Hszi Csin-ping és Orbán Viktor találkozója Pekingben

2023. 10 17. 10:19

A kínai-magyar kapcsolatok soha nem látott magasságokba emelkedtek

Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnök (j) Pekingben 2023. október 17-én.

Hszi Csin-ping elnöksége alatt a kínai-magyar kapcsolatok „soha nem látott magasságokba emelkedtek”, és ez Magyarország számára rendkívül előnyös és hasznos – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pekingben, a kínai államfővel folytatott találkozóján.

tovább olvasom...

Lebukott a Zalaistvánd környéki orvvadász

2023. 10 17. 10:11

Gímszarvas borjú a hurokban

A Zalaistvánd környékén élő 60 éves vádlott a lakóházához közeli erdőrészen 2023. március 13-án az esti órákban kihelyezett egy saját maga által készített drót hurkot abból a célból, hogy vadat ejtsen el. Másnap délután észlelte, hogy egy gímszarvas borjú van a hurokban, amely elpusztult.

tovább olvasom...

A keszthelyi Major Veronika 3. és 4. a világranglistán

2023. 10 17. 09:33

Major Veronikának reális esélye van kijutni a párizsi olimpiára.

A férfi légpuskások 10 méteres számában Pekler Zalán vezeti a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) legfrissebb világranglistáját.

tovább olvasom...

Történelmet nem lehet sem venni, sem csinálni, ha nincs

2023. 10 17. 09:21

A magyar öröm sokaknak súlyos fájdalmat okoz. A mellékhatásokról kérdezze orvosát, gyógyszerészét…
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szombaton fontos győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott a szerbek ellen hazai pályán a Puskás Arénában, ezzel oda-vissza megverve déli szomszédunkat. Karnyújtásnyira van az Európa-bajnokság – ezúttal pótselejtező nélkül – a magyar csapat hatalmas szívvel játszva hozta egymás után a komoly akadályokat. Hihetetlen hangulat fogadta a szerbeket és egy monumentális élőkép a Carpathian Brigades jóvoltából, akik egy hatalmas Rózsa Sándor alakkal motiválták a magyar válogatottat.

tovább olvasom...

A magyar recept titka

2023. 10 17. 09:12

Novák Katalin: büszkék vagyunk, mert két új Nobel-díjunk van

A köztársasági elnök és a két Nobel-díjas.

„Magyarország két nagyszerű magyar elme világraszóló sikerét ünnepli” – kezdte beszédét a köztársasági elnök hétfőn Budapesten, amikor díszvacsorát adott a két Nobel-díjas tudós tiszteletére a Pesti Vigadóban.

tovább olvasom...

Bajuszt akasztottak

2023. 10 17. 08:54

Lenne egy kis munka a vasútállomáson.
Fotó: Wikipédia

A pár esztendeje felújított maglódi vasútállomás falára nemrég emléktábla került. A kisváros (akkor még falu) szülöttének, Bajusz Rezsőnek, a MÁV egykori vezérigazgatójának emléke előtt kívánt így tisztelegni a tábla­állító polgári kör – ahogyan az a néhai vasutasvezér munkásságát méltató Kérges László alpolgármester és Varga Zoltán korábbi könyvtárigazgató beszédéből is kiderült.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a két Nobel-díj nagy dicsőség Magyarországnak

2023. 10 16. 10:27

Krausz Ferenc szüleinél a köztársasági elnök.

A két Nobel-díj nagy dicsőség Magyarországnak, ünnepeljük együtt, hogy két rendkívüli magyar ember ilyen komoly elismerést szerzett az egész nemzet legnagyobb örömére és büszkeségére – hangsúlyozta a köztársasági elnök a feol.hu-nak adott Fejér vármegyei látogatását értékelő hétfői interjújában.

tovább olvasom...

Lebukott a zalaegerszegi autónepper

2023. 10 16. 09:11

Többszörösen minősülő csalás miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A 20 éves zalaegerszegi férfi 2020 őszén határozta el, hogy értékesítés céljából vásárolt használt személygépkocsik eladásából, cseréjéből származó nyereségből próbál rendszeres bevételt biztosítani saját és családja megélhetéséhez.

tovább olvasom...

Karja a magasban

2023. 10 16. 09:01

Papp Laci, a bokszbajnok. Csak tanulni lehetett tőle. Tartást, humort, emberszeretetet…
Fotó: Facebook

Húsz éve nincs közöttünk Papp Laci. Nem László – Laci. A Papp Laci. Egy ország szólította a keresztnevén. És ő egy országot emelt magával a magasba. Egy-egy parádés győzelme után minden magyar kihúzta magát: lám, milyen nagyszerű fiaink vannak, hová tartozunk! Kivételes ember volt – illetve nagyon is köznapi. Soha nem játszott sztárt, nem volt megírt forgatókönyve, előre gyártott mosolya. Úgy beszélgetett veled, mintha százéves cimborák lennétek, és ezt mindig szívéből tette.

tovább olvasom...

Magyarország továbbra is nagy reményeket fűz az együttműködéshez Kínával

2023. 10 16. 08:51

Orbán Viktor Pekingben tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Li Csiang kínai kormányfő (b) Pekingben 2023. október 16-án.

Magyarországban Kínának továbbra is jó barátja létezik Közép-Európában, az együttműködéshez Budapest nagy reményeket fűz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben, Li Csiang kínai kormányfővel folytatott találkozóján.

tovább olvasom...