Zalában buktak le

2022. 09 28. 09:27

Kamionról lopott okostévéket egy román bűnszervezet

Erőszakkal elkövetett lopás büntette miatt emeltek vádat.
Fotó: Zalatáj

Magyarországon fosztott ki egy Szlovákiából Olaszországba okostévéket szállító kamiont egy öttagú román bűnszervezet, amelynek tagjai ellen most emeltek vádat – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Egy régi mutatványos

2022. 09 28. 09:11

Egy ízben a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Közösségi oldalán hívta harcba híveit minap Hadházy Ákos lódoktor és ellenzéki mutatványos: „Csak egy dolognak van értelme – tájékoztatott az illegalitásba vonult honatya –, visszafoglalni az állami tévét és rádiót a köz szolgálatára. Minden más csak árnyékboksz, pótcselekvés, alibizés.” Persze kapta is nyomban a hozzászólásokat: „De hiszen a köztévét meg a közrádiót állítólag a kutya sem nézi, hallgatja…”, „Minek elfoglalni? Állandóan hívnak titeket a stúdióba, de sosem mentek…” Más Petőfi-idézettel reagált: „Foglalod a k…rvanyádat!”

tovább olvasom...

A hazájában „kevésbé látható” Rutte is aggódik

2022. 09 28. 08:37

A holland kormányfővel bővült az olaszországi demokráciát siratók köre

Mark Rutte holland miniszterelnökkel (balról) bővült az Olaszországért aggódók nyugat-európaiak klubja. Élisabeth Borne francia miniszterelnök (középen) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (jobbról) már korábban bejelentette, hogy nagyon odafigyelnek Taljánországra a választási eredmények miatt.

Az olaszországi választási eredmények aggodalomra adnak okot – jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő az Op1 tévé egyik műsorában.

tovább olvasom...

Csaknem tizennégy kilométer szennyvíz- és ivóvízvezeték újul meg Zalaegerszegen

2022. 09 28. 08:27

Mintegy 1,7 milliárd forintos beruházás a zalai megyeszékhelyen – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Mintegy 1,7 milliárd forintos beruházással összesen csaknem 14 kilométernyi szennyvíz- és ivóvízvezeték újul meg Zalaegerszegen, a rekonstrukcióval közel 60 millió forint működési költséget takarítanak meg.

tovább olvasom...

A lélek magyar formái – könyvbemutató Nagykanizsán

2022. 09 28. 08:17

A díszdobozos kiadvánnyal (balról) Miklósvölgyi János, Rajnai Miklós, Bertalan Péter, Pap Gábor és Szántai Lajos.

Nagykanizsán, a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyemeten került sor Pap Gábor művészettörténész A lélek magyar formái – műveltségünk hat alappillérre című könyvsorozata díszdobozos kiadásának bemutatójára.

tovább olvasom...

Együtt kukkol a francia miniszterelnök Ursula asszonnyal

2022. 09 27. 11:37

Franciaország figyelni fogja az emberi jogok és az abortuszhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban

Giorgia Meloni sajtótájékoztatója a választások után.
Fotó: Anadolu Agency Via Afp/2022 Anadolu Agency/Riccardo De Luca

Franciaország figyelni fogja az emberi jogok és a terhesség-megszakításhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban – mondta hétfőn Élisabeth Borne francia miniszterelnök az előrehozott olasz parlamenti választások eredményével kapcsolatban.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a valódi szabadság az, ha nem kell a fősodorral tartani

2022. 09 27. 11:22

A magyar államfő előadása a Benedictine College keresztény egyetemen

A magyar családpolitikáról is beszélt a köztársasági elnök.

Az emberi élet védelméről, a családok támogatásáról és a valódi szabadságról beszélt a magyar családpolitika és saját konzervatív értékválasztása alapján Novák Katalin köztársasági elnök a Kansas állambeli Benedictine College keresztény egyetemen egyesült államokbeli látogatásának 7. napján, hétfőn.

tovább olvasom...

A kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

2022. 09 27. 11:06

Gulyás Gergely (j) és Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnöke a szövetség közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak és mindenkivel tárgyalni fog, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése jövőre is fennmaradhasson, cserébe pedig mindenkitől takarékosságot várunk el – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) (Zalaegerszeg és Nagykanizsa is tagja) közgyűlését követően megtartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

tovább olvasom...

Isten-, család- és életigenlő szabadság

2022. 09 27. 10:53

Novák Katalin a Los Angeles-i magyaroknál

Kaliforniai találkozás Mel Gibsonnal, az Oscar és Golden Globe díjas színésszel, filmrendezővel producerrel is.

Isten-, család- és életigenlő szabadságot ajánlott a San Fernando-völgyi magyarok figyelmébe a magyar köztársasági elnök egyesült államokbeli körútjának utolsó kaliforniai programján.

tovább olvasom...

Szent István alapította bencés monostor maradványait tárták fel Zalaváron

2022. 09 27. 10:32

A feltárás kezdetén.

A Szent István király által 1019-ben alapított bencés monostor maradványait tárták fel a szakemberek Zalavár-Várszigeten az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) támogatásával zajló idei ásatáson. Az eredmények bepillantást engednek a Karoling- és az Árpád-kor történetének jelentős fejezeteibe – tájékoztatta az ELKH kedden az MTI-t.

tovább olvasom...