószínű, hogy létezik még a Földön olyan nő rajta kívül, akinek vastagabb az arcán a bőr, mint neki. Beleillik ennek a Magyarországon járt LIBE-bizottságnak a női tagozatába. Ennyi rosszarcú némber… Még a látszatra sem adtak ezek a gátlástalanok. Más esetben a „vizsgált” országgal határos államból sem delegálnak tagot ilyen bizottságba, ám Magyarország esetében Donáth Annát, ezt a közismerten országáruló, hazug rihonyát is beválogathatták.

tovább olvasom...

Vádat emeltek az ördög ügyvédjeként ismert ügyben

2021. 10 04. 14:24

Dr. Czeglédy Csaba (balról) korábban elismerte, hogy őt gyanúsították meg, de nem ő áll Az ördög ügyvédje blog mögött. Dr. Czeglédy mellett pártfőnöke, Gyurcsány Ferenc.

Vádat emeltek az ördög ügyvédjeként ismert ügyben. A Fővárosi Főügyészség szerint az ügyvéd foglalkozású vádlott és társa különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép- és videofelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten – tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

tovább olvasom...

Kegyetlen, döbbenetes, embertelen…

2021. 10 04. 10:15

Gyurcsány Ferenc öröksége

Sokan megtekintették Zalaegerszegen is a mobil kiállítást.

Lovasrohamok, szemkilövetések – 2006 őszét mutatta be a Vérbe fojtott szabadság című kiállítás Zalaegerszegen is, amelyet az elmúlt hétvégén tekinthettek meg az érdeklődők a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok előtti téren.

tovább olvasom...

Filmszakadás…

2021. 10 04. 10:10

Karácsony Gergely hallgat, ha egy kérdésre világos, egyértelmű, őszinte választ kellene adni. Ő a „hipermellébeszélő” vagy „hiperhallgató”.
Fotó: Havran Zoltán

Arról érdeklődött minap Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője Karácsony Gergelytől, miért nehezítik meg az Elkxrtuk bemutatását, miközben hatalmas az érdeklődés a film iránt. A főpolgármester helyett a DK városházi ülnökei álltak elő „magyarázattal”. Gy. Németh Erzsébet szerint ez nem az a városvezetés, amely megszabja, melyik moziban mit kell játszani. Majd sokat sejtetőn hozzátette: „Amikor ide kerültem 2019. november 5-én, a szereposztó díványt is kivitettem az irodámból.” (A korábbi városvezető, Tarlós István a PestiSrácok.hu-nak elmondta, ők ugyanazokat a bútorokat használták, amelyeket Gy. Némethék még 2010 előtt. Honnan tudja Erzsike, hogy az a dívány szereposztó volt? Hm.)

tovább olvasom...

Elkezdődött a volt KISZÖV székház, az egykori Korona szálló felújítása

2021. 10 04. 09:58

A látványterv szerint így illeszkedik majd jelenlegi környezetébe a felújított épület.
Fotó: Facebook

A Modern Városok Program városrehabilitációs elemének részeként elkezdődött az 1858-ban épült egykori Korona Szálló, a volt KISZÖV székház teljes külső és belső felújítása is Zalaegerszegen. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Bali Zoltán alpolgármester és dr. Kovács Gábor főjegyző.

tovább olvasom...

Év végére elkészül a zalaegerszegi tesztpálya

2021. 10 01. 13:31

Palkovics László (jobbról) és Varga Mihály pénzügyminiszter a zalaegerszegi tesztpályán.

Év végére elkészül a zalaegerszegi ZalaZONE Járműipari Tesztpálya, jövőre vagy legkésőbb két év múlva pedig már a teljes kapacitása le lesz kötve – jelentette be Palkovics László pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Állatkínzás miatt felelhet egy férfi Lentiben

2021. 10 01. 12:01

A Lenti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek egy férfit.

tovább olvasom...