Fehérek között egy füllentős európai

2023. 02 02. 10:28

– avagy leárnyékolt szövegek

Az árnyékasszony a brüsszeli korrupciós trükkökről is intéz szózatot a zsidóktól lenyúlt rózsadombi villából?
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Videóüzenetet intézett a nemzethez a köztársaság emléknapja alkalmából a minap Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, szemkilövőhegyi lakos. Fehérek közt egy füllentős európai. Ütősre tervezett szózatából idézek: „Hetvenhét évvel ezelőtt Magyarország kikiáltotta a második köztársaságot. Ez a nagyszerű esemény azonban csak rövid életű szabadságot hozott […], mert a kommunista diktatúra pár év alatt kiüresítette, névlegessé tette a köztársaság intézményeit.”

tovább olvasom...

Megalakult a Zala Megyei Idősügyi Tanács

2023. 02 02. 10:14

Pácsonyi Imre köszönti az alakuló ülés résztvevőit.

A Zala Megyei Idősügyi Tanácsválasztó Fórum 2022 decemberében választotta meg a Zala Megyei Idősügyi Tanács új tagjait és elnökét. Az új tanács alakuló ülését Pácsonyi Imre elnök 2023. január 31-re hívta össze, ahol megválasztották a tanács alelnökeit és titkárát.

tovább olvasom...

Novák Katalin Giorgia Meloni olasz kormányfővel találkozott Rómában

2023. 02 02. 08:48

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (elöl, j) katonai tiszteletadással fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt (elöl, b) a római Chigi-palotában 2023. február 1-jén. A második sorban Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegédje (b).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az illegális bevándorlás, a hagyományos családi értékek támogatása, az uniós források elosztása és a Nyugat-Balkán volt a témája Novák Katalin magyar köztársasági elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök találkozójának szerdán Rómában.

tovább olvasom...

Andor Imre emlékére

2023. 02 01. 11:32

Életének 93. évében elhunyt Zalaegerszeg köztiszteletben álló polgára, a Magyar Arany Érdemkereszttel és Mindszenty Emlékéremmel kitüntetett Andor Imre. Isten nyugosztalja!

tovább olvasom...

Vlagyimir Putyin beteg, haldoklik vagy már meg is halt

2023. 02 01. 10:10

Már több hasonmás helyettesíti, legalábbis állítólag

Putyin a Kreml által közzétett fotón. Hogy szól a mondás? Akinek halálhírét keltik, az sokáig él.

Vlagyimir Putyin orosz diktátor halálosan megbetegedett, rákja van, és a Kreml urát több hasonmás helyettesíti – jelentette ki kedden Kirilo Budanov ukrán tábornok, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője egy lapinterjúban, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

tovább olvasom...

A minszki átverés

2023. 02 01. 08:59

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

Balról Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Angela Merkel, Francois Hollande és Petro Porosenko.
Fotó: Europress/Grigory Dukor/Pool/AFP

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz elnök „mindent abszolút helyesen tett” az Ukrajna elleni invázió elrendelésével – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak.

tovább olvasom...

Varju-ügy: kár volt

2023. 02 01. 08:42

Varju pankrátorra kilencszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Ki ne emlékezne az ellenzék MTVA-székházfesztiváljára 2018 decemberéből? Akár még szilveszteri előzetesnek is elment volna az a többórás attrakció, amit a honanya/honatya-kommandó előadott a köztévé épületében.

tovább olvasom...

Novák Katalin Sergio Mattarella olasz elnökkel folytatott megbeszélést

2023. 02 01. 08:30

Novák Katalint fogadja Sergio Mattarella.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Az orosz-ukrán háború volt a fő témája Novák Katalin köztársasági elnök és Sergio Mattarella olasz elnök megbeszélésének kedden Rómában.

tovább olvasom...

Navracsics Tibor zalaegerszegi bejelentése

2023. 01 31. 15:54

Hangsúlyosabb szerepet kapnak a vármegyék a fejlesztéspolitikában

Dr. Navracsics Tibor (b) és dr. Pál Attila közös sajtótájékoztatót tartott.

Az eddiginél sokkal decentralizáltabb fejlesztéspolitika megvalósítása a cél az európai uniós források tervezésére és felhasználására a 2027-ig tartó időszakban – közölte a területfejlesztési miniszter kedden Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Zalaapáti volt a végállomás

2023. 01 31. 13:47

Sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt kell felelnie egy iraki férfinak

Dr. Pirger Csaba sajtószóvivő adott tájékoztatást a vádemelésről.

Sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat Keszthelyen egy iraki férfi ellen, aki tavaly nyáron húsz migránst próbált átszállítani Magyarországon egy szűk teherfurgonban – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

tovább olvasom...