Puccsra készülnek a hazaárulók

2021. 12 03. 08:01

Fleck Zoltán, a jogállamiságot szétverni kívánó „jogszociológus.
Fotó: MTI/Földi Imre

„Aki olyan szervezetet hoz létre vagy vezet, amelynek célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Aki […] részt vesz, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

tovább olvasom...

Újabb tanintézetet újítottak fel Zalában

2021. 12 02. 08:27

Befejeződött Zalaapátiban a Gábor Áron Általános Iskola bővítése és korszerűsítése

Csaknem 900 millió forintos beruházással, magyar és európai uniós forrásból tantermekkel és tornateremmel bővítették Zalaapátiban a Gábor Áron Általános Iskolát.

tovább olvasom...

Jakab Péter élettársát főtitkárnőnek hívják a Jobbikban

2021. 12 02. 08:13

A Bors minden jobbikos forrása egybehangzóan megerősítette, hogy a párt legbefolyásosabb személyisége a pártelnök élettársa, Molnár Enikő.
Fotó: BORS

A Bors minden jobbikos forrása egybehangzóan megerősítette, hogy a párt legbefolyásosabb személyisége a pártelnök élettársa, Molnár Enikő. Főtitkárnő, így beszélnek róla a Jobbikban. Kabinetfőnöknek is kinevezték.

tovább olvasom...

Bangónét futtatják

2021. 12 02. 08:08

Bangóné Borbély Ildikó, a folyamatosan aggódó MSZP-s asszonyka.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Jobb kötözködni való híján Kálomista Gábor Elk*rtuk című alkotásán keresett fogást a szocialisták pankrációs asszonya minap a Parlamentben. Pontosabban azt nehezményezte Bangóné Borbély Ildikó, hogy milyen tanterv alapján, milyen célból nézették meg középiskolás gyerekekkel a filmet.

tovább olvasom...

Hajrá karácsony szelleme és ünnepe!

2021. 12 01. 12:26

Az Európai Bizottság újabb aljassága

Ő Helena Dalli… Ennek az elmebeteg képződménynek (amit Európai Bizottságnak hívnak) az egyenlőségért felelős biztosa. Senkinek sem tűnne fel egy diliházban, mert oda való…
Fotó: Frederick Florin/POOL/AFP

Az Európai Bizottság visszavonja a testület tagjai számára előírt, belső és külső kommunikációs iránymutatásokat tartalmazó, vitákat kiváltó dokumentumát, és tovább dolgozik annak véglegesítésén – jelentette be keddi közleményében Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa.

tovább olvasom...

Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást

2021. 12 01. 09:37

Szavaznak a képviselők a gyermekvédelmi tárgyú népszavazásról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 30-án.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.

tovább olvasom...

Ukrán embercsempészek ellen emeltek vádat Zalában

2021. 12 01. 09:14

Vádat emelt a Lenti Járási Ügyészség.

Vádat emelt a Lenti Járási Ügyészség egy ukránokból álló embercsempész társaság tagjai ellen, akik összesen 36 Srí Lanka-it próbáltak mikrobuszokba zsúfolva Olaszországba szállítani.

tovább olvasom...

Szigorítottak az állatvédelmi szabályokon

2021. 12 01. 09:11

A jövőben szigorúbb lesz a büntetés.

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.

tovább olvasom...

Jobboldali fiatalok estje Egerszegen

2021. 11 30. 11:57

A képen balról Jeszenszky Zsolt, Ambrózy Áron, Vésey Kovács László műsorvezetők, Bali Zoltán alpolgármester, Takács Áron műsorvezető, Ekler Gergely államtitkár, dr. Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke, Dömötör Csaba állam- titkár, Megadja Gábor vezető kutató, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a rendezvényen.
Fotó: Facebook

Fiatalok estje elnevezéssel 10. alkalommal rendezték meg a zalaegerszegi Kölcsey-gimnáziumban a Fidesz és a KDNP mellett működő ifjúsági szervezetek kötetlen összejövetelét november 27-én.

tovább olvasom...

Ki is ez a Márki-Zay Péter? (4.)

2021. 11 30. 11:26

Talán így is lehet rezsit csökkenteni Márki-Zay Péter szerint.

Márki-Zay Péter napról napra mond ellent saját magának. A baloldali miniszterelnök-jelölt több ízben is kifejtette már véleményét Gyurcsányról, a rezsiről, az ellenzékről, migrációról vagy épp az adórendszerről, csakhogy ezek a kijelentései nem egy esetben homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.

tovább olvasom...