„Tejhatalmú” hősünk lerántotta a leplet az orbáni diktatúráról

2023. 05 10. 08:49

Tóth Bertalan mindössze a tízmilliós családtámogatást fogadta el az orbáni diktatúrától. De azt azonnal, bolsevik kritika nélkül…
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Veretes címmel – Azt akarjuk, hogy minden magyar biztonságban legyen és újra emelt fővel járhasson itthon és külföldön egyaránt! – írt haragos cikket a Hírklikk.hu-ra az MSZP frakcióvezetője. A bolsevik lózungokkal ékesített szózat bepillantást enged Tóth Bertalan előrehaladott állapotába. „Amikor az MSZP kormányzása idején Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz (…), nem arról álmodtunk, hogy egy rabló, kizárólag a saját önérdekeit szem előtt tartó, szűk társaság megfosztja hazánkat mind a fejlődés lehetőségeitől, mind annak forrásaitól.” Itt hosszabb szemináriumi Orbán-mószerolás következik, megtudjuk, hogy Magyarországon ma félfasiszta önkényuralom tombol (országrombolás, jövőárulás, integrációellenesség, antidemokrácia, tolvajlás, szolgalelkűség stb.), amit a magyar szocialisták, akik továbbra is európai egységre, békére, nyugat-európai integrációra és demokratikus fejlődésre törekednek, nem fogadhatnak el. (Tóth Bertalan mindössze a tízmilliós családtámogatást fogadta el az orbáni diktatúrától.)

tovább olvasom...

Ma rajtol a Tour de Hongrie

2023. 05 10. 08:27

Csütörtökön zalaegerszegi rajt – keszthelyi cél

Eisenkrammer Károly főszervező beszél a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatóján a keszthelyi Festetics-kastély parkjában.

A Tour de France-hoz hasonló a sprinterfelhozatal a szerdán rajtoló Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen az Európa-bajnok Fabio Jakobsen szerint.

tovább olvasom...

Zalakarosi Fürdő

2023. 05 09. 13:12

tovább olvasom...

A ZTE kupagyőzelme után

2023. 05 09. 10:17

Ne legyen oda a mámor!

Most már kupagyőztes is a ZTE.

Mert gyermeki naivitással a futballt is oly kalkulálhatónak szerettem volna tudni, mint az úszást vagy az atlétikát, hittem (nem sokáig persze), hogy a tabellán előrébb álló csapat biztosan veri a mögötte lévőt. Így a Magyar Népköztársasági Kupa (ez volt a trófea neve 1951–1990 között) első általam látott döntőjének végén is alaposan meglepődtem. 1968. augusztus 20-án játszották a meccset (másnap reggelre rohantuk le a „renitens” Csehszlovákiát), szokás volt „alkotmányunk ünnepén” rendezni a finálét akkoriban – később meg május 1-jén –, s az MTK nyert 2:1-re a Honvéd ellenében. Nem értettem, hogy a régi dicsőségét elvesztő „középcsapat” hogy győzhette le a sorban előtte álló piros-fehéreket. 1969-ben és ’70-ben aztán helyreállt a „rend” – a bivalyerős Újpesti Dózsáé lett a kupa kétszer egymás után –, majd hol így, hol úgy sorjáztak a meglepetések továbbra is.

tovább olvasom...

A Tour de Hongrie Zalaegerszegen

2023. 05 09. 09:41

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie második szakasza 2023. május 11-én, csütörtökön Zalaegerszegről indul és 175 km megtétele után Keszthelyen ér célba.

tovább olvasom...

Elkezdték a társasháztűz miatti törmelék eltakarítását és a kárfelmérést Zalaegerszegen

2023. 05 09. 09:26

Hétfőn elkezdték Zalaegerszegen a szombati társasháztűz helyszínén a törmelék eltakarítását és a kárfelmérést, a hivatalok és önkéntesek is többféle segítséget ajánlottak fel a 16 lakás 49 károsultjának – közölte közösségi oldalán hétfőn a város polgármestere.

tovább olvasom...

Bokrétaünnepet tartottak a Széchenyi egyetem új zalaegerszegi épületénél

2023. 05 05. 08:35

Balról prof. dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem tudományos elnökhelyettese, rektora, Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester, dr. Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója, prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Kolossváry Tamás, a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központjának vezetője, valamint dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese a bokrétával.
Fotó: Majer Csaba

A győri Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegen, a ZalaZONE Parkban lévő járműipari tesztpályája mellett építi a tudományos és innovációs park előadóépületét, ahol csütörtökön tartottak bokrétaünnepséget.

tovább olvasom...

Túltolták a politikai pedofilok

2023. 05 05. 08:29

Felnőtteket már nem tudnak utcára csődíteni, uszítják hát a fiatalokat.
Fotó: Teknős Miklós

„Gyerekeket fújnak le könnygázzal, és gumibottal veri őket a hatalom. Idejutatta ezt az országot ez a rendszer. Gyerekeket bántanak! Szégyen!” – kesereg közösségi oldalán a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferenc Momentum-vezér, aki (a javasolt kapálás helyett) cimboráival szerdán is kordonbontással, rendőrök provokálásával múlatta idejét a karmelita kolostor előtt. Tőle tudjuk azt is, hogy ő már 2006-ban, 16 évesen a Kossuth téren tüntetett az akkori kormány ellen. „Kaptunk rendesen, de az a felnőttek tüntetése volt. 2023 van, és 16 évesek vesznek körül a karmelita előtt. Ez a fiatalok tüntetése.”

tovább olvasom...

A nemzeti értékek népszerűsítése és megőrzése

2023. 05 05. 08:13

A Zalai Kincskereső megyei döntője Csatárban

A versenyt a LenTI-FentMi (Gönczi Ferenc Gimnázium, Lenti) és a Mura-parti Lányok (Zrínyi Miklós Általános Iskola, Murakeresztúr) együttese nyerte meg, és jutott az országos döntőbe.

Az Agrárminisztérium „a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása elnevezésű, HUNG-2022 kódjelű pályázati forrásból támogatta a „Zalai Kincskereső 2022/23” című, HF/309/2022 azonosítószámú pályázat keretében a vetélkedő rendezését.

tovább olvasom...

Boér Gábor szerint a ZTE fizikálisan felőrölte az ellenfelét

2023. 05 04. 09:15

Boér Gábor két hete még aligha gondolt arra, hogy ismét a ZTE FC edzője lesz. Május harmadikától pedig kupagyőztes csapat trénere.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Boér Gábor vezetőedző szerint a Zalaegerszeg fizikálisan felőrölte a másodosztályú Budafokot a labdarúgó MOL Magyar Kupa 1-0-ra megnyert szerdai döntőjében.

tovább olvasom...