Nem azt mondták, Gabi!

2024. 05 17. 08:30

Az ellenzék szervez-e újabb éhségmenetet, Gábor?
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hogy hamarosan újabb békemenet indul, az onnan is tudható, hogy ellenzéki oldalon már elkezdődött a mocskolása. Horn Gábor, a Republikon Intézet vezetője a Hírklikk olvasóinak magyarázta el a vonatkozó tutit. „A Fidesz egyszerűen nem tehette meg, hogy nem szerveztet békemenetet a választás előtt, létkérdés számára a mozgósítás. Valamit tenniük kellett annak érdekében, hogy legalább a törzsszavazókat mobilizálják. A köré kerített »rizsa« a szokásos: a háborúra készülő Brüsszelt meg kell állítani, s velük a háborúra készülő, vele együtt a »háborús lázban« égő, Brüsszelt támogató »magyar dollárbaloldali politikusokat is«.”

tovább olvasom...

Elítélték a férjét pálinkásüveggel halálra sebző zalalövői asszonyt

2024. 05 17. 08:18

Két év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Zalaegerszegi Törvényszék.
Fotó: Zalatáj

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt az asszonyt, aki tavaly úgy találta el egy pálinkásüveggel a férje arcát, hogy a férfi másnap reggelre életét vesztette – tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Idén huszonegy falugondnok tett eredményes vizsgát Zala vármegyében

2024. 05 17. 08:07

A sikeres vizsgát tett hallgatók.

A vármegye önkormányzata immár negyedik alkalommal szervezte meg és bonyolította le sikeresen a falu-és tanyagondnoki alapképzést. A hallgatók 2024. május 16-án vizsgáztak, amely az írásban leadott dolgozatuk értékeléséből és annak szóbeli megvédéséből állt.

tovább olvasom...

A gaztett emlékezete

2024. 05 16. 11:20

Buda István MOB-elnök bejelenti, hogy a magyar sportolók nem vesznek részt a Los Angeles-i játékokon, mert nincsen szavatolva a sportolók biztonsága és a versenyek zavartalan megtartása – ő maga azért kirepült az Államokba…
Fotó: MTI/Petrovics László

1984 nyara legemlékezetesebb, egyben legabszurdabb sporttörténeti pillanatát augusztus 17-én a televízió előtt ülve éltem át. A Los Angeles-i olimpiáról való távolmaradásunkat kísérő veszteség „pótlására” kiötlött, a szocialista blokk országaiban lezavart Barátság versenyek férfi atlétikai része zajlott Moszkvában (a nőit Prágában rendezték), a Luzsnyiki- (avagy Lenin-) stadionban. A verseny nincs előttem igazán, de egy momentum az elmémbe égett. A stadion (a négy évvel korábbi olimpia központja) felső karéja tetején lévő kandeláberben meggyújtották az „olimpiai lángot” ugyanis, s a kamera hosszú-hosszú másodpercekig időzött rajta. Gyulai István, az atlétikai szakemberként is páratlan televíziós közvetítette az eseményt, s jól emlékszem, hogy e jelenetnél kínosan néma maradt.

tovább olvasom...

Stabilizálták a szlovák kormányfő állapotát

2024. 05 16. 10:46

Merénylet Robert Fico ellen

Megdöbbentette a világot a merénylet.
Fotó: Facebook

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után – jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön.

tovább olvasom...

Dr. Balogh Zoltán hévízi munkásságára emlékeztek

2024. 05 16. 09:35

Tábla került a Szent András kórház falára

Balról Tóthné Cser Emília, dr. Mándó Zsuzsanna, Süténé Tüttő Beáta és Tóth János.

Május 10-én avatták fel Hévízen néhai dr. Balogh Zoltán főigazgató-főorvos emléktábláját a Szent András Reumakórház és Gyógyfürdőben.

tovább olvasom...

Dehogy bont – mószerol

2024. 05 16. 08:53

Tordai Bence (balról) ismét kendőzetlenül leleplezte a Fidesz népnyúzó politikáját.
Fotó: MTI

Most, hogy a Fővárosi Törvényszék után minap a Kúria is megerősítette a Fővárosi Kormányhivatal döntését, miszerint a párbeszédes Tordai Bence jogellenesen építkezett Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerületben, az ember azt gondolná, hogy a zsivány honatya már neki is kezdett a 150 millió forint értékű luxusvilla lebontásához. Netán elkeseredve kilépett az ingatlan emeleti ablakán.

tovább olvasom...

A Paks történelmi diadala

2024. 05 16. 08:23

Több, mint 50 ezer néző a MOL Magyar Kupa döntőjén

A kupagyőztes paksi csapat ünnepel a trófeával a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében játszott Paksi FC – Ferencvárosi TC mérkőzés utáni eredményhirdetésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

tovább olvasom...

Gázolt a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

2024. 05 15. 09:32

Tragédia a síneken Zalában és Vasban.
A fotó illusztráció

Elgázolt egy embert kedden este a budapesti Déli pályaudvarról Zalaegerszegre tartó Göcsej InterCity Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, emiatt késtek a Zalaegerszegről induló, illetve oda érkező vonatok.

tovább olvasom...

Csak a szája jár

2024. 05 15. 09:11

Egy idő után a hallgatóságot már nem is a szöveg, hanem a rétor akrobatikája varázsolja el.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Régi ismerősöm meséli, ha borús a kedve, bánat nyomasztja, csak elővesz egy Gyurcsány-videót valamelyik DK-igehirdetésről, lecsavarja a hangot, s máris jókedve kerekedik.

tovább olvasom...