Üzenet a brüsszeli idiótáknak és megbízóiknak

2021. 07 16. 09:05

Az Európai Bizottság épülete. Benne kevés homo sapiens (értelmes ember) és sok homo malus (rossz, erkölcsileg negatív ember).

Az Európai Bizottság csütörtökön (július 15-én) két bejelentést is tett hazánkkal kapcsolatban. Olvassák majd el figyelmesen a két tájékoztatást, amit e rövid felvezetés után találnak.

tovább olvasom...

Tanösvénnyel és lombkoronasétánnyal gazdagodott a Hévízi-tó környezete

2021. 07 15. 08:22

Az ünnepélyes átadás pillanata.

A Hévízi-tó a világon egyedülálló természeti érték, hiszen nincs még egy ekkora tőzegfenekű, melegvizes gyógyhatású tó. Ezt a különleges kincset segít megóvni az a 662 millió forintból megvalósuló átfogó tóvédelmi program, amelynek több eleme is elkészült – mondta el az ünnepélyes átadón az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a minisztérium közleménye szerint.

tovább olvasom...

Bábparádé Hottón

2021. 07 14. 15:04

A felvétel egy korábbi hottói rendezvényen készült.

Színvonalas produkciókkal, játékos programokkal készülnek a bábparádéra a Zala megyei Hottón, ahol a kétnapos rendezvény egy felnőtteknek szóló, élőszereplős bábjátékkal nyílik meg péntek este.

tovább olvasom...

Kásler soron kívüli vizsgálatot rendelt el

2021. 07 14. 12:22

A cél, hogy a Zala megyei traumatológia zökkenőmentesen működjön

Gyurcsány Ferenc és a volt kórházigazgató, jelenleg DK-jelölt Csidei Irén.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetével kapcsolatban Kásler Miklós, miután a Szent Rafael Kórházban felmondott hét traumatológus orvos, akik kevesellték az ügyeleti díjakat. Az intézmény korábban közölte: a távozó traumatológus szakorvosoknak az áprilisi bruttó bére 2 és 2,7 millió forint között alakult, és a tavalyi évhez hasonlóan kiemelkedő javadalmazásban részesültek más szakterületek orvosaihoz képest.

tovább olvasom...

A liberálfasizmus aljasságai napjainkban

2021. 07 14. 09:10

Megcélozták a kisgyermekeket.

Hogy mi is az a liberálfasizmus? Néhány mostanában napvilágot látott hír, információ után erről is olvashatnak abban a cikkben, ami megmagyarázza ezt a jelenséget.

tovább olvasom...

Ez nem mesterhármas

2021. 07 14. 08:53

– de mestermunka

Myrto Uzuni volt a főszereplő Pristinában.
Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Szeretném felhívni a Nemzeti Sport, az M4 Sport, s a többi újság, tv, stb. figyelmét, hogy Myrto Uzuni nem mesterhármast lőtt Pristinában a Bajnokok Ligája selejtező visszavágóján.

tovább olvasom...

Soron kívüli vizsgálat az egerszegi kórházban

2021. 07 13. 13:23

A miniszter kíváncsi az okokra

A miniszter valamennyi okról tudni szeretne.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetéről, kitérve a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban felmondott 7 traumatológus orvos távozásának valamennyi körülményére.

tovább olvasom...

Festékkel adtak mattot…

2021. 07 13. 09:26

Talán az eddiginél súlyosabb büntetést kellene kiszabni az ilyen alakokra…

 

Úgy látszik, hogy az egerszegi vandálok a kánikulában sem pihennek. Minap a Dísz téren lévő Sakkozók című szobrot (Szabolcs Péter alkotása) öntötték le festékkel.

tovább olvasom...

Európai nagycsaládos konferencia Keszthelyen

2021. 07 09. 13:50

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke (b), Varga Judit igazságügyi miniszter (j4), Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő (j3), Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j2) és Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) polgármester (j) az egyesület és az Európai Nagycsaládos Szervezetek Szövetsége keszthelyi konferenciájának megnyitója előtt 2021. július 9-én. (A fotó rákattintva nagyítható.)
Fotó: MTI/Varga György

A családok gyarapodása nélkül nem képzelhető el fenntartható fejlődés – jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Keszthelyen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a European Large Families Confederation szervezésében rendezett X. európai nagycsaládos konferencián tartott előadásában.

tovább olvasom...

Továbbra is biztosított a traumatológiai ellátás a Zala megyei betegek számára

2021. 07 09. 13:23

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleménye a traumatológiai ellátásról

A kórház menedzsmentje a lehető legrövidebb időn belül újjászervezi a Traumatológiai Osztály működését.

Az elmúlt időszakban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosai egységesen jelezték, hogy nem értenek egyet a számukra kifizetett ügyeleti díjak mértékével. Intézményünk a megegyezés érdekében az ügyeleti díjakat jelentősen megemelte. A felmondás alatt álló traumatológusok ennek ellenére újabb követelésekkel álltak elő. Intézményünk megvizsgálta ezeket a követeléseket és kórházunk menedzsmentje a megegyezés reményében az elmúlt napokban lefolytatta utolsó tárgyalását az érintett orvosokkal.

tovább olvasom...