Falu és tanyagondnoki képzés

2022. 05 27. 08:29

A Zala Megyei Önkormányzat szervezi

Vezetéstechnikai gyakorlaton vettek részt a hallgatók.

A negyedik hete tartó, elméleti és gyakorlati képzés keretében csütörtökön vezetéstechnikai gyakorlaton vettek részt a hallgatók. A tréninget Pummer Csaba r. alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője tartotta.

tovább olvasom...

Palkovics László zalaegerszegi bejelentése

2022. 05 26. 13:27

Meg kell erősíteni a magyarországi energiatermelést

Balaicz Zoltán polgármester (balról) Palkovics László, Vigh László országgyűlési képviselő és Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Meg kell erősíteni a magyarországi energiatermelést, mert nem mindig lesz elérhető „a csövön keresztül” a gáz és az olaj – hangsúlyozta a technológiai és ipari miniszter, aki ennek érdekében az energiaellátást erősítő, hatpontos programot hirdetett.

tovább olvasom...

Országos akció: hétvégén is intézhetőek a lejárt személyi okmányok

2022. 05 26. 11:53

Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen lesz rendkívüli nyitvatartási akció.

 

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét. Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével. Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

tovább olvasom...

A kétharmadok kovácsa

2022. 05 26. 11:23

– avagy a „Fidesz lottóötöse”

Gyurcsány Ferenc még ma is abban a hitben él, hogy epeömlése a politikai retorika csimborasszója.
Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter

Tizenhat éve azon merengünk, mit keres még mindig a magyar politikában Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök. Az a visszataszító ember, aki egy hónappal pártjának választási győzelme után, 2006. május 26-án, a szocialista frakció balatonőszödi ülésén elszavalta hírhedt monológját, amely azóta a politikai trágárság alfája.

tovább olvasom...

III. Kerka-Mura Vízimuri

2022. 05 26. 09:19

tovább olvasom...

Ricardo Moniz a ZTE vezetőedzője

2022. 05 26. 08:24

Balról Végh Gábor, Ricardo Moniz és Dragóner Attila sportigazgató.
Fotó: ztefc.hu

A Ferencváros korábbi trénere, a holland Ricardo Moniz lett a Zalaegerszeg élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője.

tovább olvasom...

Orbán: megvédjük a rezsit és elvesszük az extraprofitot

2022. 05 26. 08:13

Orbán Viktor fontos bejelentést tett.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

tovább olvasom...

Nagy Bálint letette az esküt

2022. 05 25. 13:24

Kinevezték Orbán Viktor ötödik kormányának államtitkárait

Nagy Bálint (balról) Lázár János miniszterrel a Parlamentben.
Fotó: Facebook

Novák Katalin köztársasági elnök – Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében – szerda reggel a Karmelita kolostorban átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

tovább olvasom...

Összeveszett a DK és a Momentum

2022. 05 25. 12:19

Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés

Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én.

Összeveszett a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdára összehívott ülése. Karácsony Gergely főpolgármester újságíróknak ezt a fővárosi koalíciót alkotó pártok vezetői között lévő konfliktussal indokolta.

tovább olvasom...

Szamizdat…

2022. 05 25. 10:01

Demszky ismét filozofál

Demszky Gábor volt főpolgármester beszél a Budai Liberális Klub Alapítvány rendezvényén, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről tartottak Budapesten 2017. február 13-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Valójában nem tudom, miért, de elolvastam Demszky Gábor cikkét az Élet és Irodalomban. Sokáig merengtem A Mariupol, az ukrán Guernica című írás megfejtésén, sikertelenül. Már a legelején, a gondolatébresztőnek szánt mondatnál elakadtam: „Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország 1991 utáni történelme jól mutatja, hogy »egy rendszer bukása nem teremt tiszta lapot, amelyen a természet piacot, a piac pedig jogokat hoz létre«. Ez a »szükségszerűség« eszméjének lényege.” Kételyei­men az sem segített, hogy a szerző megnyugtatott, „a jövő csak a jelen kiterjesztése, és valójában nincsenek alternatívák, ezért nincs is semmi tennivalónk, mert úgyis a szükségszerűség érvényesül”.

tovább olvasom...