Pedofilbotrány Óbudán

2023. 02 14. 11:17

Kirúgták a fiatalkorú szeretőjével dicsekvő LMBTQ-aktivistát

Nyomulnak…

Tizenöt éves szeretőjéről vallott a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense. A közel negyvenéves LMBTQ-aktivista – akit a tankerületi vezetés tegnap elbocsátott – állította: a kiskorú fiúval – aki nem az iskola diákja – való viszonya nem pedofília, mivel a vonatkozó jogszabályok szerint hazánkban csak az számít bűntettnek, ha 14 éven aluli személlyel létesít szexuális kapcsolatot. Lapunk információi szerint az eset kapcsán rendkívüli szülői értekezletet tartottak az intézményben, a tankerületi vezetés pedig tegnap elbocsátotta az LMBTQ-aktivistát. Tényi István szexuális visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben.

tovább olvasom...

Együttműködés a grazi egyetem és a lenti gyógyfürdő között

2023. 02 14. 10:37

Balról prof. dr. Jörg Lindemann, dr. Szolnoki Nikolett, dr. Pál Attila.

Zala vármegye határon átnyúló kapcsolatai és közös pályázati lehetőségek révén vetődött fel az együttműködés a grazi egyetem és a hasonló hiperbar kamrával rendelkező Lenti Balance Medical Center között. A február 13-án tartott sajtótájékoztatón dr. Pál Attila elnök foglalta össze a kapcsolatfelvétel jelentőségét:

tovább olvasom...

Brüsszeli „drogéria”

2023. 02 14. 10:17

Fegyveres rendőrök biztosítják a helyszínt a brüsszeli metró Schuman téri megállójánál, az Európai Unió épületeinél 2023. január 30-án, miután egy férfi késsel megsebesített egy kiszállni kívánó nőt.
Fotó: MTI/EPA /Stephanie Lecocq

Érintett brüsszeli politikusok azon keseregnek, milyen szörnyű lesz, ha egyes uniós ügynökségeket áthelyeznek a belga főváros északi, drogos szegénynegyedébe, ahogyan azt már tervbe vették. (A bűnözés régóta komoly problémát jelent a züllött negyedben. Tavaly számos nem kormányzati szervezet is lesújtóan nyilatkozott a környéken uralkodó zord állapotokról, ugyanakkor reményüket fejezték ki a jövőt illetően: „Az Európai Bizottság emberei a változás szereplői lehetnek azzal, hogy idejönnek. Jelenlétükkel megváltoztathatják a környék természetét.”)

tovább olvasom...

Van gyomruk hozzá…

2023. 02 14. 09:17

Kedves Föőr Gábor! Szükség van ezekre a kegyeletsértő kommentekre? Vagy csak nem kaptatok guruló dollárokat a kiszűrésükre?

Ehhez azért valami különleges gyomor és lelki állapot kell. A zalai Föőr Gábor vezette frisshirek.hu internetes oldalán a február nyolcadiki, tragikus végű zalaegerszegi vonatgázolás kapcsán sok hozzászólás jelent meg. Köztük számos undorító.

tovább olvasom...

És az Egyesült Államokat ki ítéli el?

2023. 02 13. 15:45

Joe Biden amerikai elnök megígérte… S úgy is lett…
Fotó: MTI

Az amerikai képviselőház határozatban ítélte el Kínát csütörtökön, az amerikai szuverenitás megsértésével és a nemzetközi közösség félrevezetésével vádolva az ázsiai nagyhatalmat az Egyesült Államokban lelőtt kínai hírszerző léggömb körül kialakult vita részeként.

tovább olvasom...

