„Bízni a közösségben, hinni a városban”…

2024. 05 13. 10:36

Zalaegerszeg ünnepi közgyűlése

Hátsó sor, balról: dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Sifter Rózsa főispán, Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke. Elöl: Némethyné Lövey Zsuzsanna (Széchenyi-technikum), Gábor Júlia, Tóth Renáta és Csaplár-Nagy Franciska (könyvtár).

Május 10-én került sor a vármegyeszékhelyen az ünnepi közgyűlésre arra emlékezve, hogy 1885. május 13-án vált rendezett tanácsú várossá Zalaegerszeg. Ebből az alkalomból adták át a „Zalaegerszeg város díszpolgára” és a „Pro Urbe Zalaegerszeg” kitüntető címeket, valamint a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek a szakmai elismeréseket. A programsorozat délelőtt közös ökomenikus imával kezdődött, majd koszorúzással folytatódott.

tovább olvasom...

Ige a platóról

2024. 05 13. 08:52

Oda kell figyelni a frissen keltezett messiásra, mint a lejárt szavatosságú tehéntúróra, mert könnyen meghajtja az embert.
Fotó Facebook

Tovább árnyalta saját portréját Magyar Péter mutatványos a minap. Ezúttal egyházi vonalon tette le a névjegyét. Az Európába igyekvő prókátor rövid időre megállt a borsodi Putnoknál, hogy híveinek egy katolikus templom közelében hirdessen igét – hordó híján egy kisteherautó platójáról. (Oda kell ám figyelni a frissen keltezett messiásra, mint a lejárt szavatosságú tehéntúróra, mert könnyen meghajtja az embert. Nemritkán hányingert okoz.)

tovább olvasom...

Kurucz Levente ismét bizonyított

2024. 05 13. 08:39

A kanizsai kajakos negyedik a világkupán

Kurucz Levente (balról) és Opavszky Márk. Nagyszerűen versenyeztek…
Fotó: Magyar Kajak-kenu Szövetség

A Szegeden rendezett kajak-kenu világkupa-versenyen nagyszerűen szerepelt a K-2  500 méteren a nagykanizsai Kurucz Levente. A Plastex Kanizsa KKK 21 éves versenyzője, oldalán Opavszky Márkkal a negyedik helyet szerezte meg a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.

tovább olvasom...

Még a hatodik hely is elérhető a ZTE számára

2024. 05 13. 08:19

Meghatódva búcsúzott Zorán Lesjak.

A Magyar Kupa-döntős Paks 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel biztosította dobogós helyezését.

tovább olvasom...

Folyamatban a nyomozás

2024. 05 10. 11:11

– a „kockásliliom-ügyben” és a Kanizsa Rehabnál is

A rendőrség még nyomoz „kockásliliom-ügyben”.

Két folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban érdeklődtünk a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságon ma.

tovább olvasom...

A kupadöntő előtt Egerszegen a Paks

2024. 05 10. 10:33

2023. május 26-án 1-1-re végződött a két csapat zalaegerszegi találkozója.
Fotó: Horváth Krisztián/ztefc.hu

Az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulója több dologról is dönthet. A ZTE-Paks találkozó közelebb viheti a tolnai együttest a második helyig. A ZTE előbbre léphet a tabellán, az MTK vagy a Debrecen esetleges pontvesztése esetén.

tovább olvasom...

A kanizsai kosárlabdázás kovácsa

2024. 05 10. 10:19

Gábor Erzsébet MKOSZ Életműdíjat kapott

Gábor Erzsébet egykori csapattársai között… Balról Kránicz Edit, a kitüntetett Gábor Erzsébet, Kovács Magdolna és Széki Zsuzsanna.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének budaörsi székházában megtartották az MKOSZ éves küldöttgyűlését. A program kitüntetések átadásával indult.

tovább olvasom...

Major Veronika ötödik a világkupa-viadalon

2024. 05 10. 09:56

Major Veronika Bakuban is jól teljesített.

Major Veronika a Keszthelyi Erdész Lk versenyzője, az ötödik helyen végzett a női sportpisztoly pénteki fináléjában a Bakuban zajló sportlövő világkupa-viadalon.

tovább olvasom...

Eredménytelen volt a nyomozás Pacsán

2024. 05 10. 08:44

A temetői rongáló sincs meg

Öt közkutat rongáltak meg.

Hasonlóan a pacsai gázfogadó telepen történt, közérdekű üzem megzavarása miatt indított eljáráshoz, a kisváros temetőjében elkövetett rongálás ügyében is felfüggesztésre került a büntetőeljárás.

tovább olvasom...

Szabó Tímea, mint protokollszakértő

2024. 05 10. 08:22

A CIA-nak dolgozó Kabul rózsája csúcsra jár a bajkeverésben.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A protokollszakértő Szabó Tímea szerint Hszi Csin-ping budapesti látogatása az ötvenes éveket idézi a Ferihegyi reptéren néptáncoló csoporttal és a lezárt fővárossal. Emellett – emeli föl mutatóujját a párbeszédes politikus asszony – Orbán Viktor Kína-barátsága veszélyes, és komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánkra. A miniszterelnök Kína gyarmatává kívánja tenni Magyarországot az akkumulátorgyárak idetelepítésével és kínai titkosügynökök tömeges beengedésével. „Különösen pikáns, de inkább ijesztő és felháborító ez akkor – visítja Tímeánk –, amikor a kormány lépten-nyomon az ország szuverenitásáról és függetlenségéről papol.”
Érdekes, nem úgy volt, hogy Putyin gyarmata vagyunk?

tovább olvasom...