Elekes István elhagyta a Momentumot?

2023. 02 10. 10:02

Cserszegtomaj polgármestere egyelőre nem válaszol

Elekes István (jobbról) Donáth Anna (Momentum) EP-képviselő és Baracskai József társaságában…

A Zalatáj értesülése szerint elhagyta a Momentumot Elekes István, Cserszegtomaj polgármestere, aki a 2022-es országgyűlési választáson Zala megye 2-es számú választókerületében alulmaradt Nagy Bálinttal, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

tovább olvasom...

Jávor Benedek jutalomüdülése Brüsszelben

2023. 02 10. 08:41

A Magyarország elleni följelentgetések bajnoka…
Fotó: MTI/Mónus Márton

Magyarország drágábban vásárolja a gázt az oroszoktól, mint más ország – nyilatkozta a lengyel Euractivnak minap Jávor Benedek. A főpolgármester brüsszeli „tanácsadója” alighanem tudatosan hazudik. Ez a tiszte. „A magyarok önként teszik azt, amit más zsarolásra tenne. Jó kapcsolatokat akarnak fenntartani Oroszországgal. […] Úgy vélik, hogy Moszkva legyőzi Ukrajnát, és van esély az ukrán határok módosítására és Kárpátalja annektálására” – lódítja Karácsony embere. Kijelentésével kárpátaljai magyarjaink életét sodorja közvetlen veszélybe.

tovább olvasom...

Orbán Viktor tárgyalt Zelenszkij ukrán elnökkel

2023. 02 10. 08:23

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

tovább olvasom...

Búcsú Sári Zoltántól

2023. 02 09. 14:23

Lenti kollégánk a megbízhatóság példaképe volt

Sári Zoltán (jobbról) átveszi a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári tagozata kitüntetést.

Életének 81. évében elhunyt Sári Zoltán fényképész, kollégánk, aki az idén 25 éves Lenti és Vidéke lapunk hűséges tudósítója volt a kezdetektől fogva.

tovább olvasom...

Nagykanizsán élő nyugdíjas pedagógusok figyelmébe!

2023. 02 09. 11:33

FELHÍVÁS DÍSZDIPLOMÁK IGÉNYLÉSÉRE

Tisztelt Nyugdíjas Pedagógusok!

Nagykanizsán nemes hagyomány, hogy a pályán eltöltött évek, a kiemelkedő munka elismeréseként ünnepi keretek között köszöntjük a Díszoklevélben részesülő pedagógusokat.

tovább olvasom...

Évtizedek pillanatfelvételei (5.)

2023. 02 09. 11:05

Interjú Mészáros T. Lászlóval

A négy gyermek (jobbról): Anna Lilla, Róbert, Tamás és Péter.

A mozgalmas hetek, hónapok megakadályozzák a tollforgatót abban, hogy a viszonylag békésebb világ dolgaival is annyit foglalkozzon, mint amennyit szeretne.

tovább olvasom...

Egy jó, száraz helyiség kellene

2023. 02 09. 09:19

Újra Kárpátaljára készül Bodó Tamás

Bodó Tamás (jobbról) egy rászorulóval, a háttérben segítője és barátja, Tóth Bálint.
Fotó: Zalatáj

Húsvét előtt újra szeretne eljutni segélyszállítmánnyal Kárpátaljára Bodó Tamás, akinek missziójáról már többször beszámoltunk.

tovább olvasom...

Delbos-Corfield „túltolta a biciklit”

2023. 02 09. 08:51

Az arcátlan némber botrányos kijelentése

Mérhetetlen aljasság szükséges egy ilyen akcióhoz. Vajon lesz-e következménye Delbos-Corfield botrányos kijelentésének?
Fotó: AFP

Gwendoline Delbos-Corfield haladéktalan leváltását kezdeményezik a Fidesz európai parlamenti képviselői – jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV-ben. Mint mondta, a francia zöldpárti EP-képviselő példátlanul botrányos kijelentést tett egy brüsszeli jogállamiságról tartott konferencián, így alkalmatlanná és méltatlanná vált feladata ellátására. Hozzátette, elmozdításáért levélben fordulnak az Európai Parlament elnökéhez.

tovább olvasom...

Joe Biden döntése volt az Északi Áramlat-vezeték felrobbantása?

2023. 02 09. 08:29

Sejthető volt, hogy szabotázs történt.
Fotó: Dán Védelmi Minisztérium

„Tavaly nyáron az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops 22 nevű NATO-gyakorlat fedezékében távolról aktiválható robbanószerkezeteket helyeztek el, amelyek három hónappal később a négy Északi Áramlat-vezetékből hármat megsemmisített” – írta  blogján Seymour Hersh Pulitzer-díjas újságíró egy jól értesült forrásra hivatkozva, számolt be erről meg az oroszhirek.hu.

tovább olvasom...

Palira veszi az olvasót a „Magyarország – szakértő”

2023. 02 09. 08:08

Mellesleg Rákosi Mátyás ÁVH-jában szolgált

Paul Lendvai újságíró a DK budapesti konferenciáján 2014. december 19-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Transparency International január végén megjelent 2022-es korrupciós indexéről mereng Paul Lendvai (Lendvai Pál) a Der Standardon megjelent legfrissebb publicisztikájában. (A 94 éves Pali bácsi 1956 óta él Ausztriában, előtte Rákosi Mátyás ÁVH-jában szolgált, majd a Szabad Nép újságírójaként szédítette az olvasókat. Azóta „Magyarország-szakértő”, aki minden időben, minden rendszerben megmondja a „frankót”, még ha az köszönőviszonyban sincs a valósággal. Kinyilatkoztatásait bibliaként citálja a nyugati világ elmebeteg fele. Boldogult Tom Lantos, az Egyesült Államok szenátora volt annak idején hasonló „magyar hang”; ő a tengerentúlról „értelmezte” az itthon történteket. Dacára annak, hogy a kinti magyarság nagy ívben elhatárolódott tőle.)

tovább olvasom...