Európai szintű egészségcentrummá vált Lenti

2022. 11 17. 15:11

Felavatták a Balance Medical Centert

Navracsics Tibor szerint a beruházás sikeréhez a helyben élők ötletgazdagsága és elszántsága is szükséges. Lentiben évek óta szisztematikus építkezés folyik.

Évtizedek alatt, lépésről lépésre mára európai szintű, regionális szerepet betöltő egészségcentrummá vált Lenti – fogalmazott a területfejlesztési miniszter a csütörtökön, a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark egészségturisztikai fejlesztésének ünnepélyes átadásán.

tovább olvasom...

Magyar – szlovén gazdasági fórum Lentiben

2022. 11 17. 14:22

Navracsics Tibor (j3), Aleksander Jevsek (j2), valamint Máthé László Eduárd lendvai főkonzul (b), Pál Attila (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke (b2), Vigh László fideszes országgyűlési képviselő (b3) és Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (ZMKIK) elnöke (j) az iparkamara és a Muravidéki Gazdasági Kamara magyar-szlovén gazdaságfejlesztési fórumán és üzletember-találkozóján.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A közösségek közötti jó kereskedelmi, gazdasági kapcsolatok biztosítják a békét, erősítik a kölcsönös megértést – jelentette ki a területfejlesztési miniszter csütörtökön Lentiben, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának (ZMKIK) a Muravidéki Gazdasági Kamarával közösen szervezett magyar-szlovén gazdaságfejlesztési fórumán és üzletember-találkozóján.

tovább olvasom...

Novák Katalin: Magyarország és Izrael is a békét képviseli

2022. 11 17. 13:24

Novák Katalint fogadta Jichák Hercog.

Magyarország és Izrael is a béke képviselője – mondta Novák Katalin köztársasági elnök, miután találkozott csütörtökön Jichák Hercoggal, Izrael Állam elnökével Jeruzsálemben.

tovább olvasom...

Müller

2022. 11 17. 11:26

tovább olvasom...

Vadai vicce Vincével

2022. 11 17. 11:08

– s főleg a külüggyel

Visszafelé sült el az árnyékkormány árnyék honvédelmi miniszterének ágyúja. Sportnyelven szólva árnyékra vetődött.
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Nyilván semmi új nincs abban, hogy a baloldal nem tud helyesen írni és/vagy fogalmazni, de azért az lenne a minimum, hogy amikor keresik a kákán a csomót, legalább annyi fáradtságot vesznek, hogy utána néznek, hogy az általuk megtámadott személy hogyan írja a nevét. A Demokratikus Koalíció (DK) árnyék honvédelmi minisztere ezt nem tette meg, jól le is égette magát.

tovább olvasom...

Gábor György választékos szókészlete

2022. 11 17. 09:42

–avagy példabeszéd a földhözragadt orbánistáknak

Emberünknek napi, heti rendszerességgel fogást kell keresnie a miniszterelnökön, ha esik, ha fúj…
Fotó: OLKT.net

Nincs könnyű helyzetben Gábor György, a DK „szellemi műhelyének” frontembere. (A tudós társulat Gyurcsány Ferenc ötletére alakult azzal a céllal, hogy megfogalmazza, miért nem jó nekünk az Orbán-világ.) Emberünknek napi, heti rendszerességgel fogást kell keresnie a miniszterelnökön, ha esik, ha fúj… Nem könnyű pálya.

tovább olvasom...

Még folyik a rendőrségi vizsgálat

2022. 11 17. 08:32

A gyűrűsi lólopás (5.)

Egyelőre még nincs vádemelési javaslat a gyűrűsi ménesből ellopott lovak ügyében.
Fotó: Zalatáj

Régen foglalkoztunk már a Zala megyei Gyűrűsön történt lótolvajlással, lassan fél év is eltelt azóta, így úgy gondoltuk, hogy célszerű lenne ismét érdeklődni a rendőrségen.

tovább olvasom...

„Ez egy kisebb fajta csoda”

2022. 11 17. 07:57

Bizzer András kedvező kanizsai hírről számolt be

Orbán Viktor Nagykanizsán járva is kijelentette, hogy a kormány nem hagyja magára az önkormányzatokat. Ez most a dél-zalai város esetében is bebizonyosodott.
Fotó: Facebook

Az orosz-ukrán háború kapcsán született, Oroszország elleni szankciók vesztese a Sberbank is. Ez súlyosan érintette Nagykanizsát, hiszen a bank az önkormányzat számlavezető pénzintézete (volt).

tovább olvasom...

Felavatták a járműtechnikai központot Zalaegerszegen

2022. 11 16. 14:46

Palkovics: Magyarország egyre fontosabb szereplő az autóipari kutatás-fejlesztésben

Palkovics László kiemelte: „Az volt a cél, hogy az ipar high-tech, zöld és magyar legyen.”

Magyarország egyre fontosabb szereplő az autóipari kutatás-fejlesztésben – mondta Palkovics László leköszönt technológiai és ipari miniszter a kormány képviseletében tartott beszédében az osztrák autóipari fejlesztőcég, az AVL által Zalaegerszegen, a ZalaZONE tesztpálya mellett létesített járműtechnikai központja avatásán szerdán.

tovább olvasom...

A jobboldali „propaganda” és Föőr Gábor

2022. 11 16. 10:27

A zalai vállalkozó hírportáljának a balliberális oldalon sem örül mindenki

„A propaganda” szerint a bukott miniszterelnök-jelölthöz érkező pénzből juthatott a Genesis Médiacsoportnak is.
Fotó: frisshirek.hu

A Zalatáj januárban háromrészes riportban szólaltatta meg Föőr Gábor zalai vállalkozót (a cikkek írásunk után találhatók). Föőr Gábor az ellenzéki előválasztáson Zala megye 1. számú választókerületében dr. Csidei Irén mögött a második helyen végzett. A fiatalember a Jobbik (jelölőszervezete volt – a szerk.) és a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként mérettette meg magát.

tovább olvasom...