Elfogták a zalaegerszegi emberölés harmadik gyanúsítottját

2024. 03 11. 08:00

A buszmegállóban kattant a bilincs.
A fotó illusztráció

Elfogták a harmadik gyanúsítottat a tavaly novemberben Zalaegerszegen halálra vert és elásott hajléktalan férfi ügyében – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a közösségi oldalán.

tovább olvasom...

Almavásár a kilimáni almáskerti hűtőháznál

2024. 03 08. 09:57

tovább olvasom...

Letartóztattak két gyanúsítottat a zalaegerszegi emberölés miatt

2024. 03 08. 08:43

Harmadik társukat még keresik

A végzés nem jogerős.

Két gyanúsítottat letartóztatott a Zalaegerszegi Járásbíróság csütörtök délután a Zalaegerszegen holtan talált férfi négy hónappal ezelőtti halálra verése és elásása ügyében, harmadik társukat azonban még keresik.

tovább olvasom...

Kék-fehérek csatája a forduló zárómérkőzésén

2024. 03 08. 08:28

Az MTK-t fogadja vasárnap késő este a ZTE

A 2001/2002-es bajnokságban a bajnoki címért küzdött a ZTE és az MTK. Akkor négyszer találkoztak, háromszor az egerszegi, egyszer a fővárosi kék-fehérek nyertek. Felvételünkön Kenesei Krisztián örül góljának, jobbról Molnár Balázs. A ZTE ebben az évben bajnok lett.
Fotó: Zalatáj archív/Décsy László

Ha zárómérkőzésről van szó, akkor egy 1973-as ZTE-MTK találkozóra emlékszem szívesen. Akkor a ZTE első NB I-es szezonjának zárómérkőzésén, 15 ezer néző előtt, pompás játékkal 4-0-ra legyőzte a fővárosi kék-fehéreket. Az a találkozó több szempontból is rendhagyó volt. Egyrészt egy abszolút újonc vidéki csapat az egész ország labdarúgó-közvéleményének szimpátiáját kivívta teljesítményével, amivel a hatodik helyet szerezte meg.

tovább olvasom...

Teflon Zsolt

2024. 03 08. 08:22

A szörnyek valóban köztünk járnak. Itt van például Teflon Zsolt…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Azért ahhoz masszív ábrázat kell, hogy egy gyermekmolesztáló szatír ceremóniamesterként álljon a pedofíliaellenes tüntetés élére. Ráadásul ott azt üvöltse torkaszakadtából: „A szörnyek köztünk járnak!” Osváth Zsoltnak, alias VV Zsoltinak épp ilyen teflonábrázata van, hiszen mindenféle tipródás nélkül ezt ordította a pódium mikrofonjába.

tovább olvasom...

A győztes csapaton nem változtatnak

2024. 03 07. 14:43

Bemutatták a Fidesz-KDNP zalaegerszegi önkormányzati képviselőjelöltjeit

Ahogy várható volt, nincs változás a jelölteknél.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Balaicz Zoltán polgármesterjelölt a június 9-i önkormányzati választásra készülve március 7-én bemutatta a csapatát, azokat az önkormányzati képviselőjelölteket, akiket ő támogat, és akiket jó szívvel ajánl a zalaegerszegi választók bizalmába, annak érdekében, hogy olyan közgyűlési többség álljon a városvezetés mellett, amely továbbra is elkötelezett a fejlődés mellett.

tovább olvasom...

Az egerszegi gyilkosság elkövetőinek letartóztatását indítványozzák

2024. 03 07. 10:48

Négy hónappal a bántalmazás után az elásott holttest vezetett az elkövetők nyomára

A Vízmű telep melletti területen ásták el a holttestet.

A Zala Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a két zalai férfinek a letartóztatását, akik a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2023 novemberében Zalaegerszegen, az egykori szennyvíztelep területén, harmadik társukkal közösen egy veszekedés során, ittas állapotban halálra verték hajléktalan ismerősüket.

tovább olvasom...

Tapétavágó késsel sebesítette meg iskolatársát egy általános iskolás kislány Zalában

2024. 03 07. 10:40

Vádemelés helyett feltételes ügyészi felfüggesztés.
Fotó: Zalatáj

Egy Zala vármegyei kistelepülésen (Szepetneken a Zalatáj értesülése szerint) lévő általános iskola 8. osztályos tanulója, a 14 éves fiatalkorú elkövető 2023. március 8-án dél körül, az ötödik tanítási óra utáni szünetben kihívta osztálytársnőjét az osztályteremből azzal, hogy beszélni szeretne vele. A két lány a női mosdóba ment, ahol a fiatalkorú elkövető előzetes szóváltás nélkül, ismeretlen indítékból, a kezében lévő tapétavágó késsel, három alkalommal, közepes erőt el nem érő erőbehatással, felületesen megvágta a kiskorú sértettet a nyakán a hasán, illetőleg a bal térdén, aki erre ijedtében kiabálni kezdett, mire támadója elmenekült a helyszínről.

tovább olvasom...

Sárga rózsa

2024. 03 07. 10:28

 

tovább olvasom...

A sors időnként tragikus rendező

2024. 03 07. 09:56

Emlékezés Szakony Juditra

Játszott, tanított, s nevelte az utánpótlást.
Fotó: Zalatáj

Követte egykori kollégáját… Panácz Antal után immár Szakony Judit is egy más világból tekint vissza ránk.

tovább olvasom...