Homokzsák-gát a belvárosban

2022. 07 07. 13:26

Érdekes látvány fogadja Zalaegerszegen, az Ady utcában közlekedőket: az egykori zsinagóga mellett nemrég átadott épület oldalát homokzsákokból álló gát övezi.

tovább olvasom...

Szerb kosaras érkezik a ZTE-hez

2022. 07 07. 11:29

Újabb átigazolási hírt jelentett be a Zalakerámia ZTE KK, tovább erősödött a csapat a szerb nemzetiségű Danilo Ostojic-csal.

tovább olvasom...

Döntetlen Nemesnépen

2022. 07 07. 11:19

Új időközi polgármester-választás lesz

Ismét az urna elé kell járulni Nemesnépen.

A Zala megyei Nemesnépen a jogerős döntés után szavazategyenlőség alakult ki a két független jelölt, a települést eddig is vezető Nagy István és Dénes Zoltán között. A június 26-i szavazáson Nagy István egyetlen szavazattal előzte meg kihívóját, ám Dénes Zoltán fellebbezése kapcsán a Zala Megyei Területi Választási Bizottság megváltoztatta a Nemesnépi Helyi Választási Bizottság határozatát. Ennek értelmében a két polgármester-jelöltre leadott érvényes szavazatok számát a következők szerint állapította meg: Nagy István független jelölt 45 érvényes szavazat, Dénes Zoltán független jelölt 45 érvényes szavazat.

tovább olvasom...

A háborúnak és a szankcióknak véget kell vetni!

2022. 07 07. 09:37

Balaicz Zoltán tájékoztatása a Megyei Jogú Városok Szövetsége üléséről

Balaicz Zoltán Navracsics Tiborral egyeztet.

Budapesten ülésezett a Megyei Jogú Városok Szövetsége, ahol az ország 25 megyei jogú városának, illetve megyeszékhelyének polgármesterei egyeztetéseket folytattak az előttünk álló nehéz időszakról Varga Mihály pénzügyminiszterrel, Lázár János építési és beruházási miniszterrel, valamint Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel. Az eseményről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere közösségi oldalán számolt be:

tovább olvasom...

Zalaegerszeg ipari és technológiai központtá válik

2022. 07 07. 08:55

Magyarország a gyártásban és kutatás-fejlesztésben régiós védelmi ipari központtá válhat

A csarnok bejárásán…

A kormány kiemelt nemzeti és gazdaságstratégiai célja, hogy Magyarország a gyártásban és kutatás-fejlesztésben Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központjává váljon – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Eltángálták a riszálókat

2022. 07 06. 09:11

Képernyőfotó a videofelvételről.

Minapi hír szerint migránsok támadtak a linzi Pride felvonulóira; a felajzott előemberek csapatostul rontottak rá a büszke melegekre. Bár nászra nem került sor, kiadósan eltángálták a riszálókat, három lányt (vagy azt alakító demonstrálót) kórházba kellett szállítani.

tovább olvasom...

Nem unják

2022. 07 05. 09:58

Csak az öngólokat lövik

Bojár Gábor, akiből árad az önteltség, az arrogáns gőg…
Fotó: MTI/Kovács Attila

 Minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre, nyilatkozta Bojár Gábor liberális megmondóember minap a Hírklikknek. Csak a szokásos.

tovább olvasom...

A takonygerincű és az igazságosan elosztott gáz

2022. 07 05. 09:39

Manfred Weber, a gázelosztó. Csődbe viszik Európát, s még ők akarnak dirigálni.
Fotó: pestisracok.hu

Olvassák majd el figyelmesen az alanti írást. Egy bizonyos Manfred Weber nyilatkozatát szemlézi, amit ez a jóember a Der Tagesspigel lapnak adott.

tovább olvasom...

Eladó az önkormányzat Skodája

2022. 07 04. 11:04

A fotó illusztráció

Lenti Város Önkormányzati Képviselő-testülete értékesíti a tulajdonát képező 2008. évben üzembe helyezett, Skoda Octavia 1,4 típusú személygépkocsiját jelenlegi állapotában. A személygépkocsi minimum vételárát bruttó 1,1 millió forintban állapítja meg.

tovább olvasom...

„Elrendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak!”

2022. 07 04. 08:19

Nagy volt a páncélmellény

Részlet a Pozsonyi csata című animációs filmből.

Győztes csatáinkról kevés szót ejtenek a történészek, holott némelyik Euró­pa históriáját is alapjaiban befolyásolta. Ilyen volt a magyar honfoglalást lezáró első honvédő háborúnk Pozsony alatt.

tovább olvasom...