Zalai strand lett a legjobb

2022. 07 08. 10:24

A vonyarcvashegyi Lido strand.
Fotó: We Love Balaton

A balatoni strandminősítő megmérettetésre az idén 45 strand üzemeltetője jelentkezett, közülük a legmagasabb pontszámot a vonyarcvashegyi Lido strand kapta, és 28 strand nyerte el a legjobbaknak járó, ötcsillagos Kék Hullám Zászlót – hangzott el a Balatoni Szövetség (BSZ) díjkiosztó ünnepségén Július hetedikén Révfülöpön.

tovább olvasom...

„Magyarország nélkül valószínűleg már régen elveszett volna Európa”

2022. 07 08. 10:14

Az EU többet foglalkozik a genderideológiával, mint saját polgáraival

Az osztrák politikus szerint az unió nem törődik az állampolgáraival.
Fotó: Európai Parlament

Orbán Viktor egy új, friss konzervatív-hazafias mozgalom arca lehet a kontinensen – mondta a Magyar Hírlapnak Harald Vilimsky. Kulcsfontosságú, hogy megőrizzük a konszenzusos döntéshozatalt az Európai Unióban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti delegációvezetője, Harald Vilimsky szerint. Hangsúlyozta, meg kell védeni Európa külső határait, Orbán Viktor pedig az új európai jobboldal élére állhat.

tovább olvasom...

Munkájukra nagy szükség van

2022. 07 08. 08:28

Vizsgát tettek az idei falu- és tanyagondnoki képzés résztvevői

A sikeres vizsgát tett hallgatók a vizsgabizottság tagjaival és a közgyűlés elnökével.

Zala megyében második alkalommal szervezte meg és bonyolította le a megyei önkormányzat a falu-és tanyagondnoki alapképzést. A hallgatók 2022. július 7-én tettek eleget a szóbeli vizsga követelményeinek.

tovább olvasom...

Ha a demagógia fájna, Békesi üvöltene

2022. 07 08. 08:08

Megint jönnek, fenekednek

Most Békesi volt az ügyeletes aggódó…
Fotó: MTI/Marjai János

Ezen a héten Békesi László egykori szocialista pénzügyminiszter aggódott a magyar gazdaság állapotáért – valószínűleg ő volt az ügyeletes. (Valaki egyszer összeszámolhatná, hány ilyen siránkozást olvashattunk/hallgathattunk eddig a túloldal látnokaitól. Egy kaptafára készülnek a bölcsességek, bár látni, előadóik igyekeznek színezni az ökörségeiket.).

tovább olvasom...

Homokzsák-gát a belvárosban

2022. 07 07. 13:26

Érdekes látvány fogadja Zalaegerszegen, az Ady utcában közlekedőket: az egykori zsinagóga mellett nemrég átadott épület oldalát homokzsákokból álló gát övezi.

tovább olvasom...

Szerb kosaras érkezik a ZTE-hez

2022. 07 07. 11:29

Újabb átigazolási hírt jelentett be a Zalakerámia ZTE KK, tovább erősödött a csapat a szerb nemzetiségű Danilo Ostojic-csal.

tovább olvasom...

Döntetlen Nemesnépen

2022. 07 07. 11:19

Új időközi polgármester-választás lesz

Ismét az urna elé kell járulni Nemesnépen.

A Zala megyei Nemesnépen a jogerős döntés után szavazategyenlőség alakult ki a két független jelölt, a települést eddig is vezető Nagy István és Dénes Zoltán között. A június 26-i szavazáson Nagy István egyetlen szavazattal előzte meg kihívóját, ám Dénes Zoltán fellebbezése kapcsán a Zala Megyei Területi Választási Bizottság megváltoztatta a Nemesnépi Helyi Választási Bizottság határozatát. Ennek értelmében a két polgármester-jelöltre leadott érvényes szavazatok számát a következők szerint állapította meg: Nagy István független jelölt 45 érvényes szavazat, Dénes Zoltán független jelölt 45 érvényes szavazat.

tovább olvasom...

A háborúnak és a szankcióknak véget kell vetni!

2022. 07 07. 09:37

Balaicz Zoltán tájékoztatása a Megyei Jogú Városok Szövetsége üléséről

Balaicz Zoltán Navracsics Tiborral egyeztet.

Budapesten ülésezett a Megyei Jogú Városok Szövetsége, ahol az ország 25 megyei jogú városának, illetve megyeszékhelyének polgármesterei egyeztetéseket folytattak az előttünk álló nehéz időszakról Varga Mihály pénzügyminiszterrel, Lázár János építési és beruházási miniszterrel, valamint Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel. Az eseményről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere közösségi oldalán számolt be:

tovább olvasom...

Zalaegerszeg ipari és technológiai központtá válik

2022. 07 07. 08:55

Magyarország a gyártásban és kutatás-fejlesztésben régiós védelmi ipari központtá válhat

A csarnok bejárásán…

A kormány kiemelt nemzeti és gazdaságstratégiai célja, hogy Magyarország a gyártásban és kutatás-fejlesztésben Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központjává váljon – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Eltángálták a riszálókat

2022. 07 06. 09:11

Képernyőfotó a videofelvételről.

Minapi hír szerint migránsok támadtak a linzi Pride felvonulóira; a felajzott előemberek csapatostul rontottak rá a büszke melegekre. Bár nászra nem került sor, kiadósan eltángálták a riszálókat, három lányt (vagy azt alakító demonstrálót) kórházba kellett szállítani.

tovább olvasom...