Csalókra figyelmeztet a NAV

2022. 10 19. 08:06

Az adóhatóság nem foglalkozik rezsitartozással

A hatóság kéri, hogy senki ne dőljön be a trükknek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arra hívja fel a figyelmet, hogy csak a hulladékszállítási díjnál felhalmozódott tartozás behajtása tartozik a feladatai közé, más rezsitartozás, így az áram- és gázdíjtartozás behajtása nem; ezeket polgári jogi követelésekként bírósági végrehajtó kezeli a közös költséghez és a vízdíjhoz hasonlóan.

tovább olvasom...

Bizony bácsi szobrot kapott

2022. 10 18. 14:56

Szabolcs Péter szerint is a város egyik különleges egyénisége volt Bizony bácsi.
Fotó: Zalatáj

2017 nyarán riportsorozat jelent meg a Zalatáj nyomtatott változatában és honlapján is Bizony bácsiról (a cikkeket írásunk alatt találhatják – a szerk.), Zalaegerszeg egykori közismert polgáráról.

tovább olvasom...

Orbán Viktor Zalaegerszegen mond beszédet október 23-án

2022. 10 18. 11:45

Orbán Viktor tavasszal részt vett Zalaegerszegen a Rheinmetall épületének átadásán.
Fotó: MTI

Orbán Viktor október 23-án Zalaegerszegen mond beszédet – erősítette meg az Origo című internetes lapnak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Humoristának is jó

2022. 10 18. 09:08

Gyurcsányné árnyékkormányában pénzügyminiszteri árnyékszéket kapott.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A napokban Bodnár Zoltán, a DK pénzembere aggódott a magyar gazdaság állapotáért. Kábé ugyanazt mondta, amit a többi sztárfanyalgó szokott: Orbán Viktornak és kormányának harangoztak. „Hiába történnek kormányzati intézkedések, költségvetési megszorítás, jegybanki kamatemelés, a jegybank sodródik a folyamatokkal, és halvány fogalma nincs arról, mit kellene csinálni” – nyilatkozta a Jelen.hu-nak a látnok. „Kártyavárként omlik össze az Orbán–Matolcsy-féle új magyar unortodox gazdaságpolitika felépítménye.” (Bár bevallja, nem tudja, mi történt az elmúlt hónapban, de semmi jót nem feltételez a kormányról, arra számít, hogy tovább fogy a devizatartalék, s hamarosan padlót fog a gazdaság.)

tovább olvasom...

Kábítószernövény-termesztőket fogtak el Zalában

2022. 10 18. 09:00

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon indult eljárás.
Fotó: Zalatáj

Három férfit vettek őrizetbe Zala megyében, mert Zalabér közelében nagy mennyiségben termesztettek kábítószernek való kendert – közölte a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Csúcstechnikával rendelkező Hiúz Zalaegerszegről

2022. 10 17. 10:53

Meggyengített katonai képesség újul meg hazai ipari bázison

A 45 tonnás gyalogsági harcjármű jelenleg a legmodernebb a világon.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2016-ban elindított Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program újabb mérföldkőhöz érkezett, október 15-én átadták a Magyar Honvédségnek a KF41 Lynx, magyarul Hiúz lánctalpas gyalogsági harcjármű első példányát. A 45 tonnás monstrum a védettséget, a tűzerőt és a gyorsaságot egyesíti a XXI. századi technológiával.

tovább olvasom...

„Az örökséget gyarapítva kell tovább vinnünk”

2022. 10 17. 10:44

A díjazottak, s a vezetők (balról), ülő sor: Bella Attila, dr. Horváth Ágnes, dr. Tüske Róbertné, Kereséné Fülöp Katalin, Illés Fanni, Holczerné Megyes Gabriella Erzsébet, Kotnyek Gáborné, Csúvár Csaba, ifj. Horváth Károly, hátsó sor: Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár, dr. Navracsics Tibor, dr. Pál Attila, dr. Sitfter Rózsa főispán, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.
Fotó: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap

  1. október 15-én, szombaton tartotta ünnepi közgyűlését Zala Megye Közgyűlése.

tovább olvasom...

Ukrajna „hálája” Magyarországnak

2022. 10 14. 10:12

Útban volt a munkácsi vár turulszobra

Az Európai Unióba igyekvő Ukrajna „európai” lépése a turulszobor eltávolítása.
Fotó: Bereczky Tamás

„Mélységesen megdöbbentő és felháborító a Munkácsi Városi Tanács végrehajtó bizottságának mai döntése, miszerint a munkácsi várból eltávolítják a város jelképének számító, 2008-ban eredeti formájában helyreállított millecentenáriumi turulszobrot” – közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára lapunkhoz eljuttatott közleményében. Hozzátette: „Még inkább megdöbbentő, hogy a szobrot rekordidő alatt, délutánra már el is távolították.”

tovább olvasom...

Orbán, élőben

2022. 10 14. 08:39

Orbán Viktor: – Mi a magyarok oldalán állunk.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Áll a bál Berlinben. Nekiment a német hivatalosság a Berliner Zeitung főszerkesztőjének, amiért újságja (a Cicero havilappal közösen) sajtórendezvényen látta vendégül a magyar miniszterelnököt a német kancellárnál tett látogatása másnapján. (Micsoda? Meghívni, hogy elmondja a gondolatait? Nehogy már! Majd ők megmondják, mi Orbán Viktor véleménye.) Thomas Kurianowicz azonban kijelentette, jó volt meghallgatni a miniszterelnök álláspontjait, belépni a gondolatvilágába, érvelési logikájába, egy konfrontatív és kritikus vitahelyzetben megpróbálni megérteni cselekedeteinek indítékait. Hozzátette, a német véleményalkotás Kelet-Európa kapcsán nem a tudáson, inkább az érzéseken és a feltételezéseken alapul.

tovább olvasom...

Horváth Jácint, az önfényezés nagykanizsai mestere

2022. 10 13. 11:15

Horváth Jácint közösségi oldalán számolt be újraválasztásáról.

Horváth Jácint, a nagykanizsai közgyűlés, annak ÉVE-frakciójának (Éljen VárosuNk) Egyesület) tagja október 12-én, szerdán egy kis cikket jelentetett meg közösségi oldalán. Ebben büszkén számolt be arról, hogy a Régiók Európai Bizottsága baloldali frakciója ismét megtisztelte bizalmával. Betűhűen közöljük a hírt, mert Horváth úr az országgyűlési képviselő-választás előtt (április 3-án aztán alulmaradt Cseresnyés Péterrel szemben – a szerk.) makacsul ragaszkodott azon véleményéhez, hogy a Zalatáj kiragadja szövegkörnyezetéből egyes mondatait, ami félreértésre adhat okot. Nos, most annyira vigyázunk arra, hogy a teljes szöveg csorbítatlanul megjelenjen, hogy még a sor- és szóközök elhelyezkedésén sem változattunk.

tovább olvasom...