Több ember meghalt egy balesetben Kapuvárnál

2022. 09 01. 12:55

Valószínűleg embercsempész szállított migránsokat

A tragédia Kapuvár külterületén történt.
Fotó: Kisalföld

Négy ember meghalt és többen megsérültek csütörtök reggel Kapuvár külterületén, miután egy személygépkocsi a Répce-hídról a folyómederbe hajtott – közölte a rendőrség honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Az orosz–ukrán konfliktus

2022. 09 01. 11:27

Szinte minden tervezett és bevezetett szankciót elutasítanak a magyarok

Az orosz gázról való leválás tervezett szankciójának is igen nagy az elutasítottsága.
Fotó: Olga Macseva/AFP

Az orosz–ukrán válsággal összefüggésben az Európai Unió szankciók kivetése mellett döntött Oroszországgal szemben, és további tervei vannak arra vonatkozóan, hogy nyomást gyakoroljon az orosz vezetésre. Mindeközben kiderült, hogy a már bevezetett szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ehelyett válságba sodorták az uniós tagállamokat, mivel az orosz energiaforrásokról történő leválás kísérlete akadályokba ütközött és rendkívüli bizonytalanságot, olaj-, áram- és gázáremelkedést eredményezett. A Századvég megvizsgálta, hogy a felnőtt magyar lakosság miként vélekedik az Európai Unió Oroszországgal szemben bevezetett és tervezett szankciós politikájáról.

tovább olvasom...

Van még egy ilyen ellenzék a világon?

2022. 09 01. 09:28

Egy kis idézetgyűjtemény, hogyan lobbizik évek óta a hazai baloldal a magyaroknak járó uniós források folyósítása ellen

Hazaárulásban már egységbe forrtak.
Fotó: MTI

Mivel hamarosan a LIBE Bizottság ismét arról tárgyal, hogyan érhetnék el, hogy Magyarország ne kaphassa meg a gazdasági újraindítási alapot, amelyet a lengyeleket és bennünket kivéve minden más tagállam megkapott már, az Origo.hu összegyűjtötte, hogyan lobbizik a hazai baloldal, hogy hazánk semmilyen uniós forrást se kapjon.

tovább olvasom...

Zabszemnyi bátorság

2022. 09 01. 09:06

A haragvó Láriferi napiparancsokat osztogat a többi pártnak.
Fotó: Kurucz Árpád

Ahogyan megírtuk, egyetlen ellenzéki párt sem reagált lapunk megkeresésére: elfogadhatónak tartják-e, hogy Gyurcsány Ferenc beszólt nekik, amiért egyes politikusaik részt vettek a Tranzit-vitán a kormánypártok képviselőivel. Egyikük sem válaszolt. Nyilván beszorult a zabszem. Pedig csak azt szerettünk volna megtudni, demokratikusnak gondolják-e, hogy az egyik párt megmondja a másiknak, mit tegyen, kikkel és miről ülhet le vitázni. (Az árokbetemetésről papoló Demokratikus Koalíció­tól is hiába vártuk a választ, vajon ők eltűrnék-e fordítva mindezt.)

tovább olvasom...

Migránsok támadták meg a határkerítés építőit

2022. 08 31. 09:03

S mi lesz, ha célzottan lőnek?

Kővel dobálták meg migránsok a büntetés-végrehajtás munkatársait és a határkerítés megerősítésén dolgozó fogvatartottakat a határzár szerb oldaláról – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-vel.

tovább olvasom...

Elhunyt Mihail Gorbacsov

2022. 08 31. 08:49

Mihail Gorbacsov magyarországi látogatáson Szűrös Mátyás ideiglenes államfő társaságában.
Fotó: MTVA archívuma

Hosszan tartó betegség után, életének 92. évében kedden elhunyt Mihail Gorbacsov, a két világrendszer közötti hidegháború vérontás nélküli lezárásához döntő mértékben hozzájáruló reformer politikus, a Szovjetunió első és utolsó elnöke, a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára. Halálhírét az orosz hírügynökségek a moszkvai Központi Klinikai Kórházra hivatkozva közölték. A volt államfőt a sajtóértesülések szerint várhatóan a felesége, Raisza mellé fogják eltemetni a moszkvai Novogyevicsje-temetőben. A kérdésben a család dönt majd.

tovább olvasom...

Horn igen, Horthy nem

2022. 08 31. 08:32

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselői felavatják a Horthy-szobrot Dúró Dóra házalelnök parlamenti irodájában.
Fotó: Kurucz Árpád

Szobrot állított Horthy Miklósnak a Mi Hazánk Dúró Dóra házalelnök parlamenti irodájában, mire a Momentum Kövér Lászlóhoz szaladt: világért se engedje a szoborállítást! A hétvégi Tranzit-vitán nagyot égő Gelencsér elnök helyett Lőcsei Lajos honatya fogalmazta meg az aggodalmukat: „Aki ma Magyarországon Horthy-szobrokat állít, az a kirekesztés politikáját akarja normalizálni.”

tovább olvasom...

Epebántalmak

2022. 08 30. 08:54

– avagy a hatalomból kiszorultak fröcsögő dühe

Vásárhelyi Mária három évtizede őrzi, konzerválja a szabad demokraták szellemiségét.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Régi tapasztalat, ha az ember az ellenzék legfantáziadúsabb Orbán-pocskondiázásaira kíváncsi, Vásárhelyi Mária kirohanásai közt szemezget. Itt látható legmarkánsabban a hatalomból kiszorultak fröcsögő dühe. Az SZDSZ-alapító asszonyka, aki jelenleg a József Attila Színház felügyelőbizottságát elnökli (ahhoz is ért), minden rezdülésében ott az elvakult gyűlölet valamennyi alkotóeleme.

tovább olvasom...

Tabukról is beszél, hallatlan!

2022. 08 29. 11:40

Most már nem is mérgelődni, hanem csak röhögni lehet ezeken a nyugati sztárpublicistákon.
Forrás: Pexels

Ha a Frankfurter Allgemeine Zeitung Orbán Viktorról szóló írását a HVG ajánlja a figyelmünkbe, nem kell sok fantázia megtippelni: már megint fogást keres a német lap Magyarországon, netán magán a miniszterelnökön. (Annyira el van szigetelve a magyar kormányfő, hogy mélyelemzést ír róla Wibke Becker, a patinás médium munkatársa. Hadd lássa csak ország, világ, ki ez a kezelhetetlen fenegyerek, Európa rendbontója…)

tovább olvasom...

Felszentelték Pölöske plébániáját

2022. 08 29. 08:35

Másfél ezer egyházi épület újult meg vagy épült Magyarországon

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k) beszédet mond a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templom plébániájának felújítás utáni átadásán és felszentelésén.

Az elmúlt évtizedben 1500 közösségi ház és plébánia épült vagy újult meg szerte a Kárpát-medencében – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára augusztus 28.-án a Zala megyei Pölöskén.

tovább olvasom...