Robot zúzott halálra egy embert Dél-Koreában

2023. 11 09. 10:11

A fotó illusztráció

Rakodó robotkar zúzott halálra egy férfit egy dél-koreai gyárban, miután nem tudta megkülönböztetni az általa pakolt, élelmiszerrel teli dobozoktól.

tovább olvasom...

Az FTC ellen, idegenben zárja az évet a ZTE FC

2023. 11 09. 10:04

2023. szeptember 3.-án 6-2-re nyert az FTC Zalaegerszegen. Ennél jobb évzárót remélnek a zalai csapat szurkolói.
Fotó: fradi.hu

December 17-én, Felcsúton a Puskás Akadémia FC és a Mezőkövesd mérkőzésével zárul majd az idei év a labdarúgó OTP Bank Ligában.

tovább olvasom...

Vannak helyzetek, amikor félre kell tenni a nézeteltéréseket

2023. 11 09. 09:53

Novák Katalin partnerséget ajánl a magyar EP-képviselőknek

Novák Katalin köztársasági elnök találkozója a magyar EP-képviselőkkel Brüsszelben. Jobbról Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetője.

Vannak olyan helyzetek, amikor érdemes félretenni a jogos pártpolitikai nézeteltéréseket vagy a szemléletbeli különbséget is a közös érdekek képviselete érdekében – jelentette ki Novák Katalin Brüsszelben szerdán.

tovább olvasom...

Lezárult Zalában az Ifjúsági Garancia Program

2023. 11 09. 09:35

A zárókonferencia résztvevői.

Az Ifjúsági Garancia elnevezésű, a magyar kormány és az Európai Unió partnerségében megvalósuló program 2015-ben indult Magyarországon, célul tűzve a 25 év alatti fiatalok munkához, illetve képzéshez juttatását. A Zala vármegyében 5,2 milliárd forinttal gazdálkodó projektet a kormányhivatal és a járási hivatalok koordinálták. Az eredményekről november 7.-én zárókonferencián számoltak be a Mindszentyneumban tartott tanácskozáson.

tovább olvasom...

Újra Krekó

2023. 11 09. 09:18

Krekó fekáliamixert is meg lehet érteni…
Fotó: Facebook

„Orbán Viktor azt hiszi magáról, hogy látnok, aki jól ismeri az európai politikát, míg mindenki más téved. Megpróbálja magát Európa jövőbeli vezetőjének beállítani, de a legtöbb várakozása tévesnek bizonyul” – állítja a The New York Timesban megjelent cikkében Krekó Péter. (Krekó annak a Political Capitalnak a vezetője, amely Gyurcsány Ferenc ámokfutásának éveiben sok száz milliós megbízást kapott a kétségbeejtő habzóborásztól. Legemlékezetesebb mondása: „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket”.)

tovább olvasom...

A biztonság kulcsfontosságú Magyarország számára

2023. 11 09. 09:08

Novák Katalin és Jens Stoltenberg találkozója

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt a védelmi szövetség brüsszeli székházában.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A biztonság kulcsfontosságú Magyarország és a magyar emberek számára, NATO-tagsága a biztonságot szavatol úgy az országnak, mint a szélesebb régiónak – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök a NATO brüsszeli székházában szerdán.

tovább olvasom...

Paktum konferenciát rendeztek a Megyeházán

2023. 11 08. 16:10

Pácsonyi Imre is az előadók között volt.

November 7-én került megtartásra a Zala Vármegye Önkormányzata konzorciumvezetésével, a Zala Vármegyei Kormányhivatal, a Zala Vármegyei Önkormányzati Hivatal, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. partnerségével megvalósított TOP-5.1.1-15/2015 „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című projekt konferenciája.

tovább olvasom...

Az innovációs ökoszisztéma is kiépült a zalaegerszegi tesztpálya körül

2023. 11 08. 15:48

Palkovics László brüsszeli tájékoztatója

A közlekedés jövőjével kapcsolatos szakmai konferencián vesz részt Palkovics László Brüsszelben.
Fotó: Rosta Tibor /MTI

A Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya körül már egy olyan innovációs ökoszisztéma épült ki, ami egyebek között kutatóintézetnek, hadiipari vállalatnak is otthont ad – mondta Palkovics László az MTI-nak adott nyilatkozatában szerdán Brüsszelben.

tovább olvasom...

Nőkkel erőszakoskodó, visszaeső férfit fogtak el Zalaegerszegen

2023. 11 08. 14:36

Nem sokáig volt szabadlábon, a rendőrök elfogták.
Fotó: Zalatáj

Őrizetbe vettek Zalaegerszegen egy nyáron szabadult férfit, aki egy hét alatt két nőt is megtámadott – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Eltűnés miatt keresik Farkas Rafaelt

2023. 11 08. 12:08

Farkas Rafael szeptember 9-én távozott a gyermekotthonból.

A zalaegerszegi rendőrök keresik a 15 éves Farkas Rafaelt.

tovább olvasom...