Hogyan váltsunk nemet?

2023. 07 14. 09:44

Egy nagy vihart kavart törvényszéki ítélet margójára

Justitia mérlegel. Nem neki kell becsukni a jogi kiskaput…

A jogszolgáltatás és az igazság nem jár mindig kéz a kézben. Elég egy hanyagul nyitva felejtett jogi kiskapu, azon kisétálva kettéválhatnak útjaik. Úgy, mint ez az egyik hazai törvényszék nemváltoztatást támogató ítélete esetében is előfordult.

tovább olvasom...

Elektromos rollerek bérlése Nagykanizsán is

2023. 07 14. 08:45

Rendkívül fontos a közlekedési szabályok pontos betartása.
Fotó: Facebook/Bird Magyarország

A Bird Magyarország szolgáltatásának köszönhetően szombattól Nagykanizsán is elérhető lesz az elektromos rollerek bérlése. A cég képviselőjével Balogh László polgármester is egyeztetéseket folytatott az elmúlt hónapokban az e-roller szolgáltatás kanizsai bevezetésének lehetőségeiről. Ennek köszönhetően polgármesteri előterjesztés is készült a témában, amelyet a június végi közgyűlés tárgyalt meg és fogadott el változtatás nélkül.

tovább olvasom...

Mindhalálig Lajos!

2023. 07 14. 08:34

Képtelenség haragudni Lajosra, harsány színt visz ebbe a civakodó, rút világba…
Fotó: MTI/Beliczay László

Bokros Lajos volt az ATV Egyenes beszéd műsorának minapi vendége. Hamar kiderült, a hajdani pénzügyi inkvizítor állapotában nem történt érdemi javulás, körmondatai előrehaladott státusra utaltak. A kabinet gazdaságpolitikájáról érdeklődő Rónai Egonnak például azt magyarázta, az Orbán-kormány felelőtlen döntéseket hozott, így nincs más választás, mint a kíméletlen megszorítás. (Én egyfolytában azon merengtem, miért nem a szilveszteri műsorban kérdezgetik Lajost.)

tovább olvasom...

Újrajátsszák a ferencvárosi padmeccset?

2023. 07 13. 11:23

Csak átfestés miatt szerelték le a léceket.

Csütörtök reggelre egy kivételével az összes léc eltűnt arról a ferencvárosi padról, amelyet az Amnesty International Magyarország aktivistái az LMBTQ-érzékenyítés jelképévé akartak tenni. Úgy tűnt, hogy a tegnapra ismét alaphelyzetbe hozott padot valakik megrongálták.

tovább olvasom...

Le a közöttünk bujkáló burzsoá elhajlókkal!

2023. 07 13. 11:11

Gusztos István, a nagy leleplező

Gusztos István írásai a Rákosi-korba röpítik az embert.
Fotó: Wikipédia

Már csak a történelmi hangulat kedvéért is rendszeresen elolvasom Gusztos István írásait. A Rákosi-kort idéző Hírklikk-cikkek visszaröpítik az embert az ötvenes évekbe, amikor feldúlt munkáslevelezők beküldött dolgozatai alapján szerkesztették a politikai lapokat. Gusztosok cikkeiben öltött testet a munkásosztály hangja.

tovább olvasom...

Kormányülés a Leghűségesebb városban

2023. 07 13. 11:03

Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével csütörtökön reggel összeült a kormány a sopronbánfalvi (1950 óta Sopron városrésze, addig önálló község volt Sopronbánfalva – a szerk.) kolostorban; a tanácskozás péntekig tart – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

A Veszprémi Törvényszék elnökének közleménye

2023. 07 13. 10:49

A Veszprémi Törvényszék épülete…

Megjelenés ideje: 2023. július 12., 18:15

Egyes országos és vármegyei sajtóorgánumokban olyan, hangulatkeltésre, megtévesztésre is alkalmas tudósítások jelentek meg, miszerint a Veszprémi Törvényszék a nemváltoztatást támogató ítéletet hozott a közelmúltban.

tovább olvasom...

Ilyen a mesében sincs, csak az életben

2023. 07 13. 10:33

Eva, az áldozat, aki szemrebbenés nélkül szavaz

Hát itt tart az Európai Parlament… S az ott ülő képviselők mondanak erkölcsi ítéletet Magyarországról.
Fotó: MTI

Mondták sokan, hogy ez lesz, de eddig nem hittem el. Ismét tévedtem. A mi kis Evink ott ül az EP-ben és szavaz.

tovább olvasom...

Emberbe, szemetesedénybe is belekötött

2023. 07 13. 10:22

Nem volt válogatós az egerszegi erős ember

A 36 éves zalaegerszegi férfi 2022. szeptember 11. napján éjszaka erősen ittas állapotban gyalogolt Zalaegerszegen, a Dísz tér felől a Kisfaludy utcán, amikor az okmányiroda előtt észrevette egy ismerősét, és annak barátait. Az ittas vádlott hangosan és hosszasan kötekedni kezdett velük, majd két köztéri szemetes edényt is levett a helyéről, és a földhöz vágta azokat. Amikor éppen arra ment gyalogosan a szintén ittas állapotú sértett a Vizsla park irányából, a vádlott vele is kötekedni kezdett, majd két kézzel két alkalommal is a földre lökte a sértettet, aki szóban próbálta számon kérni a vádlottat, azonban a vádlott felvette a földről a korábban már eldobott szemetes edényt, és azzal a sértettet szemből arcon ütötte. A sértett az ütéstől súlyos sérülést szenvedve ismét a földre esett. A vádlott ismerősei a sértett védelmére keltek, a vádlott pedig elhagyta a helyszínt.

tovább olvasom...

Lefújták a ferencvárosi „padmeccset”

2023. 07 13. 09:02

A pad ismét egyszerű padként funkcionálhat, egy pad megszokott színeiben.
Fotó: Pál Tamás

Véget ért a ferencvárosi pad kálváriája, úgy tűnik, átmenetileg feladta LMBTQ-érzékenyítési törekvéseit a Baranyi Krisztina – féle ferencvárosi vezetés – számol be róla a Magyar Nemzet.

tovább olvasom...