Lentiből jött a Zalatáj ellen küzdő plakátharcos

2023. 10 09. 10:38

Ami nem tetszik a Momentumnak, az hazugság. Világos, demokrácia van.

 

Több olvasónk is jelezte, hogy múlt pénteki plakátragasztó vendégünk Lentiben lakik, s a Momentum nevű, rombolásra szakosodott, pártnak nevezett szabadcsapat lelkes aktivistája.

tovább olvasom...

Kutyákat lopott a garabonci nő

2023. 10 09. 10:14

Az ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat.

Az 59 éves garabonci lakosú nő 2022. október 28-án észlelte, hogy egy lakóhelyéhez közeli ingatlan udvarán megsérült egy 3 hónapos rotweiler kutyakölyök, ezért a kutyát magához vette, ellátta, gazdájának azonban nem vitte vissza, hanem az 50.000 forint értékű kutyát elajándékozta.

tovább olvasom...

Oroszlányi oroszlánok

2023. 10 09. 09:13

Két mérkőzés, két fájó vereség.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK honlapja/Bálizs Zsuzsa

Súlyos vereséget szenvedett a Zalakerámia ZTE KK NB I-es férfi kosárlabda-csapata október 7.-én Oroszlányban. A hazaiak oroszlánként küzdöttek, az egerszegiek viszont félénk nyusziként játszottak. A kudarc azért is fájó, mert a tv-közvetítés miatt sokan láthatták az országban. A Szeged elleni hazai vereség után újabb hidegzuhany…

tovább olvasom...

Elhunyt Sólyom László

2023. 10 09. 09:00

A felvétel 2015. november 24-én készült a budapesti Lengyel Intézetben Sólyom Lászlóról.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Meghalt Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke, akadémikus, egyetemi tanár vasárnap – tudatta a volt köztársasági elnök titkársága az MTI-vel.

Sólyom László „óriási erővel, tevékenyen és derűvel viselt hosszú betegség után” hunyt el – áll a Landi Balázs által jegyzett közleményben.

tovább olvasom...

Megint Rutte…

2023. 10 09. 08:51

Egy bukott miniszterelnök kritizál

Futóbolonddal állunk szemben, nyugi…
Fotó: Facebook

Továbbra is rajtunk élezi a nyelvét Mark Rutte holland miniszterelnök, a liberalizmus régi bajnoka. Ezúttal az EU-vezetők granadai találkozóján tette ezt, ahol Lengyelország és Magyarország is felszólalt a migránskvóta bevezetése ellen. Rutte szerint a migránskérdés nem okoz olyan nagy vitát, mint ahogyan azt a két ország beállítja, annak folyamatos emlegetése inkább a magyar és a lengyel belpolitikai kérdésekre vezethető vissza.

tovább olvasom...

Lélegzetvétel szünet előtt

2023. 10 09. 08:40

ZTE-győzelem Mezőkövesden

A három pontot érő második gól.
Képernyőfotó: M4 Sport

A ZTE 2-1-re nyert Mezőkövesden szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

tovább olvasom...

Ahogy az ÉVE frakcióvezetője látja

2023. 10 09. 08:04

Nagykanizsai beszélgetés dr. Fodor Csabával (2.)

Dr. Fodor Csaba: – A járvány jelentős hatással volt a gazdaságra, ezt nem vitatom.
Fotó: Zalatáj

Folytatjuk beszélgetésünket dr. Fodor Csabával, a nagykanizsai közgyűlés baloldali ÉVE-frakciójának vezetőjével. (Interjúnk első része a mostani cikk alján elérhető.)

tovább olvasom...

Leleplezték a Zalatájat!

2023. 10 06. 14:07

SpongyaBob, a leleplező riporter.

Ma, ebédről visszatérve a szerkesztőségi lépcsőház bejáratánál egy lelkes Zalatáj-rajongóba botlottam, aki serényen ragasztgatta a ház falára a kiadót dicsérő plakátokat.

tovább olvasom...

A bejelentésben első lett

2023. 10 06. 11:16

Beszélgetés ifj. Koltai Tiborral (3.)

Ifj. Koltai Tibor: – Független jelöltként indulok.
Fotó: ifj. Koltai Tibor FB-oldala

Ifj. Koltai Tibor érdekes egyénisége a zalaegerszegi helyi politikának. Volt az MSZP tagja, majd ennek a pártnak a kikiáltott árulója, Fidesz-bérenc, s még sorolhatnánk.

tovább olvasom...

Fürdés helyett verekedés, törés- zúzás Zalakaroson

2023. 10 06. 10:49

Az ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat.

2022. augusztus 1-jén kora délután a zalakarosi strandfürdő egyik vendéglátó helyének teraszán italoztak a 38 és 32 éves ozorai (Tolna megye) vádlottak, amikor megjelentek a helyszínen a feleségeik is, és az italozás abbahagyására kérték a vádlottakat. A vendéglátóhely tulajdonosa ekkor trágár szavakkal szidalmazni kezdte I. rendű vádlott feleségét, amiért I. rendű vádlott felelősségre vonta a tulajdonost, majd köztük szóváltás, és dulakodás is kialakult, amely során a tulajdonos könnyű sérülést is szenvedett.

tovább olvasom...