Hazánkba látogatott a kirgiz köztársasági elnök

2023. 02 13. 15:19

Novák Katalin: a közép-ázsiai országokkal való kapcsolat Magyarország számára kiemelten fontos

Novák Katalin köztársasági elnök (b2) katonai tiszteletadással fogadja Szadir Zsaparov kirgiz államfőt (b) az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2023. február 13-án. Mellettük Varga Judit igazságügyi miniszter (b3) és Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője (b4).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A közép-ázsiai országokkal való kapcsolat Magyarország számára kiemelten fontos, van potenciál Magyarország és Kirgizisztán gazdasági kapcsolataiban – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Szadir Zsaparov kirgiz köztársasági elnökkel tartott hétfői sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában Budapesten.

tovább olvasom...

„Sajnálom Nagykanizsát!”

2023. 02 13. 14:54

Avagy mit gondolnak a polgárok a közgyűlési „munkáról”?

Balról Kanizsai József, Balázs Ádám és Bodó Tamás.

A nagykanizsai közgyűlés stílusa, hangvétele egyre durvább, s bár minden alkalommal azon morfondírozunk, hogy vajon van-e még lejjebb, a képviselők mindig tudnak újabb meglepetéssel szolgálni és megmutatni: van…

tovább olvasom...

Hazatértek kanizsai hőseink is

2023. 02 13. 14:34

„Küldetés teljesítve! Újra itthon!”

A HUNOR Mentőszervezet Bravo alegységének néhány tagja – az álló sorban balról az 5. Deme Dávid, mellette (jobb kezénél) guggol Horváth Péter.
Fotó: HUNOR

Ezt február 13-án, hétfőn éjszaka, 1:14-kor írta ki Facebook-profiljára Deme Dávid tűzoltó zászlós, aki bajtársával, Horváth Péter tűzoltó főtörzsőrmesterrel (mindketten a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgálnak) a magyar HUNOR Mentőszervezet tagjaiként részt vett a törökországi földrengés túlélőinek mentésében. Antakya városában dolgoztak, s itthon most hősökként ünneplik őket – mert azok is.

tovább olvasom...

Tapsra vártak Brüsszelben „Európa demokratái”

2023. 02 13. 10:23

Miért kellett volna a magyar kormányfőnek tapssal köszöntenie a topis szexzongoristát?
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Levegőért kapkod a magyar liberális tábor szervilisebbik fele, amiért Zelenszkij ukrán elnök brüsszeli bevonulását nem tapsolta meg Orbán Viktor miniszterelnök. Hallatlan! (Mellesleg az osztrák kancellár és a román elnök sem, de rájuk nem térnek ki. Nekik csak Orbánnal van bajuk.) „Az, hogy nem tapsolt, hozzá méltó sutyerák kicsinyesség” – írja közösségi oldalán Bojár Iván András tánc- és illemtanár. (Demszky Gábor egykori városarculati tanácsnokának nevét nem a rengeteg esze miatt jegyeztük meg annak idején – gyermekmolesztálási ügye miatt emlékszünk az arrogáns szabad demokratára.) Párttársa, Bauer Tamás sem tud napirendre térni az ominózus jeleneten. „Nagy felzúdulást okozott nálunk, hogy Orbán miniszterelnök nem tapsolta meg az Európai Tanács brüsszeli üléstermébe bevonuló Zelenszkijt, és a kormány- és államfők közös fotóján is úgy állt a többiek között, mint aki idegenként odacseppent – füstölög a ceremóniamester. – Hogyne lett volna idegen ott, ahol Európa demokratái Ukrajna elnökét ünnepelték?”

tovább olvasom...

„Figyeld, Budapesten hamarosan zavargások lesznek!”

2023. 02 13. 09:50

Színes forradalmat akarnak kirobbantani a CIA provokátorai?

A kívülről szervezett és irányított „forradalom”.
Fotó: PestiSrácok

Amerikai tisztviselők és civil szervezetek az „USAID” vezetésével lépnek fel Magyarországon. Az ilyen tevékenységek általában a színes forradalom előfutárai, „figyeld, hamarosan zavargások lesznek Budapesten, mindig ugyanazt csinálják” – olvasható több publikációban is, ami a napokban jelent meg a világhálón.

tovább olvasom...