Novák Katalin Bécsben tárgyalt

2022. 10 28. 08:44

Nyitott belső és biztos külső határokra van szükség Európában

Novák Katalin és Alexander Van der Bellen közös sajtótájékoztatója.

Átjárható, nyitott belső határokra és biztos külső határokra van szükség Európában – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Bécsben.

tovább olvasom...

Napirenden a nemzeti parkok

2022. 10 28. 08:16

Ülést tartott a Zala Megyei Közgyűlés

Puskás Zoltán a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tevékenységéről számolt be.
Fotó: Zalatáj

A Zala Megyei Közgyűlés 2022. október 27-i, dr. Pál Attila elnök vezetésével megtartott idei ötödik ülése a Zala megyét érintő két nemzeti park tevékenységéről szóló tájékoztatóval kezdődött.

tovább olvasom...

És mit kap a játékvezető, s az ellenőr?

2022. 10 27. 10:28

Csak Ricardo Moniz hibázott?
Fotó: Bongarts

Nagy a vita a szurkolók között is a múlt szombati ZTE-Honvéd mérkőzésen történtek, Ricardo Moniz kiállítása és eltiltása kapcsán.

tovább olvasom...

Ellenállás Mindszenty megyéjében, Zalában

2022. 10 27. 09:15

Mindszenty József mindkét diktatúrának esküdt ellensége volt.
Fotó: Klasszik Rádió

2022 október 23 különleges aktualitása, hogy Zalaegerszegen átadták a Mindszenty József életműve előtt tisztelgő Mindszentyneumot. Mialatt a tragikus sorsú hercegprímás fogságát töltötte az Amerikai Egyesült Államok követségén, Zala megye papjai megkezdték azt az állhatatos „néma” ellenállást, amellyel kifejezték együttérzésüket és tiszteletüket a zalaegerszegi Mária Magdolna-templom egykori plébánosa előtt.

tovább olvasom...

Lajstromokat készít

2022. 10 27. 08:48

Biszku Béla védelmét azért elvállalta

Magyar György és fia, Magyar Gábor. Amíg nem bukik meg a nemzeti kabinet, nem tér vissza Magyarországra – jelentette ki Gábor lajstromozó. Most kezdünk el krokodilkönnyeket hullatni…
Fotó: MTI

Több hiánypótló cikk jelent meg az elmúlt napokban Magyar Gábor ügyvéd munkásságáról. Méltatásnak nem nevezném ezeket az írásokat, mert mi méltatnivaló van abban, ha valaki rendszeresen a saját hazáját elítélő jogállamisági jelentések készítésével múlatja idejét a brüsszeli bürokrácia szolgálatában.

tovább olvasom...

„Gyámság” alá helyezték a polgármestert, indulatos közgyűlés Nagykanizsán

2022. 10 27. 08:35

„Ne csinálja, mert nem lesz jó vége!”

Dr. Károlyi Attila megadta az alaphangot a közgyűlésen. Nemes egyszerűséggel felszólította a polgármestert: „Ne csinálja, mert nem lesz jó vége!”
Képernyőfotó: Kanizsa Televízió

Ismét parázs hangulatú, személyeskedéstől hemzsegő, indulatos közgyűlést sikerült összehozniuk október 26-án, szerdán a képviselőknek Nagykanizsán.

tovább olvasom...

Négy aranyérmet szereztek az egerszegi úszók

2022. 10 26. 10:41

Országos csúcs a medencés hosszútávú OB-n

Az egerszegi triumvirátus (b-j): Nagy Napsugár, Nagy-Selmeczy Bulcsú és Nett Vivien

Négy aranyérem – ebből egy országos csúccsal -, egy harmadik és egy 4. hely. Ez az elmúlt hét végén (2022.10.21-23) lezajlott országos hosszútávúszó medencés bajnokság zalaegerszegi gyorsmérlege.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Köszönöm Zalaegerszeg!

2022. 10 26. 09:25

Orbán Viktor Miniszterelnök a városnak és a jelenlévőknek is köszönetet mondott
Fotó: MH/Purger Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök idén Zalaegerszegen mondott ünnepi beszédet az 1956. forradalom és szabadságharc alkalmából, amely miatt külön köszönetet mondott Zalaegerszeg városának, valamint a résztvevőknek egy videó bejegyzésben.

tovább olvasom...

Uniós helyzetkép

2022. 10 26. 09:11

– Hölgyeim és Uraim! Most arról fogunk tanácskozni, hogy miről tanácskozzunk legközelebb…
(2015.11.19.)

A 33 évvel ezelőtt – még a rendszerváltás előtt – indított Zalatáj alapító tagja volt Farkas László (Flam), a kiváló karikatúrista.

tovább olvasom...

Megint jönnek, érdeklődnek

2022. 10 26. 09:03

A korrupció gyanújába keveredett Ursula von der Leyen elnök vezetésével az Európai Bizottság nem nyugszik. Majd jönnek az újabb kérdések…
Fotó: MTI

A kormány nem vitatkozni akar, hanem együttműködni, így nincs bajunk az Európai Bizottság által kért tizenhét pont végrehajtásával, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Budapester Zeitung című német nyelvű lapnak adott hétfői interjúban, hozzátéve: – Mindet teljesíteni fogjuk, de lefogadom, hogy közvetlenül ezután lesz egy tizennyolcadik, egy tizenkilencedik és így tovább. […] Abból indulok ki, hogy mindig újabb és újabb kérések érkeznek majd.

tovább olvasom...