A nemes cél formája és tartalma

2021. 09 15. 10:34

A Város Napja Nagykanizsán

A díjazottak és Balogh László polgármester.

„A Város Napja Ünnepi Közgyűlés küldetése, hogy középpontba állítsa közös történetünket, nagyjainkat és értékeinket, melyek megerősítése képes csak a világot kiteljesíteni a relatív egyéni emberi akarattól elrugaszkodva. Ez az ünnep ennek a nemes célnak ad formát, a kitüntetettek személyében pedig tartalmat. Nagykanizsa polgárai nevében is gratulálok városunk kitüntettjeinek – mondta szeptember 10-én Balogh László, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere.

tovább olvasom...

„Volt és van is, akitől a kitartást tanultam”

2021. 09 15. 10:23

Egy tehetség Zalalövőről

László Péter: – A sport megtanít a küzdelemre, a kitartásra.

„Legfontosabb a kitartás, a munka, amit beleteszek. A cél elérhető, nem szabad feladni az első kudarcnál.” – hangzott el László Pétertől, a zalalövői tizennégy éves kosarazó, közép- és hosszútávfutó fiútól, aki az idei Országos Diákolimpián atlétikában, a 800 m-es síkfutásban első helyezést ért el.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 09 15. 07:42

Üzenet egykori diákvárosomnak (4.)

Az egykori Zrínyi Miklós fiúkollégium bejárata. Jelenleg zárva van, felújításra vár. Köszönet Balogh Lászlónak, Nagykanizsa polgármesterének és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek, hogy bemehettem, s felidézhettem a régi emlékeket.

Bevallom, megszerettem Kanizsát. Bigamista lettem. Csodáltam Nagykanizsát, s ragaszkodtam Zalaegerszeghez.

Most kanizsai barátaim mondják ugyanezt. Arra kíváncsiak, hogy mi Egerszeg titka, mi a dinamikus fejlődés magyarázata.

tovább olvasom...

Témajavaslat a kamumédiának

2021. 09 14. 12:26

Korózs Lajos a hazai kamuhírgyártás egyik nagymestere.

Ajánlom Korózs Lajosnak, Hadházy Ákosnak, Ujhelyi Istvánnak, s a többi hazai kamumédiásnak, továbbá a külföldi hazug hírgyártóknak is a Hősök terén és a környező utcákban szeptember 12-én készült fotókat a hatalmas embertömegről. Bizonyára beindul a fantáziájuk és gyakorlott kamuhírgyártóként „frappáns” szöveget is tudnak hozzá írni liberális nyugati szaktársaik nagy örömére.

tovább olvasom...

„Ez a díj minden zalaegerszeginek szól…”

2021. 09 14. 12:15

Köszöntő az év polgármestere cím alkalmából

Balaicz Zoltán: – A feladatom továbbra is: gondos gazdaként alázattal szolgálni a szülővárosomat.

Idén 26. alkalommal szervezték meg a Városi Polgármesterek Találkozóját, ezúttal Szarvason, a felújított Tessedik Sámuel Múzeumban, ahol Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere Az Év Polgármestere elismerésben részesült.

tovább olvasom...

Koltai Tibor újra színre lép (4.)

2021. 09 14. 11:05

„A hataloméhség tartja őket össze”

Koltai Tibor: – Az egerszegi kórházban rendkívül gyorsan, határozottan megoldották a kialakult problémát, ám erről az ellenzék részéről már egyetlen mondat sem hangzott el.
Fotó: Zalatáj

 – Még mindig előszeretettel használják a baloldali és jobboldali jelzőt politikai pártokra, politikusokra. Szerintem az ilyen felosztást már el kellene felejteni. Itt van például a Jobbik! Vagy a Demokratikus Koalíció! Jellemző lenne rájuk a bal- vagy jobboldali jelző?

tovább olvasom...

Bokrétaünnep Zalaegerszegen

2021. 09 11. 10:48

A Lynx-harcjárműgyár a magyar védelmi ipar újjáépítésének zászlóshajója lehet

Helikopter emelte a magasba a bokrétát.

A Lynx-harcjárműgyár a magyar védelmi ipar újjáépítésének zászlóshajója lehet, olyan üzem épül Zalaegerszegen, amelynek tevékenysége összhangban áll a kormányzati célkitűzéssel – mondta az innovációs és technológiai miniszter pénteken a zalai megyeszékhelyen, a német Rheinmetall és a magyar állam közös beruházásában épülő gyár bokrétaünnepségén.

tovább olvasom...

Balaicz Zoltán az év polgármestere Magyarországon

2021. 09 10. 15:55

„Az ember a szülőhelyét a Gondviselőtől kapja”

Balaicz Zoltán: – Mi, zalaegerszegi emberek büszkék vagyunk erre a településre, hiszen ez mi, magunk vagyunk!

Átadták az Év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat pénteken a 26. Városi Polgármesterek Találkozóján Szarvason.

tovább olvasom...

Európa egyik legkorszerűbb logisztikai központja lesz Zalaegerszegen

2021. 09 10. 09:52

Egy újabb jelentős beruházás vette kezdetét Zalaegerszegen
Fotó: MTI/Varga György

A Metrans elkezdte Európa egyik legmodernebb vasúti-közúti termináljának és logisztikai központjának építését Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

„Ha valaki nemzetről beszél, rögtön kirekesztő lesz”

2021. 09 10. 08:50

A jövő szerintünk és szerintük

Világpénzzé emelték az amerikai magánpénzt, a dollárt.

Mielőtt a nem is túl távoli jövő lehetséges forgatókönyvei elemzésébe belekezdenénk, szükségesnek látszik néhány lehatárolást megtenni. Jövő alatt a hétköznapjainkból hamar – akár néhány év alatt – kibontakozó létmódunkat értjük. A lehetséges forgatókönyvek azonosítása ezért nagyon gyors feltáró munkát követel meg. A tisztánlátást azonban sok – mára idejétmúlt – fogalmi megrögzöttség gátolja.

tovább olvasom...