Hidrogénbuszt tesztelnek Zalaegerszegen

2024. 05 08. 11:15

Májusban találkozhatunk egy ilyen busszal Egerszegen.

Zalaegerszegen kiemelten fontos témaként kezelik a környezetvédelmet, a klímaváltozás elleni küzdelmet. Klímastratégiát dolgoztak ki, melynek fontos része a zöld, környezetkímélő hulladékgazdálkodási fejlesztések megvalósítása, a megújuló energiaforrások használata, az energiatakarékosság, az újrahasznosítás, a zöld közlekedés és a még több zöld terület.

tovább olvasom...

A szomszédban a magyar haderőn gúnyolódnak

2024. 05 08. 10:57

Valójában aggódniuk kellene

Magyarországon 2,4, Szlovéniában 1,3 százalék a mutató.

Szlovéniában egyesek úgy érzik, érdemes viccelni a magyar hadsereggel, pedig az országuk az egyik legrosszabbul teljesítő NATO-tagállam a haderőfejlesztésben.

tovább olvasom...

Ismét van szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás Keszthelyen

2024. 05 08. 10:15

Jó hírről számolt be Manninger Jenő polgármester.
Fotó: Facebook

Nincs egy hónapja annak, hogy foglalkoztunk a Keszthelyi Kórházban kialakult helyzettel, miszerint átmenetileg szünetel a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás.

tovább olvasom...

Határozottan konyul

2024. 05 08. 08:22

Az eddig Brüsszelben ármánykodó asszonyka újabban inkább itthon kavar.
Fotó: Facebook

 Tetszik, nem tetszik, Magyar Péter váratlan felbukkanása színt vitt a hazai politikába. Sőt, számos ellenzéki politikusba is… Gyurcsány Ferenc fejét már máskor is láttuk pirosban, ám Donáth Annáét még nemigen. Most azonban, hogy a közvélemény-kutatások kimutatták, míg Magyar Péter Tisza Pártja már 23 százalékon áll, az ő Momentuma viszont csupán három százalékon, az elnök asszony ábrázatja is határozottan pirossá lett. Sőt jajvörössé.

tovább olvasom...

Havi 130 ezer forint szülői hozzájárulás

2024. 05 07. 11:31

– az év minden hónapjában a tervezett zalaszentgróti iskolában

Perecz Péter (jobbról, az első sorban) meggondolta magát, s nem nyilatkozik.

A Zalatáj többször is foglalkozott a Budapest School által, Zalaszentgrót csáfordi városrészében indítani kívánt alternatív iskola ügyével.

tovább olvasom...

Iskolagyümölcs program Zalában

2024. 05 07. 10:15

Az Egervári László Általános Iskola 6. osztályos diákjainak csemeteültetése.

Az „Iskolagyümölcs és zöldség program” célja, hogy az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulóival megkedveltesse a zöldségeket, gyümölcsöket, ezáltal hosszú távon emelje a gyerekek zöldség-, gyümölcsfogyasztását, így hozzájáruljon az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához, valamint a túlsúlyosság és az elhízás elleni küzdelemhez. A program kísérő intézkedései keretében rajzpályázatot hirdettünk és a Föld Napja alkalmából gyümölcsfa ültetést kezdeményeztünk – tájékoztatta lapunkat Lugosi Tímea, a Golden Garden Invest Kft. ügyvezetője.

tovább olvasom...

Nem tanulni járt a gimnáziumba

2024. 05 07. 09:00

32 táblagépet lopott az egerszegi iskolából

Folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A 19 éves bánokszentgyörgyi férfi 2023. július 22. és 2023. augusztus 15. napja közötti időszakban a zalaegerszegi Zrínyi gimnázium felújítását végző építőipari vállalkozás alkalmazottjaként az iskola épületéből a napi munkavégzése során rendszeresen lopott el műszaki berendezéseket. A férfi a gimnázium 1. emeletén lévő, kulccsal be nem zárt kémia szertárba bement és az ott található nyitott állapotú szekrényekből alkalmanként 2-8 db, összesen 32 db, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ tulajdonát képező Samsung Galaxy Tab A6 típusú táblagépet tulajdonított el.

tovább olvasom...

Családi délután Letenyén

2024. 05 07. 08:29

tovább olvasom...

Máris szomszéd árnyékban

2024. 05 07. 08:19

A választáson nem indul, csupán a miniszteri árnyékszéken ülve erőlködik.
Fotó: Rosta Tibor

Ahogyan várható volt, Bodnár Zoltán, a Gyurcsány-korszak egyik legrégebbi kádere is kulcspozíciót kapott a Városházán: a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. felügyelőbizottságának elnöke lett.

tovább olvasom...

A nagykanizsai Kurucz Levente két számban indul

2024. 05 06. 09:46

Hüttner Csaba keretet hirdetett a pótkvalifikációs versenyre és világkupára

Újabb jelentős verseny előtt Kurucz Levente.
Fotó: Plastex Kanizsa KKK FB-oldala

Hüttner Csaba szövetségi kapitány keretet hirdetett az európai pótkvalifikációs kajak-kenu versenyre és világkupára, amelyeken 47 magyar versenyzőért szoríthatnak a szurkolók, illetve kilenc hazai indulóért a para kajak-kenu világbajnokságon.

tovább olvasom...