Most már Karácsonyék is csinálhatnának valamit!

2022. 05 23. 09:45

Orbán Viktor miniszterelnök (j, háttal) a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének ünnepélyes átadásán 2022. május 22-én. Mellette Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

Vasárnap átadták Budapesten a Néprajzi Múzeum új épületét, ami Európa jelenleg zajló legnagyobb kulturális fejlesztése (Liget Budapest Projekt) keretében került megépítésre a nemrég felavatott Magyar Zene Házával együtt.

tovább olvasom...

Olga asszony és az „egyenes beszéd”

2022. 05 23. 09:03

Az ATV egykori „vallatóasszonya” felszólít…

Ismerjük Kálmán Olga „egyenes beszédét”…
Fotó: facebook videó

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, az ATV egykori „vallatóasszonya” dörgedelmes felhívással fordult a kormányhoz.

tovább olvasom...

„Zala Megye Védelméért”

2022. 05 23. 08:28

Az emlékplakettet dr. Sifter Rózsa adta át Molnár Csabának.

Molnár Csaba tűzoltó alezredes kapta 2022-ben a „Zala Megye Védelméért” emlékplakettet.

tovább olvasom...

Enduromotoros világbajnoki futamot és raliversenyt szervez a HUMDA Zalaegerszegen

2022. 05 23. 08:11

Újabb rangos verseny lehet Zalaegerszegen.
Fotó: origo.hu

Augusztus első hétvégéjén motoros EnduroGP világbajnoki futamot és raliversenyt szervez Zalaegerszegen a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amely a kétnapos rendezvény keretében a közlekedésbiztonságra is nagy hangsúlyt fektet.

tovább olvasom...

Nagy Bálint államtitkár lesz

2022. 05 20. 11:41

A beruházások felelőse az Építési és Beruházási Minisztériumban a keszthelyi képviselő

Komoly feladatot kapott Nagy Bálint.

Lázár János egy ciklus kihagyás után tér vissza a kormányba, a következő négy évben építési és beruházási tárcavezetőként fog dolgozni. A miniszterjelölt az Országgyűlés Gazdasági bizottságában ismertette először, hogy milyen feladatokat fog ellátni új Építési és Beruházási Minisztériuma.

tovább olvasom...

Viszolygott a paktumtól

2022. 05 20. 10:27

Antall József néhai miniszterelnök az MDF-s képviselőtársai körében.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Hogy a rendszerváltás és környéke még ma is kibeszéletlen terület, mi sem bizonyítja jobban, mint az az érdeklődés, amely Kiss Gy. Csaba csütörtöki könyvbemutatóját kísérte. A Nap Kiadónál megjelent Harminc év után: 1989–1990 című könyv a szerzőnek a legendás korszakról szóló harmadik kötete. Talán ez a legizgalmasabb. A Magyar Demokrata Fórum egyik alapító tagja, Lakitelek egyik szervezője e nagy idők tanúja.

tovább olvasom...

A 100. magyar bajnokság győztese lett a ZTE

2022. 05 20. 10:12

A 20 évvel ezelőtti egerszegi örömünnep

És akkor jött Radu Sabo…
Fotó: Zalatáj

2002 május 22-én ünnepre készült Zalaegerszeg és Zala megye fociszerető közönsége. 16 ezren préselődtek be a lebontásra ítélt stadionba, abban reménykedve, hogy a 100. magyar élvonalbeli magyar labdarúgó bajnoki szezon aranyérmese, a Zalahús-ZTE a jövőben már egy új arénában fogadhatja ellenfeleit.

tovább olvasom...

A köztársasági elnök Szentendrén

2022. 05 20. 08:52

Az anyanyelv és a kultúra köti össze Erdélyt és Magyarországot

Novák Katalin a megnyitó után a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének első kiállítási egységében.

Magyar anyanyelvünk, közös történetünk és kultúránk az a köldökzsinór, amely összeköti Erdélyt Magyarországgal – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének megnyitóján csütörtökön Szentendrén.

tovább olvasom...

Nincs csodafegyver, „csak meló van”

2022. 05 19. 14:54

Orbán Viktor beszéde a CPAC Hungary konferencián

Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszereit kikísérleteztük – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.

tovább olvasom...

Felhívás

2022. 05 19. 10:30

tovább olvasom...