Zalakarosi Fürdő

2023. 09 04. 08:00

tovább olvasom...

Miért akadozik az átvétel a zalaegerszegi hulladékudvarban?

2023. 09 01. 10:00

 

A felirat egyelőre megtévesztő az átvételt illetően.

Több panaszos észrevétel is érkezett szerkesztőségünkbe, hogy a zalaegerszegi, stadion melletti hulladékudvar nem tudja a korábbi szolgáltatását nyújtani.

tovább olvasom...

Elnökhelyettesi kinevezés a Keszthelyi Járásbíróságon

2023. 09 01. 08:19

A Keszthelyi Járásbíróság.

Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke 2023. szeptember 1. napjával újabb 6 évre kinevezte dr. Polgár-Kiss Juditot a Keszthelyi Járásbíróság elnökhelyettesévé.

tovább olvasom...

Szózat a csüggedő nemzethez

2023. 09 01. 08:12

Árnyékban szociális

A szociálisan érzékeny szamaritánius árnyékminiszterelnök…
Fotó: MTI/Kovács Anikó

A csüggedő nemzethez intézett szózatot a minap Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, a DK Brüsszelbe delegált szamaritánus nővére, szemkilövőhegyi lakos: „Tudom, hogy magyarok millióinak elege van az »annyit érsz, amennyid van« szemléletből. De mi le fogunk számolni ezzel, mert Magyarország nemcsak a kiváltságosok, hanem mindannyiunk otthona.”

tovább olvasom...

Kékcédulás vörösök

2023. 08 31. 08:14

Megemlékező a Terror Háza Múzeum Hősök Falánál a kommunizmus áldozatainak emléknapján, 2023. február 25-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

1947-ben ezen a napon – augusztus 31-én – tartották Magyarországon az utóbb „kékcédulásra” keresztelt választási komédiát. Ekkorra már egyértelművé lett: a kommunisták törvényes úton képtelenek megszerezni a hatalmat.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: mielőbbi békére van szükség Ukrajnában

2023. 08 30. 09:57

A magyar miniszterelnök interjút adott Tucker Carlsonnak

Közép-európai idő szerint szerda hajnalban jelent meg az interjú Tucker Carlson közösségi oldalán.

A harmadik világháború veszélyére figyelmeztetett és mielőbbi békét sürgetett az orosz-ukrán háborúban Orbán Viktor miniszterelnök a Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek adott interjúban, amely közép-európai idő szerint szerda hajnalban jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán. Beszélt arról is: meg kellene állapodni az oroszokkal egy új biztonsági architektúráról, hogy „biztonságot és szuverenitást biztosítsunk Ukrajnának”, de nem NATO-tagságot.

tovább olvasom...

Leleplezett miniszterelnök

2023. 08 30. 08:14

Főpolgármester nyelvtudás és jogosítvány nélkül… A méhlegelőkhöz viszont ért.
Fotó: Deák Dániel Facebook-oldala

Kétségkívül hangos sikerrel rendeztük meg az atlétikai világbajnokságot, írja a Népszava. A szervezés, a stadion, az infrastruktúra pompásan vizsgázott, zökkenőmentesen zajlottak a versenyek.

tovább olvasom...

Egy dalnok a hegyről

2023. 08 29. 08:47

Lassan túltehetné magát kormányzásának borzalmas következményein. Az országnak már sikerült.
Fotó: Kurucz Árpád

A politikus Gyurcsány Ferenc mellett nemrég megjelent kettőslátásban szenvedő énje, a húrokat pengető, Parnasszusra igyekvő Gyurcsány Ferenc is. A dalnok. Egyik első zsengéjében arról szavalt, hogy híveinek dolguk van. „Érteni, elfogadni emberi létünk egyediségét, az egyes ember megismételhetetlenségét, ezért az élet mindenekfelettiségét, küzdeni azzal, azokkal, akik ezt irgalmasság helyett az kisajátító önzés magán- vagy közéleti útjára lépnek.”

tovább olvasom...

Cigándra utazik a címvédő ZTE FC

2023. 08 29. 08:35

Sorsoltak a MOL Magyar Kupában

A Mol Magyar Kupában NB II-as ellenfelet kapott a kupagyőztes ZTE FC.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A címvédő Zalaegerszeg az NB III-as Cigánd SE otthonában lép pályára labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában, amelynek tétje a legjobb 32 közé jutás.

tovább olvasom...

Közutasok bábáskodtak egy tehén ellésénél

2023. 08 28. 10:04

A Magyar Közút kisújszállási mérnökségének brigádja Törökszentmiklósnál végzett padkafeltöltési munkákat, amikor az út szélén megláttak néhány tehenet és észrevették, hogy egyiküknél beindult az ellés. Mivel a brigád tagjai közül négyen is tartanak vagy tartottak szarvasmarhákat, látták, hogy ez a borjú láthatóan nem fog világra jönni saját erőből. Nem késlekedtek, szóltak a gazdájának és közben profin elkezdték világra segíteni a kis jószágot. A sikeres ellés után a kis üszőt L3-nak nevezték el, ez ugyanis a kisújszállási mérnökség kódja a közutas belső nyilvántartási rendszerben. Anya és borja azóta is jól van.

tovább olvasom...